Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

 Η ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ


     To οπτικοακουστικό υλικό από κάθε Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" γίνεται ολοένα και πιο συναρπαστικό, ολοένα και πιο γόνιμο για όποιον θα ήθελε να εντρυφήσει στα οφέλη και στην ανάπτυξη της Ενστικτώδους Τοξοβολίας με ένα δυναμικό ασκησιολόγιο το οποίο, τόσο εύστοχα, εφευρίσκει ο επικεφαλής τους Συνασκούμενος Χριστόφορος Κασφίκης.


     Με αύξοντα βαθμό δυσκολίας, το ασκησιολόγιο των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" και κατά την τελευταία Προπόνηση δείχνει όχι απλώς τον άριστο συντονισμό της Γραμμής Βολής αλλά και την επίτευξη ευστοχίας υπό κινητικές συνθήκες αρκετά δύσκολες οι οποίες, μπορούμε να το πούμε, ούτε στην Κοιλάδα του Οργανισμού "Κάσσαι" δεν ακολουθούνται.


     Διότι, στη περίπτωση αυτής της τελευταίας Προπονήσεως των Κερκυραίων Κενταύρων, οι Συνασκούμενοι δεν εκλήθησαν να τοξεύσουν κατά ιπταμένων στόχων αλλά και με τους ίδιους να "ίπτανται" εκτελώντας, μάλιστα, ...γενναία άλματα.


     Παρά, δε, τις εμφαινόμενες δυσκολίες, η τελική ευστοχία υπήρξε αξιοσημείωτη με τα χαμόγελα όλων των συμμετασχόντων να γράφουν τον ωραιότερο "επίλογο" των προσπαθειών τους.


     Από το υλικό που μας στάλθηκε, προσέξαμε ακόμη και ευστοχία 100% υπό συνθήκες ...ιπταμένου Τοξότη κατά ιπταμένου στόχου και μάλιστα Τοξότη του οποίου η ηλικία δεν επηρέασε διόλου  ούτε την κίνηση ούτε και την τελειότητα του στυλ της τοξεύσεως.


     Την ίδια ευστοχία παρατηρήσαμε και σε τοξεύσεις από βατήρων και επί μεγάλης αποστάσεως κατά ιπταμένων στόχων και, μάλιστα, από νεαρούς Συνασκουμένους.


     Τα νέα παιδιά των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" δεν φαίνονται να υστερούν διόλου έναντι των "μεγάλων" Συνασκουμένων τους και οι τοξεύσεις τους δικαιώνουν πλήρως το χαμόγελό τους.


     Και, μάλιστα, ανεξαρτήτως φύλου νεαρών, όπου και οι  νεαρές Κορφιάτισσες Συνασκούμενες έχουν κάθε δικαίωμα να αισθάνονται υπερήφανες για τις επιδόσεις τους.


     Εκείνο, όμως, που μας κάνει εντύπωση στις Προπονήσεις των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" -κάτι που ισχύει και στις Προπονήσεις ...όπου "Έλληνες Κένταυροι"-  είναι η μαχητικότητα που αναπτύσσει το ασκησιολόγιο της Ομάδος μας και που φαίνεται ακόμη και στα νεαρότερα Μέλη μας.


     Κι αυτό είναι κάτι που διδάσκουν οι επικεφαλής αυτής της Ομάδος.


     Και είναι φυσικό, τέλος, ανάμεσα σε όλα αυτά τα πανέμορφα ανθρώπινα χαμόγελα, το πιο πλατύ να είναι αυτό του Αρχηγού του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" ο οποίος, παρά την σεμνότητά του, δεν μπορεί και δεν δικαιούται να κρύψει την μεγάλη επιτυχία του στην ανέλιξη των τοξευτικών ικανοτήτων των μαθητών του κάνοντας και τους μαθητές του να συμμερίζονται αυτό το χαμόγελο. Έτσι ωφελούμεθα όλοι κι ας είναι αυτό το χαμόγελο το τεκμήριο της ανεκτίμητης ηθικής ωφελείας που προσφέρει η Παραδοσιακή, Ενστικτώδης Τοξοβολία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.