Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΔΙΑΡΚΗΣ Η ΙΠΠΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ


      Όταν τρία υπέροχα θηλυκά στο Ιππευτήριο, αλλά και έξω από αυτό εμφανίζουν τόσες εμφανείς ιππικές δεξιότητες, η μία ως εντελώς αρχάρια, η άλλη ως προχωρημένη και η τρίτη ως τελεία Αμαζόνα η οποία βρέθηκε κοντά μας από το εξωτερικό για να πάρει μία "γεύση" της εκπαιδεύσεώς μας, τότε, τα δύο παρευρισκόμενα αρσενικά μπορούν να δηλώσουν ευνοημένα από μιαν ακόμη ωραία ιππικήν ημερίδα.


      Με επιφορτισμένη για την ιππική διδασκαλία την Χρυσούλα, καλωσορίσαμε την Γεωργία η οποία διεκπεραίωσε τάχιστα, με άνεση αλλά και με πολύ κέφι την ύλη του εισαγωγικού μαθήματος της Σχολής μας αφήνοντάς μας έκπληκτους για έναν υψηλότατο συνδυασμό ήθους και δεξιοτήτων οι οποίες δεξιότητες ριζώνουν -όπως φάνηκε-στην ενασχόλησή της με τον χορό.


     Πειθαρχημένος χαρακτήρας με μία σωματοδομή ιδανική για δυναμική άθληση, η Γεωργία "κέρδισε" αμέσως τον επιβήτορα Sepp και ο Sepp την ...Γεωργία.



     Με τις ακριβέστατες οδηγίες της Χρυσούλας, η Γεωργία βρήκε αμέσως ένα κάλο "κάθισμα" αλλά και την πλαστικότητα των κινήσεών της ως "προίκα" από την ορχηστική της "θητεία".


     Απαράμιλλη ευκαμψία που φάνηκε με την "πρώτη" και προσεκτικό ασκησιολόγιο από την Χρυσούλα, έφεραν αμέσως την Γεωργία στο επίπεδο της ασφαλούς, εισαγωγικής, διευθύνσεως κάτι με υο οποίο συνέχισε η νέα μαθήτριά μας. 


     "Εγκεφαλική", ψύχραιμη και με ακριβείς χειρισμούς χωρίς υπερδιορθώσεις, η Γεωργία κατάφερε να διευθύνει τον τετράποδο επιβήτορα εντός του Ιππευτηρίου. Αλλά η προσπάθεια δεν σταμάτησε εδώ.


     Η Γεωργία, αφού πήρε μιαν ανάσα παρέλαβε τον καλό της τετράποδο Sepp και συμπλήρωσε αυτή την εισαγωγική της εμπειρία με μία μικρή εξωτερική περιίππευση, πάντοτε υπό την διδασκαλία και την επίβλεψη της Χρυσούλας.


     Και εκτός της ασφαλείας που παρέχει το Ιππευτήριο, η Γεωργία επέδειξε την ίδια αυτοσυγκέντρωση, την ίδιαν αυτοπειθαρχία, την ίδιαν ευκαμψία και την ίδια πλασττικότητα.


     Και ήταν η πρώτη φορά κατά την οποία η καταληκτική άσκηση του ορθοστάδην σε εισαγωγικό μάθημα, έγινε σε εξωτερικό περιβάλλον με πρωτοβουλία του μαθητή και πάντοτε υπό την επίβλεψη της Χρυσούλας μας η οποία πριν καν διαπιστευθεί επιδεικνύει λαμπρές ικανότητες Εκπαιδευτή.



     Από την άριστη Γερμανίδα αμαζόνα που μιλά άψογα τα Ελληνικά και ζει στο Σουδάν μάθαμε για την Ιππασία σ'  αυτή την εξωτική χώρα, για την ζωή και τον κόσμο της και χαρήκαμε τις ικανότητες της αγαπημένης μας φίλης που βρέθηκε κοντά μας για να χαρεί την δομή των μαθημάτων της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων". 


     ετός" πραγματικός, και σε άριστη σχέση με τον Ίππο, η Νόρα μας τίμησε με την σημερινή της παρουσία και η ευχή μας να μπορέσουμε να κρατήσουμε επαφή στο μέλλον και να χαρούμε τον Σταύλο που ετοιμάζει στο μακρινό Σουδάν όπου θέλει να εισαγάγει και την έφιππη Τοξοβολία μαζύ με το Πόλο στο οποίο η ίδια επιδίδεται.


    Για τη Χρυσούλα μας τι να πούμε... Ευγνώμονες ευχαριστίες για την παρουσία της ανάμεσά μας και τις όσες ικανότητες μας κάνει να προσέχουμε πάνω της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.