Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

EIKONEΣ ...MAURICE BÉJART


     Με μαχητικότητα και  άλματα  προόδου προχωρούν οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" σε κάθε Προπόνησή τους με την αφιερωματική καθοδήγηση του επικεφαλής τους Χριστόφορου Κασφίκη.


     Στον άπλετο και καταπράσινο χώρο του Παραρτήματος και στη τελευταία τους Προπόνηση, οι Κερκυραίοι Κένταυροι έδωσαν δυναμικά στιγμιότυπα άνετου χειρισμού του Τόξου αλλά, κυρίως, μαχητικής κιναισθησίας.


     Δεν είναι μόνον ο δυναμισμός, όμως, αυτό που χαρακτηρίζει το κερκυραϊκό Παράρτημά μας, αλλά και μία ακόμη ιδιότητα.


     Στους "Έλληνες Κενταύρους Κερκύρας" είναι ορατή η συζυγία του δυναμισμού με την αρμονία και αυτό το παρατηρούμε σε όλο το εφαρμοζόμενο ασκησιολόγιό τους, κάθε φορά και πιο έντονα.


     Ακόμη και στις άοπλες ασκήσεις τους, αυτή η σημαντική συζυγία δυναμισμού και αρμονίας καταλήγει να δίνει εικόνες μπαλέτων ...Maurice Béjart.


     Aν και για να ακριβολογήσουμε, σε μία παράσταση των μπαλέτων του Maurice Béjart στο "Ηρώδειο" είχαμε παρατηρήσει ...στραβοπατήματα των σπουδαίων χορευτών του, κάτι που το είχαμε σημειώσει στη κριτική μας και που δεν το παρατηρούμε στους -σπουδαιότερους;...- Τοξότες των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας".


     Ο θαυμασμός μας ακολουθεί κάθε Προπόνηση αυτού του Παραρτήματος και η κριτική μας γι αυτό, παροιμιώδους ούσης της αυστηρότητός μας, ας είναι πάντοτε ενθουσιώδης όπως οι Κορφιάτες Συνασκούμενοί μας την αξίζουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.