Τρίτη 29 Μαΐου 2018


ΑΚΟΝΙΖΟΝΤΑΣ 
ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ



     Στην σημερινή Προπόνηση όπως είχαμε προϊδεάσει τους μαθητές μας από την προηγούμενη εβδομάδα ένας από την Γραμμή Βολής θα επιλεγόταν για να κάνει την προθέρμανση πλην της Συνασκούμενης Χρυσούλας. Και μόλις ήρθε η στιγμή της επιλογής ο μικρός Ορφέας έκανε ένα βήμα εμπρός, ξαφνιάζοντας τους πάντες δηλώνοντας πως θα ήθελε να δοκιμάσει. Βέβαια το θάρρος και η τόλμη του Ορφέα ήταν υπεραρκετά για τον Αρχηγό την Ομάδος και με το που έδειξε την πρώτη άσκηση στην υπόλοιπη Γραμμή Βολής, ο Κωνσταντίνος τον σταμάτησε για να εφαρμόσει το ασκησιολόγιο που είχε σχεδιάσει.



     Αντί της καθιερωμένης προθερμάνσεως, αυτή την φορά επιλέχθηκαν προσομοιωτικές κινητικές ασκήσεις, προκειμένου  οι Τοξότες να βελτιώσουν την ενδεδειγμένη στάση σώματος κατά την τόξευση, αλλά και να συντονιστούν μεταξύ τους.   



     Σε πολύ συντομότερο χρονικό διάστημα απ’ ότι ήταν αναμενόμενο, η Ομάδα κατάφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και αμέσως ξεκίνησαν και οι προθερμαντικές βολές. 



     Και ενώ η Προπόνηση κυλούσε ομαλά για όλους το απρόοπτο ήταν η έφοδος του Ιδρυτή της Ομάδος, ο οποίος εφόσον έκανε τον τακτικό του έλεγχο έμεινε ικανοποιημένος από την εύρυθμη λειτουργία και αποχώρησε χαιρετώντας τα μέλη της Ομάδος.



     Επήλθε και το τέλος και αυτής της Ομαδικής Προπονήσεως, όμως επειδή και οι γονείς είναι το κόκαλο πάνω στο οποίο τα παιδιά ακονίζουν τα δόντια τους, η Ζηνοβία μας αντί να κάνει το διάλειμμα με την υπόλοιπη Ομάδα και να αναπαυτεί προτίμησε υπό την διδασκαλία του Αρχηγού να βελτιώσει τις επιδόσεις της στην Τοξοβολία.



Εφιπποτοξοτικά!
  
Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, 
Ο Αρχηγός Ομάδος



Υστερόγραφο:


     Σε μιαν Ομάδα όπως αυτή των "Ελλήνων Κενταύρων" ο Ιδρυτής της δεν εφοδεύει προκειμένου να επαληθεύσει το "έχειν καλώς" της λειτουργίας της αλλά, παρά τις όποιες υποχρεώσεις του δεν παραλείπει να οσφραίνεται την "ευωδία" του εφιπποτοξοτικού έργου των Στελεχών και Μελών της όντας υπερήφανους για όλους τους "Έλληνες Κενταύρους", τόσο για το Ήθος τους όσο και για τις ικανότητές τους. Και στην Ομάδα μας, είναι κοινό "μυστικό" ότι ο  ανεπιφύλακτος σεβασμός και η αμέριστη αναγνώριση όλων από όλους, πέραν ιεραρχικών αξιωμάτων και βαθμών, αποτελούν τον ουσιαστικό συνεκτικό κρίκο της πολυετούς κυριαρχίας μας στον Ελληνικό -και όχι μόνο...- εφιπποτοξοτικό χώρο. Έτσι και ...αεί όλβιος, ο παππούς-Ιδρυτής θα απολαμβάνει τα αγαπημένα Στελέχη και τα εξίσου αγαπημένα Μέλη της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" να ασκούνται, ακριβώς, όπως και ο ίδιος. 

Α.Η.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.