Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ


     Αν δεν καταγίνεσαι συστηματικά με την εκπαίδευση του Ίππου, γενικώς, στον χώρο της Ιππικής δεν έχεις κανένα μέλλον. Αν δεν διαπλάθεις με τα "χέρια" σου τον χαρακτήρα του Ίππου που θα ιππεύσεις, αργά ή γρήγορα, θα απογοητευθείς διότι, ακόμη και ως άριστος Ιππέας πάντοτε θα είσαι ένα ξένο σώμα επί του Ίππου. Και όλα τούτα τα έχει κατανοήσει ο επικεφαλής του Παρατήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιος Ψωρομύτης ο οποίος αφιερώνει ..."φαιά ουσία" και πολλές εργατώρες εκπαιδεύοντας τους Ίππους του Παραρτήματός του μαζύ με τους μαθητές του.


     Στο τελευταίο οπτικοακουστικό υλικό του παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" ανακαλύπτουμε μία καινοφανή συραγώγηση την οποία θα μπορούσαμε να ονομάσουμε "συραγώγηση τριών ομοκέντρων κύκλων". Με επίκεντρο τον εσωτερικό, πρώτο, κύκλο του κυρίως συραγωγούντος Εκπαιδευτή συραγωγείται ο Ίππος [δεύτερος, ενδιάμεσος, κύκλος] ο οποίος ελέγχεται [εξωτερικός, τρίτος, κύκλος] από τον βοηθό του Εκπαιδευτή. Με τον τρόπο αυτό δεν αφήνεται κανένα περιθώριο εκτρεπτικής πρωτοβουλίας στον Ίππο ο οποίος διευθύνεται ως "σιδηρόδρομος επί τροχιάς" καθ΄ όλη τη διάρκεια της συραγωγήσεως.


     Πραγματικά, η επινόηση του Συνασκουμένου Αθανασίου Ψωρομύτη εντυπωσιάζει με την λογική της γεωμετρίας της και σύντομα θα μπορούμε να αποτιμήσουμε το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.


     Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτή η μέθοδος προδιαθέτει θετικά διότι εμφανίζεται να συραγωγεί τον Ίππο "επί τροχιάς" από την οποία δεν μπορεί να διαφύγει, ενώ, ταυτοχρόνως, δεν φαίνεται να προκαλεί στον Ίππο κανένα άγχος ή αφορμές αντιδράσεων φυγής. 


     Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα πρωτοποριακά στην εκπαίδευση νεολέκτου Ίππου στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" δεν παραλείπεται και η προαγωγή της Παραδοσιακής Τοξοβολίας με, εξίσου, ενδιαφέρουσες ασκήσεις.


     Και οι φωτογραφίες των προπονήσεων του Παρατήματος δείχνουν και την πρόοδο των εκεί Συνασκουμένων. 


     ¨Ομως, η πρόοδος στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" δεν τελειώνει σε αυτό το σημείο. Τέσσερα, ναι τέσσερα, υπέροχα αλογάκια εκπαιδεύει ο επικεφαλής του Αθανάσιος Ψωρομύτης και οι μαθητές του και τα ...σπουδαία, σε επόμενη ανάρτηση διότι είναι ...πολλά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.