Κυριακή 22 Απριλίου 2018

ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝΤΑΣ  ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΩΣ


     Πρέπει να σε λένε Πρωτεσίλαο για να μπορείς να αφομοιώνεις τέλεια, από την πρώτη στιγμή, ένα νεοεισερχόμενο στη τάξη των μαθητών σου και να τον εμπνέεις έτσι ώστε να εκτελεί τις ασκήσεις χωρίς να φαίνεται ότι μόλις μπήκε στην χορεία των προχωρημένων.


     Αυτό το φαινόμενο δεν παρατηρήθηκε μόνον σ΄ αυτό το μάθημα του Πρωτεσίλαου, ...κατά κόσμον Σπυρίδωνος Νικόλη, αλλά αποτελεί τον κανόνα από τότε που πρωτοξεκίνησε να εκπαιδεύει τους 'Έλληνες Κενταύρους" στην Σπαθασκία.


     Και στο τελευταίο μάθημα, πάντοτε σε φυσικό και επικλινές έδαφος που δεν ασκεί μόνον σε ρεαλιστικές συνθήκες αλλά και γυμνάζει το σώμα, η Σπαθασκία της Σχολής μας απέδωσε τα προσδοκώμενα.


     Ακόμη περισσότερη σπαθιστική αποτελεσματικότητα με πολύ καλύτερο συντονισμό και αρμονία ζεύξεων και καταφορών, το εξαγόμενο από την μελέτη του οπτικοακουστικού υλικού που τηρείται επιμελώς σε κάθε μάθημα.


     Εμφανής ο δυναμισμός των μαθητών του Πρωτεσίλαου με την προβολή του στην αληθοφάνεια των κινήσεών τους που δεν παραπέμπουν στο "in vitro" περιβάλλον μιας Αίθουσας Όπλων αλλά στο φυσικό πεδίο μιας μάχης.


     Και για άλλη μια φορά χαρήκαμε και τα δύο φύλα και όλες τις ηλικίες σε ένα κοινό υψηλό αποτέλεσμα.


     Ιδιαίτερη χαρά η παρουσία της τετράχρονης Νεφέλης με ένα σπαθί μεγαλύτερο από το μπόι της να παρακολουθεί την Μητέρα της εκτελώντας τις ασκήσεις που προορίζονταν για τους "μεγάλους".


     Και αυτή ακριβώς η "εικόνα" της μικρής Νεφέλης είναι η απόδειξη ότι ένα παιδί μπορεί να παιδαγωγείται κατά τα Ελληνικά πρότυπα, διαμορφώνοντας έναν υγιή και ευγενικό χαρακτήρα μακριά από "παρένθετες" απατεωνιές και διαστροφικά τερτίπια.


     Σε δύστοκους χρόνους, οι μαχητικές τέχνες θωρακίζουν χαρακτήρες και μπορεί αυτό να αντιτίθεται στα συμφέροντα όσων θέλουν να υποδουλώσουν άτομα και κοινωνίες, όμως, καθήκον των "Ελλήνων Κενταύρων" είναι να αντισταθούν σε παρόμοιες επιβουλές όχι, απλώς, κατά της ελλαδικής κοινωνίας αλλά και κατά του ίδιου του Ανθρώπινου Πολιτισμού.


     Είναι φυσικό οι απανταχού πρεζέμποροι να μην αρέσκονται στις μαχητικές τέχνες οι οποίες τους "χαλάνε" την πελατεία και είναι φυσικότερο υπό το πρόσχημα του πασιφισμού κάποιοι να "στηλιτεύουν" αυτές τις τέχνες για να μπορούν να περάσουν κάτω από τα πόδια των αφελών τα νοθευμένα προϊόντα του κολομβιανού καρτέλ που προωθούν, όμως, γι αυτό υπάρχουν "κοινότητες" όπως οι "Έλληνες Κένταυροι", για να τους χαλάμε τα σχέδια, θωρακίζοντας την υγεία και τους χαρακτήρες συνανθρώπων μας.


     Γι αυτό και ο Πρωτεσίλαος, όπως και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων", επιμένουμε στην διάπλαση μαχητικών χαρακτήρων ώστε τα Μέλη μας να παραμένουν νικητές μέσα στο χρόνο και να μη ..."πηδάνε από το μπαλκόνι" στο οποίο "μπαλκόνι" οδηγούν επί σφαγήν, τα υποχείριά τους οι σύγχρονοι κΕνοβουλευτικοί δημαγωγοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.