Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΑΞΙΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΠΠΟ ΣΧΟΛΗΣ


     Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο υπερήφανοι παρακολουθώντας την πρόοδο της Ομάδος μας με τα Μέλη μας να ασκούνται τιμώντας τον Εθνικό μας Ήρωα Γ. Γρίβα - Διγενή ο οποίος με τους γενναίους άνδρες της Ε.Ο.Κ.Α. κατάφεραν να εκδιώξουν από το κυπριακό έδαφος τους το μίασμα των Άγγλων κατακτητών.


     Κι αυτή η πρόοδος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" γίνεται κάθε φορά κι εντονότερη, μελετώντας την σοφή σχεδιαστική προνοητικότητα των Προπονήσεών τους από τον επικεφαλής του Παραρτήματος Αθανάσιο Ψωρομύτη ο οποίος πασχίζει για την τελεία εκπαίδευση του Ίππου της Σχολής τους, μη φειδόμενο κόπων αλλά και ...ρίσκων.


     Την φορά αυτή παρατηρούμε μιαν ευφυέστατη προσέγγιση "σφυγμομετρήσεως" της εμπιστοσύνης προς τον συγκεκριμένο Ίππο από τα Μέλη του Παραρτήματος με έναν, ομολογουμένως, πρωτοποριακό όσο και ρισκαδόρικο τρόπο ο οποίος, όμως, εντυπώνεται αδρά σε όλους, αναπτύσσοντας την εμπιστοσύνη τους προς τον Ίππο.


     Ο επικεφαλής του Παραρτήματος δεν δίστασε να ακολουθήσει την δυναμικότερη "οδό" της εκθέσεως σε άμεσο κίνδυνο ώστε να καταδείξει την πλήρη υπαγωγή του Ίππου στον χειριστή του και τον υποχειριασμό του από τον Άνθρωπο.


     Ξεκινώντας από τον ίδιο, ο Αθανάσιος Ψωρομύτης απέδειξε ότι ο Ίππος τον οποίο ο ίδιος εκπαιδεύει, υπακούει και σέβεται τον χειριστή του Άνθρωπο, έχοντας ήδη μάθει επαρκέστατα να βαδίζει σε διάφορες επιφάνειες και υπεράνω αυτών, όπως έχουμε παρατηρήσει στο οπτικοακουστικό υλικό των προηγουμένων προπονητικών ημερίδων του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας". 


     Και κάπως έτσι, ο Ίππος γίνεται κατάλληλος για μαθήματα τα οποία ήδη έχουν αρχίσει όπως μας επαληθεύει το οπτικοακουστικό υλικό της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" που φτάνει σε μας τακτικά, μετά από κάθε εκπαιδευτικήν ημερίδα.


     Έτσι, απολαμβάνουμε συνεχώς την πρόοδο των εκεί μαθητών, όχι μόνον στην Ιππική αλλά και στην Παραδοσιακή και Ενστικτώδη Τοξοβολία.


     Και πάντα με την, υπεράνω όλων, συντροφικότητα που αποτελεί και τον κοινό παρονομαστή μιας μεγάλης Ομάδος-Οικογενείας, όπως αυτής των "Ελλήνων Κενταύρων".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.