Κυριακή 29 Απριλίου 2018

0 - 40 ΣΕ ΔΥΟ ...ΩΡΕΣ


     Όχι δεν μιλάμε για επιτάχυνση σε χιλιόμετρα διότι θα ήμασταν απαράδεκτα αργοί... Μιλάμε σε αύξηση αποστάσεως σε μέτρα προπονητικής ημερίδος Ενστικτώδους Τοξοβολίας, κάτι που κάθε άλλο παρά καθυστέρηση χρόνου δείχνει.


     Ακόμη μια ημερίδα προχωρημένων για την Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" έδωσε ωραία αποτελέσματα, με τον Εκπαιδευτή να βγάζει καπνούς από τα αφτιά διότι ο Αρχηγός έπαιζε με άνεση στους δικούς του ρυθμούς, η Χρυσούλα να αυτοκριτικάρεται αυστηρότατα με την γνωστή τελειομανία της στο "peak" και τον, πάντα σοβαρό, Πρωτεσίλαο να προσπαθεί να αυτοσυγκεντρωθεί και να ξεπεράσει τα χαριτωμένα που γίνονταν γύρω του.


     Σε κάθε περίπτωση και αυτή η "ορεινή' εξόρμηση ήταν πολύ αποδοτική για τους Συνασκουμένους αλλά και για τον ίδιο τον Εκπαιδευτή που έμαθε πως να ξεπερνά το ...έμφραγμα που επαπειλεί γι αυτόν η αθώα και πειραχτική "διαγωγή" του υπέροχου, κατά τα λοιπά, Αρχηγού μας.


     Τηρώντας τον απαραβίαστο κανόνα, προηγήθηκε η προθέρμανση υπό τον συντονισμό του Αρχηγού μας.


     Ακολούθησαν ασκήσεις Τοξοβολίας εξ Επαφής για την ανάπτυξη "σχέσεως"  με την χορδή, πριν ξεκινήσουμε την κυρίως Προπόνηση η οποία ξεκίνησε κατόπιν.


     Στην Τοξοβολία εξ Επαφής, μετά τις πρώτες, αναμενόμενες, αποτυχίες, τάχιστα φάνηκε ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με ευοίωνη προοπτική, κάτι που επαληθεύτηκε στη συνέχεια.


     Το στήσιμο του διχτυού μας πρόσφερε αρκετά ευτράπελα, με την Χρυσούλα να θυμίζει σαλταδόρο της κατοχής επάνω σε ώμους και κλαριά στερεώνοντας αυτό το χρησιμότατο προστατευτικό μέσο.


     Πραγματικά, όσοι χαιρόμαστε την παρουσία αυτού του ακαταπόνητου κοριτσιού το χαιρόμαστε για τη ζωντάνια και την ακρίβεια των κινήσεών του, είτε στη Γραμμή Βολής είτε στο Ιππευτήριο.


     Και όσο ικανή και αποτελεσματική είναι παντού και πάντοτε, ανυπομονούμε να ακούσουμε την ...ανικανοποίητη γκρίνια της για τον ...εαυτό της που τον στήνει συνεχώς "στο τοίχο" επιδιώκοντας, έτσι, την αυτοβελτίωσή της.


     Αφού στήθηκε το προστατευτικό δίχτυ, σ΄ αυτές τις πολύ γόνιμες δύο ώρες, το πρώτο πράγμα που διαπιστώθηκε ήταν το, ήδη, πολύ καλό επίπεδο συντονισμού και ευστοχίας της Γραμμής Βολής.


     Οι μεταβολές αποστάσεων σ'  αυτή την Προπόνηση έγιναν γρήγορα αλλά καθόλου ...βιαστικά.


     Το επικλινέστατο έδαφος πολλαπλασίαζε τον βαθμό τελικής δυσκολίας κάθε τοξεύσεως, όμως, η ομαδική και ατομική ευστοχία των μετεχόντων υπήρξε αξιοπρόσεκτα υψηλή.


     Πλέον, εάν ξεπεραστεί το "πανελλήνιο" οικονομικό πρόβλημα μιας επιμελώς "καλλιεργούμενης"  οικονομικής κρίσεως από τα Μέλη της Ομάδος μας, η συμμετοχή των "Ελλήνων Κενταύρων" σε διεθνείς αγωνιστικές διοργανώσεις θα γίνει με την βεβαιότητα υψηλών διακρίσεων.


     Μετά την ολοκλήρωση του κυρίως προγράμματος, ο Αρχηγός μας είχε την χαρά να μεταφέρει στους Συνασκουμένους του τα πορίσματα των δικών του ατομικών Προπονήσεων στην ταχυβολία.


     Σαφής και αποτελεσματικός στη διδασκαλία του, ο Αρχηγός μας, κατάφερε συντομότατα να περάσει στους Συνασκουμένους του καίριες οδηγίες για την ανάπτυξη της ταχυβολίας, βασικής προϋποθέσεως σε μεγάλους αγώνες Έφιππης  Τοξοβολίας αλλά και στατικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.