Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ, ΑΚΟΜΗ, ΚΑΛΥΤΕΡΑ


     Όσοι έχουμε αφιερώσει χρόνο αναδιφώντας πηγές γνώσεως σε διάφορα πνευματικά Ιδρύματα και επιστασίες τους εκτός  των κοινών "προσβασίμων" χώρων τους θα μπορούσαμε να αφηγηθούμε πολλές παρόμοιες εμπειρίες που φθάνουν ακόμη και σε επίπεδο E.S.P. Και τότε που ο Ιδρυτής αυτής της Ομάδος αναζητούσε συγκεκριμένες "πηγές" σε αποθηκευτικό χώρο πανάρχαιου, γνωστού, πνευματικού Ιδρύματος στο κέντρο των Αθηνών, το μάτι του στάθηκε σε μια δεσμίδα χαρτιών που πρόδιδαν την παρουσία τους σε ένα σημείο εντελώς αδικαιολόγητο για την φύλαξή τους. Στο βάθος ενός αρμολογήματος δύο λίθων του λιθόκτιστου τοίχου του χώρου, τα κιτρινισμένα φύλλα κάποιου, έντεχνα, "αφημένου" εντύπου μάλλον καλούσαν τον φιλοπερίεργο επισκέπτη να τα ανασύρει και όταν εκείνος υπέκυψε στο "κάλεσμα" ανεκάλυψε ένα τευχίδιο με τίτλο "Ιησουίτες", τυπωμένο τον 19ο αιώνα στην Γερμανική Βαμβέργη με τα υπέροχα τυπογραφικά Fraktur της εποχής εκείνης. Βγαίνοντας έξω από τον σκοτεινό αποθηκευτικό χώρο, ο "ευρών" άνοιξε το τευχίδιο και έκπληκτος διάβασε στη σελίδα του ψευδοτίτλου ότι προορίζονταν προς χρήση των ...Ελευθεροτεκτόνων της εποχής του.


    Όταν, λοιπόν, ο Αρχηγός Ομάδος ανέθεσε στον Αρχηγό Βολής αυτής της Προπονήσεως την διεξαγωγή της, ο τελευταίος θυμήθηκε δύο παραγράφους αυτού του παλιού τευχιδίου. Και παρά το ότι οι "Έλληνες Κένταυροι" ουδεμία σχέση έχουν με Ιησουίτες ή Ελευθεροτέκτονες, αδίστακτοι να επωφελούνται ό,τι ωφελίμου, υλοποίησαν σε αυτή την Προπόνησή τους και μία κατευθυντήρια οδηγία εκτάσεως δύο παραγράφων αυτού του κειμένου.



     Πολύ πριν, όμως, την κυρίως Προπόνηση, ο πάντοτε αιφνιδιαστικός Αντιπρόεδρος της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" και υπεύθυνος υλοποιήσεως του προγράμματος εκπαιδεύσεως στη Τοξοβολία, Ακάδημος, έφερε μαζύ του ένα γραπτό ερωτηματολόγιο που ο ίδιος συνέταξε για να αξιολογήσει το μέσο επίπεδο θεωρητικών γνώσεων των μελών της Ομάδος μας.



     Εμπειρότατος Εκπαιδευτής όχι μόνον της Παραδοσικής Τοξοβολίας αλλά και τεχνικών πεδίων στην Πολεμική Αεροπορία μας, ο Ακάδημος, χαρακτηρίζεται από μία δημιουργική σκέψη σε εκπαιδευτικό επίπεδο και αυτή του τη σκέψη προσέφερε και σήμερα στην "βαθμολόγηση" των θεωρητικών γνώσεων των "Ελλήνων Κενταύρων" σε ζητήματα Τοξοβολίας.



     Ακόμη μια επιβεβαίωση της διεθνούς αναγνωρίσεως της Ομάδος μας ως της καλύτερα οργανωμένης παγκοσμίως και σήμερα, με την σοφή πρόνοια και προεργασία του Ακάδημου αλλά και το τελικό αποτέλεσμα της ατομικής εξετάσεως, οι "Έλληνες Κένταυροι" διατηρούμε την  παγκόσμια "πρωτιά" μας με το επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων των Μελών μας.



     Ένας πειθαρχικός "Κύκλος" για την επιβολή μιας επιπλήξεως και τριών συστάσεων, εν συνεχεία, έλαβε χώρα στο όμορφο σημείο της σημερινής συγκεντρώσεώς μας, όπου ο Ιδρυτής της Ομάδος ξαναθύμισε σε όλους τον πλατωνικό ,αριστοκρατικό και αξιοκρατικό, χαρακτήρα των "Ελλήνων Κενταύρων"  ως "μονοπάτι" εξόδου μας από το "σπήλαιο'.



     Στον "Κύκλο" αυτό έγινε σαφές ότι, ούτε η επιείκεια, ούτε η αυστηρότητα, αλλά η δικαιοκρισία, ανεξαρτήτως "κόστους", υποστυλώνει ένα οικοδόμημα του οποίου η ευστάθεια κρίνεται από την αντίληψη περί Δικαίου την οποία εμπεριέχει και η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" εμφορείται, εμπεριέχει και εκφράζεται με υψηλότατο πνεύμα Δικαίου.



     Κάπως έτσι και με τις δύο παραγράφους εκείνου του παμπάλαιου τευχιδίου κατά νου βρεθήκαμε στη Γραμμή Βολής για την κυρίως Προπόνηση, ξεκινώντας, φυσικά, με την προβλεπόμενη προθέρμανση.



     Το καθ'  ύλη περιεχόμενο αυτής της Προπονήσεως ήταν η ανάπτυξη δεξιότητος ταχυβολίας και τοξευτικού ενστίκτου.Και σήμερα αξιοποιήσαμε για πρώτη φορά σε προπονητικό επίπεδο μιαν ακόμη βελτιωτική παράμετρο.



     Με την αναμενόμενη χαλαρότητα και ατελή έναρξη, γρήγορα η προπόνηση εξελίχθηκε σε μια ομαδική αρμονία όπου ο Αρχηγός Ομάδος προμάντευε τις κινήσεις του Αρχηγού Βολής που θα ακολουθούσαν και όλους να διαδρούν, πλέον, αποτελεσματικώς.



     Και το ωραιότερο είναι ότι σε αυτή την ευτυχή κατάληξη , κάθε φορά,οδηγούνται όλοι στην ομάδα, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας διότι αυτός είναι και ο σκοπός της εκπαιδεύσεώς μας, η ομαδική ωφέλεια.


     Ο Πρωτεσίλαος και σήμερα προσέφερε στους παρόντες την "ιαματική" αποθεραπεία της ημερίδος υπό την μορφή της διδασκαλίας Σπαθασκίας.


     Καλοσχεδιασμένο το "φινάλε" της κάθε εβδομαδιαίας ομαδικής προπονητικής μας ημερίδος με το σπαθιστικό ασκησιολόγιο και σήμερα έδωσε ωραίες ζεύξεις που δείχνουν την πρόοδο όσων παρακολουθούν αυτά τα -πάντοτε δωρεάν- μαθήματα.


     Η ανάπτυξη μαχητικού πνεύματος, η μελέτη με τον προσήκοντα σεβασμό στο [αγχέμαχο] όπλο και στη ζωή, η ενδυνάμωση σωματικών αντοχών αλλά και η βελτίωση των φυσικών αντανακλαστικών που είναι απαραίτητη σε κάθε άνθρωπο και σε κάθε πλάσμα, είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο της Σπαθασκίας και αυτό "κληροδοτείται" σε όσους λαμβάνουν μέρος σε αυτά τα μαθήματα.


     Και σήμερα η Σπαθασκία, υπό την διδασκαλία του Πρωτεσίλαου, συνεισέφερε στην ολοκλήρωση μιας πετυχημένης προπονητικής ημερίδος η οποία, όπως όλες, υπήρξε διαφορετική από όλες τις άλλες, κάτι που ισχύει συνεχώς απομακρύνοντας την ρουτίνα και την ανία από την ζωή των "Ελλήνων Κενταύρων".


      Μια μικρή προοδευτική πλατωνική "Πολιτεία" υπό την μορφή των "Ελλήνων Κενταύρων" έγινε εφικτό να λειτουργεί επί 13 χρόνια μέσα σε μία χρεωκοπημένη μεγαλύτερη και το "μυστικό' μας η συγκρότηση, η πειθαρχία και η αφιέρωση στην ουσιαστική αυτοβελτίωσή μας. Και είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας να παραμένουμε στρατευμένοι σε ένα πολιτισμικό ιδεώδες όταν οι γύρω μας επιλέγουν το αυτοκαταστροφικό δημοκρατικό μπάχαλο.


     Και τώρα που η καλοκαιρινή, πια, Φύση στο καταπράσινο περιβάλλον μας πολλαπλασιάζει τους παρόντες στη Γραμμή Βολής και η δυναμική πηδαλιούχηση της Ομάδος από τον εξαιρετικό Αρχηγό της προβλέπεται να την βάζει σε νέα "τροχιά" υψηλής προόδου, αισθανόμεθα ακόμη πιο έτοιμοι για τα ακόμη καλύτερα...  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.