Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018


ΚΑΛΟΣΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ 
ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ


     Ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη, αλλά όπως διαπιστώθηκε ...τρία, ναι! Σήμερα στο Ιππευτήριο των "Ελλήνων Κενταύρων" μετά από αρκετά χρόνια, στον ίδιο χώρο που κάποτε ο Ιδρυτής αυτής της Ομάδος έσπειρε τους σπόρους του, σήμερα ο ίδιος θα μας απολαύσει από το φωτογραφικό υλικό, γιατί, δυστυχώς, μία οικογενειακή του υποχρέωση των κράτησε μακριά μας. Κι έτσι, θα δει εδώ να "φυτρώνουν" και να "καρποφορούν" οι αλλοτινοί καρποί του.



     Εάν κάποιος αναγνώστης παρακολουθώντας μας τόσα χρόνια μας ρώταγε αν έχουμε κάποιο γούρι ή κάποιο μυστικό καλοτυχίας, εμείς θα του απαντούσαμε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο και δεν αρκούμαστε στην μοίρα για να πετύχουμε τον σκοπό μας, αλλά κινούμαστε κάτω από ένα κοινό όραμα και ένα ομαδικό πλαίσιο για να τον επιτύχουμε.



     Γι’ αυτό, λοιπόν, ασχέτως αν σήμερα ξεκινήσαμε από τον ίδιο δρόμο με τους μαθητές μας και περάσαμε από διαφορετικά μονοπάτια για τον καθένα, καταλήξαμε  όμως και με τους δύο στον ίδιο προορισμό ο οποίος δεν είναι άλλος από την Έφιππη Τοξοβολία!



     Έτσι παρόλο που οι δύο Μαθητές ξεκίνησαν με κοινή διδασκαλία εκμαθήσεως δια συραγωγέα, προκειμένου να εξοικειωθούν με τους βηματισμούς του Ίππου τους, ο Γεώργιος βρέθηκε σήμερα με ένα Τόξο στο χέρι έτσι ώστε να εστιάσει στην βελτίωση των βολών του και όχι στον ‘’χειρισμό του Sepp’’,



     Ενώ με την Χρυσούλα εμβαθύναμε ακόμα περισσότερο στις ασκήσεις Γυμνιππευτικής μιας και έχει ζητήσει από τον Εκπαιδευτή της μέχρι και πρόγραμμα γυμναστικής έτσι ώστε αναπτύξει τις ικανότητές της επάνω σε αυτό το αντικείμενο.



     Όμως εδώ ένας αναγνώστης μας θα έφθανε στο σημείο να διαπιστώσει πως το τυχαίο όντως δεν υφίσταται διότι και με τους δύο μαθητές ασχέτως των συνθηκών τα μαθήματα τους συνεχίστηκαν ακριβώς από το σημείο που είχαν μείνει και όλες οι ασκήσεις γίνονται υπό προοδευτικές μεθόδους διδασκαλίας προάγοντας τους στο επόμενο γι’ αυτούς σκαλοπάτι.



     Προχώρησαν Ίππος, Εκπαιδευτής και μαθητές και μαζί άφησαν το περίκλειστο για να καταλήξουν στον κοινό τους προορισμό.



     Ξεκινώντας ξανά μεθοδικά, ο Γεώργιος πέρασε πολύ σύντομα από τοξεύσεις σε βάδην, σε τροχάδην και έφτασε σε σημείο του όχι απλά να εγκαινιάσει το Ιππευτήριο στην Έφιππη Τοξοβολία ρίχνοντας μονάχα ένα βέλος αλλά δύο σε μία διαδρομή!


     Μένοντας απόλυτα ικανοποιημένος ο Εκπαιδευτής του πανηγύριζε δίχως να το δείξει στον μαθητή του, γιατί σύμφωνα με τα λεγόμενα του ‘’μπορούσε και καλύτερα’’ και τον έστειλε ξανά στην διαδρομή για να του αποδείξει πως δεν ήταν απλά τυχαίο…



     Κάνοντας το πράξη για άλλη μια φορά ο Γεώργιος εκμυστηρεύτηκε στον Κωνσταντίνο ‘’είχες δίκιο τελικά δώσε μου και ένα τρίτο’’ και κάπου εδώ τον σταμάτησε για να τον συγχαρεί για τα όσα κατάφερε σήμερα.



     Όμως, όπως είπαμε και στην αρχή, "ένα χελιδόνι δεν φέρνει την Άνοιξη", και γι’ αυτό ήρθε και η σειρά της Χρυσούλας, η οποία βέβαια εάν αφήσει το πόδι από το φρένο μετά δύσκολα σταματάει..



μιας και ήθελε απλά μια μικρή ώθηση προκειμένου να αποδείξει στους άντρες τις ομάδας πως δεν πρέπει να υποτιμάνε καθόλου το γυναικείο φύλο.



     Κατευχαριστημένος και ο Κωνσταντίνος από τους μαθητές του σήμερα δεν παρέλειψε και αυτός με την σειρά του να απολαύσει τους ωραίους βηματισμούς του Sepp τοξεύοντας από την ράχη του.



     Υποδεχθήκαμε σήμερα την Άνοιξη με τον ωραιότερο τρόπο και υποσχόμαστε στους αναγνώστες μας να απολαμβάνετε περισσότερο υλικό και δράση αφήνοντας πίσω τους παλιούς χειμώνες.


Εφιπποτοξοτικά!

Κωνσταντίνος Δαμιανάκης,
Αρχηγός Ομάδος.



Μόνη ένσταση του Ιδρυτή της Ομάδος το είδος των πουλιών. 
δεν βλέπω 'χελιδόνια" αλλά ...αετογέρακα.
Α.Η.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.