Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

ΒΙΩΜΑΤΑ "ΧΩΣΙΑΡΙΚΑ" 
ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΚΑΤΟΥΝΑ


     Χάρη στον σχεδιασμό ενός γόνιμου προπονητικού διημέρου του επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος", Εφιπποτοξότη Γεωργίου Σταυριανόπουλου-Ιφικράτη, σίγουρα οι ψυχές των Στρατιωτών της κατούνας του Καλέντζι, έξω απ΄το Αλιβέρι, θα ξαναζωντάνεψαν με όσα διαδραματίστηκαν λίγο πιο πέρα, στην ευβοϊκή γη.


     Την πρώτη ημέρα, οι "Έλληνες Κένταυροι Χαλκίδος" την αφιέρωσαν σε μια πολύ ιδιότυπη Προπόνηση Τοξοβολίας με έμφαση στη "χωσιά" από ψηλά.


     Όπως δείχνει το οπτικοακουστικό υλικό της ημερίδος, πολύ σοφά ο επικεφαλής του Παραρτήματος επέλεξε απολύτως φυσικές συνθήκες ώστε να αναβιώσει τοξεύσεις "χωσιαρίων" Στρατιωτών.


     Όλες οι τοξεύσεις είχαν ως κοινό παρονομαστή την έδραση επί φυσικού και αντίξοου εδάφους, όπως ακριβώς και υπό ρεαλιστικές συνθήκες άτακτης εμπλοκής.


     Και όπως και σε μία πραγματική αναμέτρηση, σ΄ αυτή την προπονητικήν ημερίδα, κάθε φυσικό μέσο, όπως η βλάστηση, αξιοποιήθηκε στη δράση.


     Η ημερίδα αυτή δείχνει την κλιμακούμενη πρόοδο της Σχολής των "Ελλήνων Κενταύρων"  και τον ολοένα και αυξανόμενο προπονητικό δυναμισμό στον οποίο άγει το ομογενοποιημένο, πια, πνεύμα συνασκήσεως όλων των Μελών αυτής της Ομάδος, οπουδήποτε και αν αυτά συνασκούνται.


     Μιλώντας, όμως, για "χωσιαρίους", δηλαδή, ...Ουσάρους, δεν θα μπορούσε να λείπει και το στοιχείο "Ίππος" και ο Ιφικράτης μας δεν θα ήταν δυνατόν να τον παραλείψει.


     Έτσι, την επόμενη ημέρα ο Ιφικράτης την αφιέρωσε στην εξοικείωση του Ίππου που χρησιμοποιεί για την Έφιππη Τοξοβολία και στον Έφιππο Ακοντισμό, αλλά και στη βελτίωση της διεύθυνσής του άνευ ηνιών.


     Επινοητικότατος ο επικεφαλής των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος", άφησε δεμένο τον Ίππο στο σκοινί και, εφιππεύοντας, τον εκπαίδευσε στα προγραμματισμένα αντικείμενα επί κύκλου.


     Ακολουθώντας την ενδεδειγμένη προσέγγιση, απενοχοποίησε κάθε φόβο του Ίππου για το ακόντιο το οποίο, στη δεδομένη εκπαίδευση, δεν ήταν παρά ένα μακρύ κλαδί και το οποίο ο Ίππος απεδέχθη εύκολα με την "στρογγυλή κίνηση" του Ιφικράτη


     Καλύτερο "μνημόσυνο" για κείνους τους ηρωικούς Στρατιώτες της ευβοϊκής κατούνας του Καλέντζι δεν θα μπορούσε να γίνει κι αυτό χάρη στη πρωτοβουλία του Αρχηγού του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" προς τον οποίο είμαστε ευγνώμονες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.