Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΦΥΤΩΡΙΟ ΤΩΝ ΟΠΛΟΜΑΧΩΝ ΜΑΣ


     Το φυτώριο των Οπλομάχων μας το οποίο, με προσωπική θυσία προσφοράς εργατωρών, καλλιεργεί επιμελώς ο Συνασκούμενος Σπ΄. Νικόλης-Πρωτεσίλαος, συνεχίζει σταθερά την ανοδική του πορεία, διαμορφώνοντας μαχητικούς χαρακτήρες.


     Κατά την τελευταία Προπόνηση Σοπαθασκίας, οι "Έλληνες Κένταυροι" ακολούθησαν το ασκησιολόγιο που διαμορφώνει γι αυτούς ο Πρωτεσίλαος, απολαμβάνοντας την εφαρμογή του σε ένα εξαιρετικώς ενεργειακό σημείο, στην καρδιά της Αθήνας.


     Εντυπωσιακός και ...ακούραστος και ο 13χρονος Ορφεύς, με την συμμετοχή του στο φυτώριο των Οπλομάχων επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του Πρωτεσίλαου είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες.


     Και, βεβαίως, δεν αναφερόμαστε στα ..."τσακάλια" της Ομάδος μας τα οποία, αν και θηλυκού γένους είναι έτοιμα να απειλήσουν ακόμη και περισσότερους του ενός αντιπάλους.


     Με προορισμό την Έφιππη Σπαθασκία, η επίγεια προετοιμασία των Μελών μας στην χρήση της Σπάθης κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική και, καθώς δεν συνεπάγεται καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση, καλόν είναι να παρακολουθείται από όλους όσους ιππεύουν.


     Άλλωστε, το ότι η εβδομαδιαία ομαδική Προπόνηση Σπαθασκίας έπεται κάθε αντίστοιχης Προπονήσεως Παραδοσιακής Τοξοβολίας, γίνεται αντιληπτό ότι λειτουργεί ως το καλύτερο ...αποθερμαντικό κάθε εβδομαδιαίας ομαδικής εκπαιδευτικής ημερίδος μας.


     Επιπλέον, τα Μέλη μας, παίρνοντας και κατευθύνσεις ιστορικής Σπαθασκίας από τον Μετρ Γεώργιο Ζαχαρόπουλο στη φιλόξενη Αίθουσα Όπλων "Marxbrüder Guild Hellas", αποκτούν μιαν ευρύτερη οπλομαχητική "θέαση" και καλλιέργεια, όπως ταιριάζει σε μαχητικούς Πολίτες οι οποίοι δεν θεωρούν ιδανικό την ..."αύτανδρη" παράδοσή τους στον οποιονδήποτε εχθρό. 


     Και οι "Έλληνες Κένταυροι" δεν προσεγγίζουμε εγκυκλοπαιδικώς ή φετιχιστικώς τα εκπαιδευτικά αντικείμενά μας, αλλά με καθαρή πρακτική σκέψη και προσδοκία αποβλέποντας στην απόκτηση μαχητικών δεξιοτήτων όχι για το "φαίνεσθαι" αλλά για το "είναι".



     Και για να να μαθαίνουμε:


ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΛΟΜΑΧΗΤΙΚΗΣ


     Δεινός πολιτικός, ρήτορας αλλά και ξιφομάχος ο Benito Mussolini. Έτσι, μεταξύ του 1915 και του 1922, ο Benito Mussolini μονομάχησε πέντε φορές τηρώντας όλους τους κανόνες της μονομαχίας παραβιάζοντας την νομοθεσία της εποχής του που απαγόρευε την μονομαχία και κερδίζοντας και στις πέντε μονομαχίες.

     Οι μονομαχίες αυτές ήσαν εναντίον των σοσιαλιστών Claudio Treves και Francesco Ciccotti Scozzese, του δημοσιογράφου Mario Missiroli, του αναρχικού Libero Merlino και του ταγματάρχη Cristoforo Baseggio.

     Το 1921, ο Benito Mussolini, αισθανόμενος προσβεβλημένος,i κάλεσε τον συντάκτη ενός αντιφασιστικού εντύπου ονόματι Francesco Ciccotti σε μονομαχία και τον τραυμάτισε αρκετά άσχημα ώστε ο δημοσιογράφος δεν ήταν σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα. Ο αντιφασίστας συντάκτης δραπέτευσε από τη χώρα όταν ο Benito Mussolini έκανε την πορεία του προς την Ρώμη.

     Στις 13 Μαΐου 1922, στα περίχωρα του Μιλάνο, ο Benito Mussolini μονομάχησε με τον διευθυντή της εφημερίδος «Il Secolo» Mario Missiroli.

     Η σύγκρουση του Benito Mussolini και του δημοσιογράφου Mario Missiroli άρχισε όταν ο τελευταίος δημοσίευσε, στις 21 Μαρτίου 1922,  ένα άρθρο του Carlo Russo με το οποίο παρεποίησε εντελώς τα γεγονότα που αφορούσαν φιλεργατικές δράσεις του κινήματος του Ιταλού πολιτικού.

     Στις 10 Μαΐου, η διαμάχη κλιμακώθηκε με την πλήρη ταύτιση του «Il Secolo» με τους αντιπάλους του Benito Mussolini. Τότε ο Ιταλός ηγέτης κονιορτοποίησε τον Mario Missiroli δημοσιεύοντας ένα κείμενο υπό τον τίτλο "Pietose Illusioni" (Ευσεβείς Ψευδαισθήσεις) στην εφημερίδα «Popolo dItalia».

     Τότε ο Mario Missiroli, αισθάνθηκε προσβεβλημένος και, στις 12 Μαίου, έστειλε πρόσκληση μονομαχίας στον Benito Mussolini, με τον δημοσιογράφο του Francesco Perotti και τον καθηγητή του στη Σπαθασκία Dino Urbani επειδή δε ο προσκαλέσας Mario Missiroli ήταν και ο προσβεβλημένος είχε το δικαίωμα επιλογής και για κακή του τύχη διάλεξε την Σπάθη νομίζοντας ότι είχε υπεροχή έναντίον του Ιταλού πολιτικού. Κι όμως…

     Χωρίς καμία καθυστέρηση ο Benito Mussolini απεδέχθη την πρόσκληση μονομαχίας και ορίζει ως μάρτυρές του τον συνταγματάρχη Roberto Raggio και τον μηχανικό Mario Chiesa, παρασημοφορημένους βετεράνους πολεμιστές.

     Η μονομαχία διήρκεσε 40 λεπτά με επτά επιθέσεις. Οι καταφορές του Benito Mussolini ήσαν πολύ βίαιες με αποτέλεσμα να σπάσει νωρίς η αιχμή της Σπάθης του και να εκτεθεί σε μειονεκτική θέση, παρά ταύτα όχι μόνον δεν υπέκυψε αλλά και τραυμάτισε ελαφρά τον αντίπαλό του Mario Missiroli τον οποίο, εν συνεχεία, συνέτριψε τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο αντιβράχιο με αποτέλεσμα σοβαρότατην αιμορραγία λόγω της οποίας οι ιατροί διέκοψαν την μονομαχία προς αποφυγή θανάτου του καημένου αντιπάλου του Ιταλού πολιτικού.  

     Σύμφωνα με τους μάρτυρες του αγώνα, οι δυο μοναμάχοι συγκρούστηκαν τηρώντας τους κανόνες της μονομαχίας χωρίς να συμφιλιωθούν ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.