Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

SOL OMNIBUS LUCET



    Ο ήλιος λάμπει για όλους έλεγε ο Γάιος Πετρώνιος, τον 1ο μ.χ.χ αιώνα. Και πράγματι, ο ήλιος έλαμψε απρόοπτα εν μέσω καταιγίδας το Σάββατο 24/02/2018, ένα στάδιο πριν την ακύρωση της προπόνησης. Άριστος οιωνός, καθότι το τελευταίο διάστημα αποτέλεσε συχνά αιτία αναβολής. Η απρόοπτη αυτή εξέλιξη μας ώθησε τελικώς να αδράξουμε την ημέρα και να ασκηθούμε δίπλα σε παιδιά που απολάμβαναν την παρέα των τετράποδων φίλων μας. 


     Με καθαρή ατμόσφαιρα και θερμοκρασίες ιδανικές για άσκηση, εμβαθύναμε το πλαίσιο των ασκήσεων εκκινώντας με μία μικρή εισαγωγή σε σπαθισμούς και βασικά κοψίματα. Αν και μικρής διάρκειας, η βασική κινησιολογία μας προσέφερε πέραν μίας αρχικής προθέρμανσης, μία διασκεδαστική εμπειρία! 


     Ως Oμάδα που επίκεντρο έχει την παραγωγή πολιτισμού σε κάθε έκφανση του πολεμικού βίου των παρελθόντων αιώνων, Mέλη μας ανακατασκεύασαν ενδυμασίες μεσαιωνικής εποχής, μελετημένες τόσο ως προς την χρηστικότητά τους, όσο και ως βιωματική προσέγγιση -κατα το μέγιστον δυνατόν- της τότε εποχής. 


     Ακολούθησε η τακτική μας Προπόνηση στην Παραδοσιακή Τοξοβολία, όπου, στον νέο χώρο που ασκούμαστε, είναι δυνατή η τόξευση επί μακρών αποστάσεων. 


     Η ηρεμία που αποπνέει το περιβάλλον ενδείκνυται για την βελτίωση της αυτοσυγκέντρωσης μακριά από διερχόμενα αυτοκίνητα και αστική ηχορύπανση. Πράγματι, όσοι έχουν ασκηθεί μαζί μας καταλαβαίνουν την σημασία των ως άνω λεχθέντων. 


     Αναγνωρίζοντας επομένως την αξία του χώρου αυτού επιδιώκουμε την συχνότερη άσκηση, πέραν της τακτικής Προπόνησης, όσο επιτρέπουν οι σύγχρονοι καιροί που ανάγκασαν τον μέσο άνθρωπο να απωλέσει την επαφή με το φυσικό περιβάλλον.




Εφιπποτοξότης Σταυριανόπουλος Γεώργιος
Επικεφαλής "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.