Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΙΟΡΚΗΤΟΙ


     Ένα ακόμη επιτυχές μάθημα Σπαθασκίας πιστώθηκε στον Πρωτεσίλαο.


     Δυναμικοί σπαθισμοί, ευφυείς ζεύξεις και άριστη κινησιολογία όλων των συμμετασχόντων επί του φυσικού [και επικλινούς] εδάφους, ήσαν τα χαρακτηριστικά αυτής της ομαδικής εβδομαδιαίας Προπονήσεως Σπαθασκίας.


     Με ...απαστράπτοντα αγχέμαχα, χωρίς προστατευτικές προσωπίδες και άλλα "μέσα", αλλά με "ειλικρινείς" καταφορές, οι "Έλληνες Κένταυροι" δεν αρκούνται σε "σκηνική οπλομαχία" αλλά ασκούνται επί σεναρίων εμπλοκής.


     Και με τον ίδιο "ρεαλισμό", όπως και οι μεγάλοι, έτσι και ο 13χρονος Ορφέας ακολούθησε χωρίς να υστερήσει στο παραμικρό.


     Είναι μεγάλο ταλέντο για έναν Εκπαιδευτή να διατηρήσει το ενδιαφέρον ενός παιδιού  στους ρυθμούς της εκπαιδεύσεως των "μεγάλων" και ο Πρωτεσίλαος, σήμερα, το κατάφερε και αυτό.


     Μεγάλη η συμβολή της Χρυσούλας μας στη σημερινή σπαθιστική ημερίδα, προτιμώντας να μην ασκηθεί προκειμένου να κάνει την φωτογραφική "αποτύπωση" του μαθήματος και τα κατάφερε και στην φωτογραφία θαυμάσια ως μία ικανότατη εικαστική καλλιτέχνις, όπως τεκμηριώνεται και από το τελευταίο έργο της στο οποίο, μέχρι και η υπογραφή αποτελεί αυτοτελές έργο Τέχνης.


     Άλλωστε, δεν έχει άδικο ο αγαπημένος μας Μηνάς ο οποίος, έτσι όπως κάθεται στοχαστικός και ...κατεβάζει ιδέες, την αποκαλεί, ευστόχως, ..."Ελβετικό σουγιά" λόγω των πολλών ικανοτήτων της.


     Τι λιγότερο θα μπορούσαμε να πούμε από το ότι η εσωτερική θετικότατη "χημεία" των "Ελλήνων Κενταύρων" συνεισφέρει σε ένα ομαδικά ψυχωφελές αποτέλεσμα.


     Και, κάπως έτσι κι ο Αρχηγός μας ως άλλος ...Σολωμός καθισμένος όχι στο λόφο του Στράνη αλλά στο γρασίδι ενός άλλου λόφου, καταγράφει τις ενθουσιώδεις παρατηρήσεις του για την πορεία της Ομάδος του, όχι αναφερόμενος σε "Ελεύθερους Πολιορκημένους" αλλά σε ελεύθερους και απολιόρκητους από τη περιρρέουσα μιζέρια μιας αντίξοης εποχής.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.