Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΙΠΠΟ ΙΠΠΕΥΣΙΜΟ


    Η Έφιππη Τοξοβολία δεν είναι παρά η προσήλωση στον Ίππο και στο Τόξο με έμφαση, βεβαίως, στην καθημερινή εκπαίδευση του Ίππου ο οποίος αποτελεί και το "εφαλτήριο" αυτής της αρχέγονης αλλά και υψηλότατης τέχνης. Και αυτό δείχνει να το ακολουθεί πιστά ο επικεφαλής του παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανάσιος Ψωρομύτης ο οποίος όχι μόνον ασκεί τα καθήκοντά του ως οικογενειάρχης και πατέρας δύο βρεφών  αλλά και επαγγελματίας ενός πολύ απαιτητικού λειτουργήματος το οποίο τον θέλει εν υπηρεσία πέραν παντός "ωραρίου" αλλά και διευθύνει το Παράρτημά του και την σχολή Τυφλών Τοξοτών, ενώ ταυτοχρόνως, εκπαιδεύει και τους δύο Ίππους οι οποίοι, ευτυχή συμπτώσει, βρέθηκαν στη διάθεσή του.


     Έτσι, ο Αθανάσιος, εκτός από την νεαρή φοράδα που εκπαιδεύει μόνος του και χωρίς καμία έξωθεν βοήθεια, με το τελευταίο οπτικοακουστικό υλικό που φρόντισε να μας αποστείλει, μας εμφανίζει και τον δεύτερο Ίππο που ανέλαβε να προοδεύει στην εκπαίδευσή του και, μάλιστα να τον ιππεύει για πρώτη φορά και δη υπεράνω χαμηλού διαγωνίου με την βοήθεια της σελλίσκης την οποία του έστειλε ο Αρχηγός της Ομάδος μας Κωνσταντίνος Δαμιανάκης.


     οναχικός Πολεμιστής" ο Αθανάσιος Ψωρομύτης βλέπει σιγά-σιγά να αξιοποιούνται οι κόποι του οι οποίοι προκύπτουν από το υστέρημα του χρόνου του και το βάρος των καθημερινών οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεών του με την θετική διάπλαση των χαρακτήρων των δύο Ίππων που του εμπιστεύθηκε η συγκυρία και, θα επαναλάβουμε, αυτό είναι η Έφιππη Τοξοβολία: η χαρά της αποδόσεως καρπών σε ένα πεδίο εξαιρετικά επίπονο και κοπιαστικό. Διότι έτσι δομούνται χαρακτήρες.


     Τα καλά νέα του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" καταχειροκροτήθηκαν σήμερα στη Γραμμή Βολής των Αθηνών από τους ενθουσιασμένους Συνασκουμένους που τιμούν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του αδελφού μας Αθανασίου Ψωρομύτη και τέτοιες στιγμές κοσμούν τη ζωή της Ομάδος μας όπου και εάν ασκούνται οι "Έλληνες Κένταυροι". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.