Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΤΑΧΥΤΗΤΑ 
ΚΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ,
ΑΡΜΟΝΙΑ


     Τηρώντας τους Κανονισμούς, ελάχιστη ώρα μετά την ολοκλήρωση της ομαδικής εβδομαδιαίας Προπονήσεως και σήμερα, ο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" στέλνει, τυπικότατα, την αναφορά του:


ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΣΦΙΚΗΣ 18/2/2018, 16:07 μ.μ.

Αγαπητοί Συνασκούμενοι ,

Ολοκληρώθηκε και σήμερα 18/02/2018 η Προπόνηση των ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ.

Σήμερα εισήχθησαν νέα δεδομένα τόσο στο ζέσταμα όσο και στην τόξευση τα οποία θα αναλυθούν παρακάτω. Το ασκησιολόγιο εκτός από κλασσικές ασκήσεις περιέλαβε και ασκήσεις οι οποίες είχαν σκοπό να δαμάσουν όσον αυτό ήταν δυνατό τους χρόνους τόξευσης ώστε να υπάρξει ομοιογένεια κατά στην εκτέλεση αυτής ( της τόξευσης ) δίχως να υπάρχει χρόνος ακουστικά ( σφυρίχτρα ) Το πώς επετεύχθη αυτό θα αναλυθεί παρακάτω καθώς θα σας σταλεί και το οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο).

Το ασκησιολόγιο αναλύεται και εξηγείται ως εξής :

Ζέσταμα .
Εδώ εφάρμοσαν ασκήσεις της οποίες κάναμε χθες στην σχολή AIKIDO για να ξεκινήσουμε όπλα ( κοντάρι και ξίφος ) δίνετε μεγάλη έμφαση στην ωμική ζώνη και στην πλάτη καθώς και στην μέση .
Θα την ανεβάσουμε σε βιντεάκι την επόμενη φορά .
Πλάγιες -Προσθιες -Πάρθιες βολές .
Άσκηση " έμβολο " .
Δημιουργήσαμε δύο ομάδες μια των 6 και μια των 7 ατόμων . Η μια ομάδα έκατσε πίσω από την άλλη .Τοξεύονας η μπροστά ομάδα ΧΑΛΗΛΏΝΕΙ και τοξεύει η πίσω, με το που μετράνε  3δλ ξανασηκώνονται τοξεύουν χαμηλώνουν και τοξεύουν οι πίσω κτλ. τρία βέλη .  Αρχικά εκτελέστηκε η άσκηση δίχως τόξα και μετά με τόξα . Υπήρξε συγχρονισμός όχι όμως όπως το θέλαμε . Η άσκηση αυτή θα επαναληφθεί.

Κινούμενος στόχος μπουκαλάκι 500ml απόσταση 12 μέτρα.
Συγκέντρωση στον στόχο. Απόσταση 10 μέτρα.
Εδώ δώσαμε έμφαση στην συγκέντρωση των βελών στο κέντρο του στόχου με μεμονωμένες βολές των τριών βελών. Ο καθένας είχε τους χρόνους του για να τοξεύσει . Το αποτέλεσμα ήταν χμμμμμ όχι και το αναμενόμενο. Έτσι περάσαμε στην επόμενη άσκηση ...

Βολές υπό τον ήχο μετρονόμου .
Άκρα σιωπή !!!! Το μόνο που ακούγονταν ήταν το τικ-τακ του μετρονόμου η ανάσα του τοξότη και ο συριγμός του βέλους. Ο ρυθμός που επιβάλαμε ήταν adagio στα 56 bit. Τέσσερα  bit ( όπλιση -προβολή -άνοιγμα - άφημα -  ) τέσσερα bit νεκρός χρόνος. Φτάσαμε στο αποτέλεσμα της φωτο  Νο 15 και με ένα robin παρακαλώ. Εκτελέσθηκε και ομαδικά με πολύ καλά αποτελέσματα .

Πλάγιες βολές για εκείνους που δεν είχαν ξανακάνει .
βολές αποθεραπείας .


Με εκτίμηση



     Ένα, ακόμη, καλοσχεδιασμένο και γονιμότατο ασκησιολόγιο με όραμα την τοξευτική βελτίωση των Συνασκουμένων μας στο νησί του Πολιτισμού, όπου το Adagio του Tomaso Albinoni μπορεί να εμπνεύσει, πέραν των σκηνικών εγχόρδων και τα έγχορδα ενός πολεμικού πεδίου.


     Και με την δική μας εκτίμηση αγαπημένοι Κορφιάτες Συνασκούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.