Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

ΠΑΡΕΝΘΕΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΑΧΥΒΟΛΙΑΣ


     Η πρόοδος των τοξευτικών δεξιοτήτων των "Ελλήνων Κενταύρων"  περνά από πολλά, διαφορετικά, προπονητικά στάδια και η ταχυβολία είναι ένα από αυτά. Έτσι,αυτό το Σάββατο, πριν τις κυρίως τακτικές εβδομαδιαίες Προπονήσεις της Ομάδος (Παραδοσιακής Τοξοβολίας και Σπαθασκίας) σχεδιάστηκε μία ειδική, παρένθετη, Προπόνηση τριών Στελεχών της Ομάδος μας στην ταχυβολία.


     Σκοπός αυτής της ημερίδος ήταν μία πρώτη "σφυγμομέτρηση" - καταγραφή των ατομικών χρόνων ταχυβολίας ενός εκάστου των συμμετασχόντων, ώστε να είναι εφικτό, εν συνεχεία, να παρακολουθηθεί η πρόοδός τους, με τις επόμενες Προπονήσεις ταχυβολίας που θα ακολουθήσουν.


     Κοινός παρονομαστής των Συνασκουμένων που πήραν μέρος ήταν η "όσμωσή" τους με το σημαντικό "κεφάλαιο" της "Τοξοβολίας εξ Επαφής"  του οποίου η, έστω και μικρή "ανάγνωση", υπήρξε αμέσως αντιληπτή. H Προπόνηση διεξήχθη σε φυσικό περιβάλλον, επικλινές αλλά επίπεδο φυσικό έδαφος και υπό χαμηλή θερμοκρασία.


     Με μία προθερμαντική διαδικασία εγκαθιδρύσεων και αποκαθιδρύσεων βελών εν στάσει και κινήσει, ξεκίνησε η σημερινή, παρένθετη, ειδική Προπόνηση ταχυβολίας.


     Αν και θα ήταν πλέον δόκιμο η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει με ένα βέλος ανά χείρα ώστε το κράτημα να είναι ασφαλέστερο και να μην επιφέρει κραδασμούς που αποεστιάζουν από την καταμέτρηση του αληθούς χρόνου αντιδράσεων, στην παρούσα Προπόνηση αποτολμήσαμε το ξεκίνημα με τρία βέλη, με δεδομένη την εμπειρία των συμμετασχόντων Συνασκουμένων.


     Σημαντικά τα καταγραφέντα αποτελέσματα τα οποία δείχνουν ότι οι τακτικές εβδομαδιαίες ομαδικές Προπονήσεις στην Παραδοσιακή Τοξοβολία αλλά και οι ατομικές προσπάθειες, κατ΄ ιδίαν, των "Ελλήνων Κενταύρων" κινούνται στην σωστή τροχιά, δικαιώνοντας τους κόπους όλων μας και, μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό προσπαθειών ώστε οι δύο εκ των τριών συμμετασχόντων να φθάσουν εμπύρετοι  (!) σήμερα για να ασκηθούν στο παγωμένο ορεινό περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.