Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

ΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ...ΕΦΙΠΠΟΤΟΞΟΤΙΚΟΝ
ΤΟ 2018


     Με την γόνιμη πρωτοβουλία για Προπόνηση ανήμερα πρωτοχρονιάς του Συνασκουμένου Γεωργίου Γαλαζούλα, ξεκίνησε ...αίσιον και εφιπποτοξοτικόν, το νέο έτος με την πρώτη δράση της Ομάδος μας, ευχόμενοι να τις ...χιλιάσουμε στο 2018.


     Η Προπόνηση, αν και γεναριάτικη, διεξήχθη σε ένα ...απριλιάτικο περιβάλλον στον κατάφυτο Λυκαβηττό και, μάλιστα, υπό την παρουσία ευγενεστάτων αστυνομικών οι οποίοι όχι μόνον μας ευχήθηκαν "καλή χρονιά" αλλά και επιδοκίμασαν ζωηρότατα τις ευστοχίες των προπονουμένων "Ελλήνων Κενταύρων" παρά το ότι οι τελευταίοι φαίνονταν λίαν ...ύποπτοι πεσμένοι πρηνηδόν μέσα σε απόκρυψη φυλλωσιών. 


     Η Προπόνηση άρχισε με μία εισαγωγή στην Τοξοβολία εξ Επαφής η οποία ξάφνιασε -και πάλι...- τους Συνασκουμένους, εμφανιζόμενη εξ αρχής ως κάτι το εύκολο αλλά, εν συνεχεία, κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο έδειξε να είναι.


     Ο άξων της Προπονήσεως ήταν η τόξευση εν ισορροπία από δοκό και ως "δοκός χρησιμοποιήθηκε ένας πεσμένος κορμός δένδρου. Για τον λόγο αυτό οι προπονούμενοι βάδισαν αρκετά πάνω στην ανώμαλη επιφάνεια του πεσμένου κορμού και μας προσέφεραν ακόμη εικόνες στάσεων ...Shaolin Gong Fu  στη προσπάθειά τους να αποφύγουν την πτώση.


     Οι Συνασκούμενοι εκλήθησαν να ισορροπήσουν και να ασκηθούν στην όπλιση-αφόπλιση βέλους επί αρκετήν ώρα ώστε, εν συνεχεία να είναι προετοιμασμένη γι αυτή τη συγκεκριμένη, ζωτική, φάση.


     Ακολούθως, εκλήθησαν να τοξεύσουν από πλαγία στους τρεις γνωστούς χρόνους ώστε να εξοικειωθούν και στην τόξευση υπό την συγκεκριμένη ισορροπία δοκού.


     Δεν παρέλειψαν να τοξεύσουν και με ενισχυμένη ισχύ πυρός, εκτοξεύοντας συγχρόνως ...δύο βέλη.


     Εν συνεχεία εκλήθησαν να αναπηδήσουν στον τρίτο χρόνο και να αφήσουν εν πτήσει την χορδή.


     Αν και, αρχικώς, οι χρόνοι ήσαν "χαλαροί", σταδιακώς εβραχύνοντο και εκείνο που παρατηρήθηκε ήταν η επαύξηση αποτελέσματος ευστοχίας ευθέως αναλόγως με την βράχυνση των χρόνων.


     Όλοι ξαναθυμηθήκαμε πόσο σημαντική είναι η αυτοπειθαρχία στη ζωή και η απαιτητικότητα για ταχείες αλλά και άριστες αντιδράσεις. Πόσο σημαντικό είναι να δρούμε ακαριαία αλλά πειθαρχημένα κι αυτό άγει το ένστικτο σε εγρήγορση και συμβολή σε επιτυχές αποτέλεσμα.


     Τελικώς, εφαρμόσαμε μία άσκηση την οποία, προηγουμένως, μόνον ένα Μέλος της Ομάδος έχει δοκιμάσει: Μία εφαρμογή πολύ δύσκολης "χωσιάς" επί αποστάσεως στόχου 15 μέτρων αλλά με τους Συνασκουμένους πρηνείς και σε παραλλαγή φυλλωσιών, ενώ ο στόχος ήταν ελάχιστα διακριτός, "εξαφανισμένος" σχεδόν κάτω από τον πεσμένο κορμό κάνοντας εξαιρετικώς άβολη την στόχευσή του. Ένα "αφιέρωμα" στους "χωσιάριους" Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως, έτσι, ξεκινώντας το 2018 σταθερά προσηλωμένοι στο μαχητικό πνεύμα των απελευθερωτών Προγόνων μας.


     Οι προπονούμενοι, πράγματι, υπήρξαν εξαιρετικώς συνεργάσιμοι ώστε να υποβληθούν σε ταλαιπωρία "κατά γης" ώστε να βρουν "οπτική επαφή" με τον εν αποκρύψει στόχο και να τοξεύσουν και τα κατάφεραν αξιοπρεπέστατα απολαμβάνοντας και τα "εύγε" των αστυνομικών που παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον την παράξενη δράση.


     Μετά από μία δίωρη εντατική προπονητική διαδικασία, η Ειρήνη μας προτίμησε να αποθερμανθεί με μία performance λίαν ...ζογκλερική, κάνοντάς μας να εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο τις ισορροπιστικές δεξιότητές της που λίγο πριν χαρήκαμε στη "δοκό".


     Με το γνωστό αριστοκρατικό του ...στυλ, ο Γεώργιος όχι μόνον δεν αποθερμάνθηκε μετά την Προπόνηση  αλλά μάλλον ...θερμάνθηκε αρκούντως στην έδρα της Ομάδος, με ένα γευστικό Rooibos σε ρωσικό ποτήρι, μιας και στην έδρα αποφεύγουμε κάθε δυτικότροπη συνήθεια, ακόμη και τις κλασικές πορσελάνινες φλυτζάνες του τσαγιού, ενώ ο Γεώργιος φαίνεται ότι επιμένει για κάποιους λόγους παραπάνω στην "ετικέτα" των Romanov...


     Υπέροχη ημερίδα από πλευράς προόδου των προπονουμένων και εξαγωγής συμπερασμάτων. Υπέροχη, ακόμη και για την ...τρίτη ηλικία που δεν παρέλειψε να παίξει με τον Tesla, το πανέμορφο τετράποδο της Ειρήνης μετά από μία μακρά περίοδο αναγκαστικής απουσίας κι ενώ άλλοι απολάμβαναν το ρόφημά τους άλλοι χαίρονταν υπαίθριες ...σκυλοκαταστάσεις.  Καλή χρονιά, "Έλληνες Κένταυροι". 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.