Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΗ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΟΓΗ


     Tην απόλυτη αντισυμβατικότητα του, πραγματικά, προοδευτικού πολιτιστικού πνεύματος των Επτανήσων εκφράζουν οι δύο επικεφαλής του Παρατήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", Χριστόφορος Κασφίκης και Ειρήνη Ψαίλα. Στην τελευταία, ομαδική εβδομαδιαία, Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας που διοργάνωσαν στον χώρο τους, αυτό φάνηκε ευκρινέστατα, σε ένα πρόγραμμα το οποίο κατέρριψε όλους τους συμβατικούς κανόνες τοξεύσεως που, επί αιώνες, θεμελίωσε η, παγκοσμίως, "παραδεδεγμένη" τεχνική της Τοξοβολίας.


     Στη προκείμενη Προπόνηση οι σχεδιαστές του ασκησιολογίου έδειξαν σαφή περιφρόνηση προς τα "καθιερωμένα" και ανέβασαν τους Συνασκουμένους "επί δοκού", ως άλλους ...σχοινοβάτες του Jean Genet, αποδεικνύοντας ότι το να κολυμπάς σαν την πέστροφα αντίθετα [και, γιατί, όχι... εναντίον...] στο "ρεύμα" οδηγεί στη χάραξη νέων πνευματικών οριζόντων και πολιτισμικών πορειών...



     Και αυτό κρινόμενο εκ του αποτελέσματος ευστοχίας που μας μεταφέρεται από το οπτικοακουστικό υλικό της συγκεκριμένης Προπονήσεως, καταμετρημένο στο 73,3%, κάτι το απίστευτο.


     Η "δοκός" λοιπόν, το εφεύρημα των επικεφαλής του Παραρτήματος, υπέβαλε τους Συνασκουμένους σε μία νέα ισορροπιστική κατάσταση η οποία συνέτεινε στην ένταση της αυτοσυγκεντρώσεώς τους και στην εστίαση στο "μάτι του ταύρου".


     Η στήριξη επί δύο βατήρων που οδηγεί στη τελείωση της στάσεως ως καθορισμένο "θεμέλιο εδράσεως" είναι το αποκορύφωμα της ενσυναισθήσεως της τελείας ισορροπίας και αυτό το προέβλεψαν στη σχεδίασή τους οι επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας".



     Τέλος, η διασύνδεση σε ομαδικότητα αλλά όχι αγελαιοποίηση, όπως αναμένεται σε κάθε πολεμική ομάδα, με ευφυέστατο τρόπο-συνέχεια της Ενετικής ευφυίας, πιστώνεται στο Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" το οποίο αναβιώνει την απολύτως αριστοκρατική γόνιμη ...πανουργία των Δόγηδων και των υποφωτισμένων διαδρόμων του Palazzo Ducale που μπορεί να σε οδηγήσουν στην κατάκτηση του κόσμου ή και στα ..."Piombi".


     Η Αθήνα, για άλλη μια φορά, υποκλίνεται στην Κέρκυρα και στα Επτάνησα για την άξια έπαρση της σημαίας της Γαληνοτάτης Ενετικής Πολιτείας με έναν Πολιτισμό που θα ήταν ευτυχής να συναισθάνονταν και η υπόλοιπη χώρα η οποία βιώνει το υπαρξιακό και αναξιοκρατικότατο "kitsch" της. 


     ΕΥΓΕ Συνασκούμενοι Κορφιάτες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.