Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

ΩΣ ΛΕΟΝΤΕΣ ΑΚΑΤΑΒΛΗΤΟΙ...


     Σκεφτήκαμε να κλείσουμε τον κύκλο των αναρτήσεων της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" του 2017 με ένα καλειδοσκόπιο-last minute trip, με τις δράσεις και Προπονήσεις μας της τελευταίας ημέρας του έτους που αφήνουμε πίσω μας, στα πέντε σημεία της Ελλάδος όπου λειτουργούμε. Χαρείτε μαζύ μας... 




ΚΕΡΚΥΡΑ


     Με προβεβλημένο το υπέροχο sangue latino τόσο στους δύο επικεφαλής όσο και στα Μέλη των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" το αποτέλεσμα και της τελευταίας, σημερινής μόλις, Προπονήσεως του Παραρτήματος υπήρξε λαμπρό και δυναμικό με ένα ασκησιολόγιο υποδειγματικής ωφελιμότητος.


     Παρατηρώντας την κίνηση και τις τοξεύσεις των Κερκυραίων Συνασκουμένων απολαμβάνουμε ολοένα και περισσότερο μία παράσταση στη βερονέζικη Αρένα με όλο της τον δυναμισμό, την αρμονία και, γιατί όχι, τον λυρισμό.


     Και βέβαια και πάλι οι Κερκυραίοι Συνασκούμενοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους με εφευρετικότητα ασκησιολογίου η οποία αποτελεί και τεκμήριο εκπαιδευτικής ευφυίας.






ΚΑΛΑΜΑΤΑ


     Έχοντας κατακτήσει μια σημαντική πρωτιά με την λειτουργία της, διεθνώς, μοναδικής Σχολής Τυφλών Τοξοτών και με την αντίστοιχη παγκόσμια δημοσιότητα , οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας"" προχωρούν στην εκπαίδευση των πρώτων Ίππων τους ώστε να επεκτείνουν την εκπαίδευσή τους και στην Ιππική. 


     Ο επικεφαλής της ο οποίος δεν εορτάζει, ακριβώς, "χριστούγεννα" αλλά ..."πάσχα" αίροντας τον "σταυρό" των αγαπημένων οικογενειακών βαρών με σύζυγο και δύο βρέφη αλλά και μιας απαιτητικότατης κοινωφελούς υπηρεσίας η οποία τον θέλει μονίμως σε επιφυλακή, πασχίζει να προσφέρει στους Συνασκουμένους μας της Καλαμάτας ό,τι καλύτερο και, απ΄ ό,τι φαίνεται τα καταφέρνει αξιοθαύμαστα. Μάλιστα, προς μεγάλην έκπληξή μας, δείχνει ότι εκτός από τον "σταυρό" των άλλων υποχρεώσεών του είναι έτοιμος να σηκώσει στη πλάτη του και κάποιες υπέροχες τετράποδες "υπάρξεις" προς όφελος των μαθητών του... παρά το μικρό "δέμας" του.


     Οι "Έλληνες Κένταυροι Καλαμάτας" μπαίνουν στον νέο χρόνο με δυνατά εφόδια και, κυρίως, με ένα Επιτελείο, τον Αρχηγό και τους Βοηθούς του οι οποίοι υπόσχονται τα καλύτερα.


     Ήδη, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής του Παραρτήματος, έχει ξεκινήσει η εργασία εδάφους με τους δύο νεόλεκτους Ίππους τους οποίους, αφιλοκερδώς, παραχωρεί προς εκπαίδευση ευγενής συντοπίτης.


     Οι Συνασκούμενοι στην Καλαμάτα ξεκινούν ένα νέο "κεφάλαιο", πολύ σημαντικό, για την παιδεία της ψυχής τους αλλά και για την δρομολόγηση μιας βαθύτερης, μέσα στον χρόνο, εφιπποτοξοτικής προοπτικής.


     Σύντομα, το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας", με συλλογική εργασία, θα μπορεί να απολαύσει το ιππικό "κεφάλαιό" του και επί του στίβου.


     Κυρίως, θα μπορεί να χαρεί την ομορφιά που συνεπάγεται η σχέση του Ανθρώπου με την Φύση και τα όσα αγαθά η τελευταία του προσφέρει και τα οποία, καμιά φορά, ο σύγχρονος μηχανιστικός τρόπος ζωής τα προσπερνά παραγνωρίζοντάς τα αδίκως...






ΧΑΛΚΙΔΑ



     Σταθερή και η ανάπτυξη των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος"  ακόμη και στη σημερινή, αποχαιρετιστήρια του 2017, Προπόνησή του.


      Πολύ πιο "Kassai-κή" η προπονητική νοοτροπία αυτού του Παρατήματος λόγω της θητεύσεως του επικεφαλής του στο δίμηνο Σχολείο Αρχηγών και στη σημερινή Προπόνηση μας έδειξε κλασικές "εικόνες" αλλά κάθε φορά και καλύτερα αποτελέσματα.


     Στον υποβλητικό ενεργειακό χώρο τους, οι Χαλκιδείς Συνασκούμενοί μας απολαμβάνουν την ενστικτώδη Τοοβολία σε μιαν εποχή απονεκρώσεως του ενστίκτου και καθηλώσεως σε ...ακινησία. Κι αυτό είναι το, πραγματικά, σημαντικό...






ΚΥΠΡΟΣ


     Τα εξουθενωτικά σχολικά καθήκοντα που σχεδιάζονται πονηρότατα ώστε να εξουδετερώνουν την ικμάδα των παιδιών μας, δυστυχώς, πλήττουν και την εξαιρετική Αρχηγό του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κύπρου" μη επιτρέποντάς της, προς το παρόν, την επικέντρωση σε προπονητική δραστηριότητα.


      Η Εφιπποτοξότρια Αναστασία Φωτίου η οποία κατάφερε να κερδίσει και διεθνές μετάλλιο σε αγώνες του εξωτερικού, έχει ήδη πίσω της ένα σημαντικό έργο και μία παρακαταθήκη δεξιοτήτων πολύ δυσανάλογου μεγέθους από την μικρή ηλικία της.


     Και, οι "Έλληνες Κένταυροι Κύπρου", όπως και όλοι μας, αναμένουμε υπομονητικά την απεμπλοκή της νεαρής Αρχηγού από τα δεσμά των σχολικών της υποχρεώσεων εν όψει προετοιμασίας εξετάσεων ώστε να την ξαναχαρούμε στο Ιππευτήριο και στη Γραμμή Βολής.





ΑΘΗΝΑ


     Η τελευταία για το 2017 Προπόνηση των "Ελλήνων Κενταύρων" που συνασκούνται στην Αθήνα έδωσε και πάλι την σταθερή, αυστηρή, εικόνα, μιας πολεμικής Ομάδος που την σφραγίζει η προσωπικότητα του Αρχηγού και του Υπαρχηγού της.


     Ακριβέστατη η εκτέλεση και του τελευταίου προπονητικού προγράμματος της ημερίδος της παραμονής του νέου έτους, ακόμη και με την συμμετοχή ενός ανηλίκου Μέλους που τόξευσε για πρώτη φορά, όμως, υπό την προνομία της εισαγωγικής διδασκαλίας του Ακάδημου.


     Και αποχαιρετιστήκαμε με οικογενειακά αισθήματα ανανεώνοντας την υπόσχεση συνεχείας των δραστηριοτήτων μας το 2018 με έδραση στη γνώση, στη περίσκεψη και στην αγάπη άνευ των οποίων ουδεμία πρόοδος οιωνίζεται...






Τους "Έλληνες Κενταύρους"
όπου και αν αυτοί βρίσκονται και δρουν
τους ακολουθεί η σκέψη του Ιδρυτή της Ομάδος
ο οποίος τους εύχεται να προοδεύουν ασταμάτητα 
ως ακατάβλητοι λέοντες στο χρόνο και στην ιστορία. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.