Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

AΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ 
ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


     Το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" διατηρεί σταθερά την "μοναστική" ιδιοτυπία μιας ασκήσεως σε μια μαγευτική Φύση.


     Και η τελευταία προπονητική ημερίδα του Παραρτήματος αυτού, στο ίδιο ενεργειακό φυσικό περιβάλλον απέδωσε μια 'περίκλειστη" αίσθηση αυτοσυγκεντρώσεως για τους συμμετασχόντες αλλά και για όλους εμάς που παρακολουθούμε τις εργασίες του.


     Ο επικεφαλής του Παραρτήματος, Εφιπποτοξότης Γεώργιος Σταυριανόπουλος-Ιφικράτης, επενδύει με αξιοσύνη την προσωπική του καλλιέργεια στην υποβοήθηση της αναπτύξεως των δεξιοτήτων των μαθητών του και το αποτέλεσμα είναι ορατό. Και, παρά την κενότητα μιας, δήθεν "εορταστικής" περιόδου προοριζόμενης να διασκεδάσει τις ψευδαισθήσεις ενός καταναλωτικού όχλου, το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Χαλκίδος" δείχνει ότι εν μέσω μιας παρακμής μπορεί να διακονούνται υψηλές Αξίες.


     Κάτι ανάλογο εντοπίζουμε και στην λειτουργία του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" όπου, επίσης, αντί των κουραμπιδεομελομακάρονων φαίνονται άλλες ...Αξίες να τιμώνται.


     Κι εδώ, στην Κέρκυρα, μια ζενική ατμόσφαιρα στην "Αυλή" της Ομάδος μας φαίνεται να επισκιάζει τα ξενόφερτα καταναλωτικά "έθιμα" των ημερών, αντικαθιστώντας τα με Παραδοσιακή Τοξοβολία και ιαματική οργανική οξυγόνωση.


     Μπορεί η γεμιστή με κουκουνάρι γαλοπούλα να μην έχει θέση σε μια πολιτισμική παραδοσιακή τέχνη όπως στη Τοξοβολία, όμως, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" έδειξαν και πάλι ότι είναι επάξιοι συνεχιστές του Πολιτισμού των Επτανήσων, ενασχολούμενοι με την σωματική και, κυρίως, πνευματική βελτίωσή τους δια της ατραπού της καλλιεργείας του ενστίκτου τους.


    Με το ευρηματικό ασκησιολόγιο τους, οι "Έλληνες Κένταυροι Κερκύρας" κι αυτή την εβδομάδα πλησίασαν ακόμη περισσότερο την ουσία της ενστικτώδους Τοξοβολίας αφήνοντας "άλλους" ...βαρυστομαχιασμένους στο "γιορταστικό" τραπέζι που προμηθεύει πελάτες στα κατεπείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων.


     Ο Χριστόφορος Κασφίκης και η Ειρήνη Ψαίλα, οι δύο επικεφαλής του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" και πάλι αναδεικνύονται σκαπανείς του Πολιτισμού, μαζύ με όλους τους -απανταχού- "Έλληνες Κενταύρους".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.