Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

6 ΠΕΙΣΜΑΤΩΜΕΝΑ BΕΛΗ


     Αν και η προαναγγελθείσα καταιγίδα ήταν εγκαίρως γνωστή, οι πεισματάρηδες "Έλληνες Κένταυροι" την αγνόησαν και ...βολεύτηκαν κάτω από την βαριά και απειλητική νέφωση, αφιερώνοντας αρκετές ώρες απαιτητικής ιππικής εργασίας, Ιππευτηριου αλλά και υπαίθριας. Εκπαίδευσαν εαυτούς και ...Ίππους, χειρίστηκαν όπλα και ανέπτυξαν τεχνικές από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι αναμένοντας από στιγμή σε στιγμή τους καταρράκτες του στερεώματος στα κεφάλια τους... Παρά ταύτα, το στερέωμα τους ...σεβάστηκε και τους άφησε κατάκοπους, μετά από ένα εργώδες πεντάωρο, να περιμένουν να ...συνεχίσουν την "ηδεία" καταπόνησή τους με την τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, σε ένα ξέφωτο της ανατολικής πλαγιάς του Υμηττού. 


     Ωστόσο τα σύννεφα βάραιναν κι ο ήλιος σχεδόν εξαφανίστηκε από τον ορίζοντα, ο άνεμος μετέτρεπε τα μαλλιά της Όλγας σε επική "ελαιογραφία" αλλά οι "Έλληνες Κένταυροι"  δεν έλεγαν να καταφύγουν στα αυτοκίνητά τους και στη θαλπωρή του σπιτιού τους. Στο βουνό με τα Τόξα ανά χείρας η πεντάωρη κόπωση επάνω στους Ίππους μετουσιώνεται σε ευλογία ψυχών και σωμάτων, κάτι που αισθάνονται λίγοι προνομιούχοι...       


     Τελικώς, η "κόντρα" των πεισματάρηδων Κενταύρων με την καταιγίδα έληξε υπέρ των πρώτων που κατάφεραν να τοξεύσουν μόλις έξι πεισματωμένα βέλη αλλά ...τα κατάφεραν. Διότι, τότε, άρχισε το βρόχινο πανηγύρι και οι καταρράκτες του ουρανού άρχισαν να κρύβουν τον ...στόχο. 6 μόνον βέλη, αλλά θα μπορούσαμε να πούμε "τα καλύτερα" αφού βαθμολογούν με άριστα την αφοσίωση των "Ελλήνων Κενταύρων" στην αυτοβελτίωσή τους. Διότι, "Η ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΙΣΤΗ" στο σκοπό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.