Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
ΤΩΝ
"ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ"


     αι από το τμήμα βλεπόντων Τοξοτών", όπως θα έπρεπε να συμπληρώνεται ο τίτλος, αφού το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" πρωτοπορεί παγκοσμίως διαθέτοντας και ξεχωριστό τμήμα εκπαιδεύσεως τυφλών Τοξοτών.



     Αυτή την φορά, στην αυλή της ιστορικής "ΚΡΗΝΗΣ" της Καλαμάτας, οι βλέποντες Συνασκούμενοι υπό την καθοδήγηση του Χρύσανθου τόξευσαν ως "μη βλέποντες" με τα μάτια κλειστά με μαντήλι.


     Αφού προηγήθηκε η κατάλληλη "εισαγωγή" στη τοξευτική εργασία συμπεριλαμβανομένων και των ανηλίκων Συνασκουμένων, ακολούθησε το κυρίως πρόγραμμα των "τυφλών" τοξεύσεων.


     Όχι μόνον για να εκτιμήσουμε ακόμη περισσότερο αυτό που ήδη έχουμε και που λίαν κακώς το θεωρούμε "αυτονόητο", αλλά και για βιώσουμε εμπειρίες πέραν του συμβατικού, αναπτύσσοντας περισσότερο το ένστικτό μας, η όραση ...παρακάμπτεται ώστε να αναζητηθεί το "άγγιγμα" του στόχου στο σκοτάδι.


     Ο στόχος αποκαλύπτει την θέση του με τον διακριτικό ήχο ενός μετρονόμου και ο ήχος μετατρέπεται σε παρουσία, η εικόνα παίρνμει τη μορφή του ήχου, όλα "μπερδεύονται" ...γλυκά και το αποτέλεσμα είναι το ...γλυκύτερο. 



     Πολλά συμπεράσματα υπέρ ωφελείας των τυφλών μαθητών μας εξάγονται από μια τέτοια Προπόνηση και ο Χρύσανθος Δρίτσας ως βοηθός του Αρχηγού του Παραρτήματος των "Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας" Αθανασίου Ψωρομύτη, έχει πολλά να εξαγάγει. Όλοι τους είμαστε ευγνώμονες και ευχόμαστε πάντα στην πανέμορφη αυλή της "ΚΡΗΝΗΣ" η πρόοδος να λαμπρύνει όσους φιλοξενεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.