Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Η ΔΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ 
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ


     Σκληρό και επίπονο αυτό που λέγεται "Έφιππη Τοξοβολία" και πιο σκληρό για όσους ανήκουν στην Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας τωβν "Ελλήνων Κενταύρων" η οποία φέρει έναν βαρύτατο τίτλο [2012, Κίνα] ως της καλύτερα οργανωμένης Ομάδος, παγκοσμίως.


     Σκληρή κι επίπονη δραστηριότητα με υψηλό "τονάζ" αδρεναλίνης αλλά, παρ΄ όλα τούτα, τα πρόσωπα των "Ελλήνων Κενταύρων" παραμένουν καθαρά και τα συναισθήματα εγκάρδια.


     Έτσι διατηρείται ανέγγιχτος ο ψυχισμός αλλά και η θωριά υπάρξεων και χαρακτήρων. 


     Είτε δίποδα, είτε τετράποδα, όλα τα πλάσματα που συμβιώνουν σε αυτή την Ομάδα, ανεξαρτήτως ταξιδερμίας έχουν έναν κοινό παρονομαστή: το ήθος.


     Κι αυτό το ήθος, η βάση της επικοινωνίας και συνεργασίας όλων μας, υπήρξε το καταστατικό θεμέλιο της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων" από καταβολής της.


     Κι αυτό το ήθος παράγει μια "χημεία" ιδανική για την εν κοινώ συμβίωση ατόμων τα οποία, υπό άλλες συνθήκες θα ανέπτυσσαν συγκρουσιακές αντιπαλότητες λόγω του ιδιαιτέρως ανταγωνιστικού χαρακτήρος της κορυφαίας των πολεμικών τεχνών, όπως η Έφιππη Τοξοβολία.


     Όσοι παρακολουθούν τις αναρτήσεις αυτού του Ιστολογίου, πιθανώς, έχουν προσέξει την σοβαρότητα της προσεγγίσεως της Ιππικής, της Τοξοβολίας και της Έφιππης Τοξοβολίας, από την σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων". Σίγουρα όμως...


     ...Σίγουρα, όμως, θα έχουν προσέξει το ήθος που αποπνέουν τα Μέλη μας όπως αυτό εξεικονίζεται στις αναρτώμενες φωτογραφίες της καθημερινότητός μας, παράγοντας μιαν εικαστικότητα διδακτική και απαραίτητη για μια κοινωνία η οποία δείχνει να μην αντιλαμβάνεται αυτή την δισύλλαβη λέξη: "ήθος".


     Υπ΄ αυτές τις προϋποθέσεις, οι "Έλληνες Κένταυροι" κινούμεθα στο άνυσμα του χρόνου υπηρετούντες μια πολεμική τέχνη, κυρίως δε το ήθος που πρέπει να κοσμεί Έλληνες αλλά και μια συντεχνία ομοτέχνων με υψηλό αυτοβελτιωτικό στόχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.