Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

ΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ...


     Για πρώτη φορά, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" προτίμησε να περάσει το πρωινό του σε πολυτελή καφετέρια των Αμπελοκήπων με καλή παρέα, αντί του Ιππευτηρίου αφήνοντας τα "ποντίκια" να χορεύουν στο ...Κορωπί, με τις αλεβάρδες ανά χείρας...


     Εν απουσία, λοιπόν, του Αρχηγού μας, στο Ιππευτήριο στήσαμε ένα πανηγύρι, με τον καθένα να "βγάζει" τον ...ιδιαίτερο "εαυτό" του κι όλα να πηγαίνουν ...ανάποδα απ΄ ό,τι συνήθως.


     Με τον αξιολάτρευτο Υπαρχηγό Μάριο να αναπληρώνει τον απουσιάζοντα Αρχηγό και με τον Εφιπποτοξότη-Εκπαιδευτή υπό επίβλεψη Γεώργιο να ρυθμίζει την "κυκλοφορία" του ...Ιππευτηρίου ήταν φυσικό οι "εικόνες" του στίβου να είναι ολίγον ...παράξενες αλλά, συνάμα, πολύ ...προοδευτικές.


     Η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να στέλνουμε συχνότερα τον Αρχηγό στη καφετέρια την οποία απεχθάνεται, γιατί κάπως έτσι μπορεί πιο άνετα ο Γεώργιος να ιππεύει σε Μένδειο κάθισμα τον Ίππο του και να συντονίζει το βάδην του στο ρυθμό της "Sarabande" του Georg Friedrich Händel, απολαμβάνοντας την μαγεία της μέσω των ...φωσφοριζέ καλωδιώσεων που αποτελούν και το "σήμα κατατεθέν" του αγαπητού Συνασκουμένου μας.


     Έτσι και η Χρυσούλα μας εξέλαβε ως αίθουσα μπαλέτου την ράχη του Ίππου της ...ξεμουδιάζοντας αρμονικά στα διαλείμματα των ιππεύσεών της με τον δικό της τρόπο και χωρίς τον κίνδυνο της σφυρίχτρας του Αρχηγού-Εκπαιδευτή της  να της διακόψει την απόλαυση.


     Η ίδια ...ανεμελιά και για την Μαριλένα η οποία, στους καλπασμούς της, ξεπέρασε και την Maya Mikhailovna Plisetskaya, "παντρεύοντας" την Ιππική με τον χορό, κατά την προσφιλή της τακτική η οποία, συχνά, μας προσφέρει στιγμές καλπαστικής αρμονίας στο Ιππευτήριο. 


     Βεβαίως, μέσα στην όλη ξεχωριστή ατμόσφαιρα, έγιναν και ...συμβατικά πράγματα όπως αρμόζει και σε μία εφιπποτοξοτική Ομάδα.


     Και Έφιππη Τοξοβολία κάναμε και ανασύρσεις βελών, όπως θα ήθελε ο Αρχηγός μας, αλλά όλα υπό τις μουσικές επιλογές του Γεωργίου ο οποίος κάθε άλλο "συμβατικό" ...ρεπερτόριο έχει, κινούμενος μεταξύ François Couperin και Johann Pachelbel.


     Mόνη παραφωνία, ο Ιδρυτής της Ομάδος ο οποίος στα 66 χρόνια του ήταν φυσικό να παραμένει ..."Στου Όθωνα τα χρόνια", έχοντας φάει ένα κόλλημα με το ομότιτλο ...συρτακοειδές ασματίδιο του Ξαρχάκου,  δαιμονίζοντας τον ελιτιστή Γεώργιο με τον επαναλαμβανόμενο "...στο Μοναστηράκι Βαυαροί χωροφυλάκοι...", μια φράση διόλου τυχαίας επιλογής και λατρείας...


    Πάντως, αν και με τα πάνω-κάτω στο Ιππευτήριο, η εργασία και εν απουσία του αγαπημένου Αρχηγού μας απέδωσε και σήμερα αρκετούς καρπούς διότι, ως φαίνεται ο λατρευτός μας Κωνσταντίνος έχει δρομολογήσει τα "πράγματα' ώστε ακόμη κι αν τον στείλουμε στην ...καφετέρια το εκπαιδευτικό πρόγραμμα να πηγαίνει "ρολόι". 


     Ο Γεώργιος άσκησε τα καθήκοντά του ως Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη, βοηθώντας τον ομώνυμο Συνασκούμενό του να επιτύχει καλό "κάθισμα" στον συραγωγέα αλλά και σε, εν συνεχεία, ασκήσεις.


     Έτσι, ο φιλόμουσος Γεώργιος, σήμερα έκανε και την πρώτη του έφιππη τόξευση σε βάδην με την άνεση που τον διακρίνει στην Τοξοβολία και δείχνει ότι σύντομα θα τον διακρίνει και στην Ιππική.


     Και η Χρυσούλα μας κατάφερε να διανύσει τα πρώτα μέτρα σε ορθοστάδην, ισορροπώντας στον βαδίζοντα Ίππο της, δηλώνοντας ότι ήδη βρίσκεται σε διαδικτυακή αναζήτηση ειδικής ιπποσαγής ώστε να προχωρήσει με τον Εκπαιδευτή της Κωνσταντίνο στην αγαπημένη της Djigitovka, την Γυμνιππευτική των Κοζάκων. Διότι, στους "Έλληνες Κενταύρους" είναι κανόνας η κατανόηση του ανθρώπινου Πολιτισμού, από την "καρδιά" της Ευρώπης, το Wewelsburg, μέχρι τις εξαίσιες γιούρτες του Καζακστάν, αφού όλα τα συνθέτοντα μέρη του Κόσμου, με ό,τι εμπεριέχει το καθένα, είναι εξίσου σημαντικά και σεβαστά.


     Υπό την αρχηγία βολής του Μάριου, η Γραμμή Βολής είχε έναν συγκρατημένο δυναμισμό ο οποίος της έδινε ακόμη μεγαλύτερη ...μεγαλοπρέπεια αποτελεσμάτων.


     Ο Μάριος πειραματίσθηκε σε ένα προκεχωρημένο στάδιο συντονισμού ...άνευ ηχητικών παραγγελμάτων, ρομαντικός οραματιστής όπως είναι, αντιλαμβανόμενος ότι η ζωή θέτει "συντεταγμένες" οι οποίες νομοτελειακώς πρέπει να τηρούνται.


     Παρά ταύτα, σε κάθε περίπτωση, η Προπόνηση την οποία διηύθυνε και τούτη τη φορά ο Μάριος ήταν επιτυχέστατη με δείγματα προόδου των συμμετεχόντων και πρώτη απ΄ όλους την αγαπημένη μας Έλσα η οποία, στη δεύτερη Προπόνησή της ακολούθησε χωρίς καμία δυσκολία τους Συνασκουμένους σε όχι και τόσο απλές τοξεύσεις.


     Ο κινητικότατος χαρακτήρας του Μάριου δεν θα ήταν δυνατόν να μην "σχεδιάσει" κι αυτή την Προπόνησή του προβλέποντας το "κέντρο βάρους" της σε κινητικές ασκήσεις οι οποίες διεξήχθησαν με χορευτικήν αρμονία.


     Κατά τον πάγιο κανόνα, ο Μάριος κατάφερε να πετύχει την εξίσωση φύλων, ηλικιών και σωματοτύπων σε ένα εξίσου ωφέλιμο καταληκτικό αποτέλεσμα για όλους.


     Άλλωστε, αυτός είναι και ο κανόνας λειτουργίας των "Ελλήνων Κενταύρων" στις τάξεις των οποίων υπάρχουν πολεμιστές της ζωής και του "κακού εαυτού μας", ανεξαρτήτως διαφοροποιήσεων.


     Και ο Μάριος, όπως και ο Κωνσταντίνος, όπως και όλοι αυτό το έχουμε συνεχώς κατά νου..., αφού αυτό υπαγορεύει το σύστημά μας το οποίο διαπλάθει χαρακτήρες.


     Κατά την Προπόνηση Σπαθασκίας που ακολούθησε, ο Εκπαιδευτής Πρωτεσίλαος, "ενισχυμένος" από την διδασκαλία του Δασκάλου Γεωργίου Ζαχαρόπουλου την οποία παρακολουθεί μαζύ με άλλα Μέλη της Ομάδος μας, "ξαναζωντάνεψε" την χρήση της Σπάθης στους συμμετέχοντες Συνασκουμένους.


     Η ακαδημεική διδασκαλία της Σπάθης του Γεωργίου Ζαχαρόπουλου και η χρηστική εκπαίδευσή της για έφιππη εφαρμογή από τον Πρωτεσίλαο, διαμορφώνουν ένα πρακτικό πλαίσιο για τους "Έλληνες Κενταύρους" όπως ακριβώς απαιτεί το πρόγραμμα του Ιππηλασίου το οποίο αποτελεί ζωτικό κεφάλαιο της όλης εκπαιδεύσεώς μας.



     Kι ενώ όλα τούτα τα ωραία συνέβαιναν στη Κοιλάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" ένα ποιοτικότατο τουριστικό γραφείο "Πολιτισμού και Δράσης", όπως αυτοπροσδιορίζεται, μας έκανε την Τιμή να μας προτείνει συνεργασία, κάτι που με ιδιαίτερη χαρά αποδεχθήκαμε ώστε να έχουμε, πια και το "δικό μας" ...ξεναγό στα ταξίδια των Μελών μας. Το "GALEA TRAVEL", λοιπόν, από σήμερα στη λίστα των εξαιρετικών Συνεργατών μας, κάτι για το οποίο θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση.


     Για πρώτη φορά, ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων" προτίμησε να περάσει το πρωινό του σε πολυτελή καφετέρια των Αμπελοκήπων με καλή παρέα, αντί του Ιππευτηρίου, όμως, ας μη φανταστεί κανείς ότι αυτό το έκανε για να απολαύσει ένα φραπέ ή ένα ...μοχίτο, αλλά για να προωθήσει και πάλι τα συμφέροντα της Ομάδος των "Ελλήνων Κενταύρων", σε μία πολύ ειδική συγκέντρωση παραγόντων μιας παραμέτρου που την αφορά. Η απουσία του αισθητότατη. Τον ευχαριστούμε για την ...υπέρβαση που έκανε και ξέρουμε πόσο του 'λειψε η Ομάδα του αυτό το Σάββατο από την οποία έλειψε κι εκείνος...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.