Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΤΑΝ ΤΟ “ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ” ΥΠΕΡΝΙΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ


    Η Ιωάννα μέλος του Παραρτήματος των «Ελλήνων Κενταύρων Καλαμάτας»  βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να μην μπορεί να έρχεται συχνά σε επαφή με τα υπέροχα τετράποδα της Σχολής μας. Κάτι που συχνά είναι πλέον καθημερινή δραστηριότητα για τα Μέλη της Σχολής μας. Γι’ αυτόν τον λόγο στο πρώτο της μάθημα επικεντρωθήκαμε στην επικοινωνία με τον Ίππο από το έδαφος.


     Περνώντας από μια σειρά προοδευτικών ασκήσεων που της είχε ετοιμάσει ο Εκπαιδευτής της, η Ιωάννα έδειξε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάτοχος πλέον του αντικειμένου που της ανατέθηκε. Έτσι, λοιπόν, αυτό που είχε επιτευχθεί άριστα στα προηγούμενα μαθήματα σήμερα φάνταζε ως ένα απλό ξεκίνημα για τα όσα καλώς επικείμενα της είχα προετοιμάσει, και έτσι αποδείχθηκε αφού, η Ιωάννα πλέον πέρασε τον Ίππο της από του εδάφους, αλλά και από την ράχη αυτού, υπεράνω υπερυψωμένης βαλβίδας.


     Παρά τα συγχαρητήρια που έλαβε η μαθήτρια από τον Εκπαιδευτή της, εκείνη δήλωσε …‘’ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ’’, ζητώντας του να κατέβει από τον Ίππο της, δίνοντας τέλος στη συνέχεια του μαθήματος.


     Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να κατανοήσουν την έννοια των Πολεμικών Τεχνών, μιας και πολλοί ‘’ψευτοδιδάσκαλοι’’ αρέσκονται στο να πλασάρουν τις Πολεμικές Τέχνες στην σημερινή εποχή ως τεχνικές άμυνας ή τρόπους με τους οποίους μπορείς να νικήσεις έναν αντίπαλο επενδύοντας έτσι πάρα πολύ χρόνο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ελάχιστο χρόνο στην συμμετοχή και ανάπτυξη του ατόμου.


     Η πραγματική Φιλοσοφία που διέπει τις Πολεμικές Τέχνες είναι να βρεις την ισορροπία μεταξύ σώματος και πνεύματος, το οποίο είναι άκρως σημαντικό για την επιτυχή άσκηση αυτών. Αντιλαμβάνεται κανείς πως δηλώνοντας έτσι την σημασία τους οι Πολεμικές Τέχνες γίνονται πλέον ένας τρόπος ζωής και διαμόρφωσης χαρακτήρων και ψυχών. Η μέθοδος εφαρμογής τους γίνεται τελικά ο καθημερινός τρόπος έκφρασης μας. Η αποτυχία δεν θα πρέπει να μας φοβίζει, αντίθετα θα πρέπει να θεωρούμε τους εαυτούς μας εγκληματίες την στιγμή που θέτουμε χαμηλούς στόχους για εμάς. Στις μεγαλειώδεις προσπάθειες ακόμα και η αποτυχία είναι ένδοξη!



     Ένας από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους των Πολεμικών Τεχνών είπε κάποτε: «Αν βάζεις όρια στα πάντα, σημαντικά η οπουδήποτε αλλού θα επηρεάζει την δουλεία σου και την ζωή σου. Δεν υπάρχουν όρια! Υπάρχουν μόνο πλατό και δεν πρέπει να μείνουμε εκεί αλλά να τα ‘’πηδάμε’’ συνεχώς.»  [Μπρους Λι] .



     Μόνο όμως από ένα σύστημα εκπαίδευσης έχει κάποιος την δυνατότητα να έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του, τις ανασφάλειες του, τους κόμπους του, και τα ελαττώματά του. Η όλη προσπάθεια ‘’αναγνώρισης και αντιμετώπισης των παραπάνω εχθρών’’ είναι που οδηγεί τον άνθρωπο τελικά σε μια Πνευματική κορύφωση!


     Ένα μικρό ερέθισμα για να συλλογιστείτε λίγο περισσότερο την στιγμή που είστε έτοιμοι να ξεστομίσετε ..."ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ".




Kωνσταντίνος Δαμιανάκης
Αρχηγός - Εκπαιδευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.