Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΑΤΝΗ 
ΣΤΗ ΚΑΛΠΑΣΤΙΚΗ ΤΟΞΕΥΣΗ


     Όλα τα μαθήματα Έφιππης Τοξοβολίας στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" ξεκινούν πάντοτε απ' την φάτνη. Έτσι και σήμερα, λοιπόν, το μάθημα της Μαριλένας ξεκίνησε με την ιπποκομία κατά την οποία όχι μόνον καθαρίζουμε τον ίππο, αλλά αποκτούμε μια ολοένα και φιλικότερη σχέση συνεργασίας μαζί του.


     Η μαθήτρια εισήλθε στο Ιππευτήριο και αφού προθέρμανε τον εαυτό της και τον Ίππο της, αμέσως ξεκίνησε την καθιερωμένη εργασία εδάφους με τον συραγωγέα.


     Σκοπός του σημερινού μαθήματος ήταν η απόκτηση της καλής τοξευτικής τεχνικής, και γι αυτό το σκοπό, η Μαριλένα προχώρησε υπό τη διδασκαλία του Εκπαιδευτή της, σε τοξεύσεις από εδάφους έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.


     Κάνοντας μόνον λίγες τροχαστικές και καλπαστικές εξόδους άνευ Τόξου, γρήγορα ανέλαβε το Τόξο έτσι ώστε να φέρει την εξάσκηση από το έδαφος, στον Ίππο, όπως προβλέπεται.


     Τεκμήριο του αποτελέσματος οι φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν τις βολές τις Μαριλένας να είναι άψογες και να αποκτούν πλέον χαρακτήρα, τον οποίο τους προσέδωσε η ίδια με την κιναισθητική της αρμονία και την εκπληκτική αντίληψη του αντικειμένου.


     Με τη Μαριλένα να βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στις πολυπόθητες εξετάσεις της, αισθανόμαστε περήφανοι την αποτελεσματικότητα του συστήματος της Σχολής μας.
















Μάριος Ευθυμιάδης
Υπαρχηγός-Εκπαιδευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.