Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

"ΔΑΓΚΩΤΑ" ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΡΟΟΔΟ


     Aκολουθώντας το προβλεπόμενο πρόγραμμα, το μάθημα της Χρυσούλας και η Προπόνηση του Αρχηγού, σήμερα, όχι μόνον κύλησαν "ρολόι" με τον Ίππο ευδαίμονα και τους ...συνεργάτες του ωφελημένους και ...τρισευτυχισμένους, αλλά και με τον γνωστό ...γκρινιάρη παππού να πλέει σε πελάγη ευτυχίας απολαμβάνοντας γύρω του, το τετράποδο και τα δίποδα εγγόνα του μεσ' την τρελλή ...χαρά.


     Βεβαίως με συραγώγηση ξεκίνησαν και οι δύο και η Χρυσούλα όχι μόνον διέπρεψε σ'  αυτή αλλά και διεκπεραίωσε σε χρόνο λιγότερο των τριών λεπτών ό,τι της ζητήθηκε πριν εφιππεύσει και με την εμπειρία της διευθύνσεως του Ίππου "στο χέρι" τίποτε απ΄ ό,τι ακολούθησε δεν την δυσκόλεψε, όπως, π.χ., οι κλειστές στροφές πέριξ του ...Κωνσταντίνου. 


     Ζυγώνοντας τις εξετάσεις της και η Χρυσούλα, δεν υπάρχει στιγμή στην Έφιππη Τοξοβολία που να μην τα καταφέρει άριστα και σήμερα, μετά τα όσα ωφέλιμα και ευχάριστα προηγήθηκαν, η Χρυσούλα, απλώς, ήταν το ...επάνω μέρος του Ίππου.  


     Όλες οι καλπαστικές της διαδρομές με άριστη τόξευση ήσαν ένας "πίνακας ζωγραφικής" της Χρυσούλας και η ίδια, στο τέλος, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για τα όσα ωραία βίωσε.


     Ολοκληρώνοντας το σημερινό μάθημά της η Χρυσούλα δεν σταματούσε να εκδηλώνει τον ενθουσιασμό της για την εμπειρία της ενάρξεως με συραγώγηση και, πραγματικά, είναι ό,τι ωραιότερο σε μια Σχολή αφιερωμένη στην ατομική πρόοδο των μαθητών της να χαίρεσαι το χαμόγελο αυτών για τους οποίους πριοσπαθείς... 


     Ο Αρχηγός, τον τελευταίο καιρό ακολουθεί έναν πολύ ...προσωπικό τρόπο προθερμάνσεως που θυμίζει ολίγον ..."Medrano", αλλά σε τούτη την Ομάδα τίποτε δεν ...ξαφνιάζει.


     Η σημερινή ατομική Προπόνηση του Αρχηγού ξεκίνησε με την ενσυναίσθηση των δύο "επιπέδων" της υπερπηδητικής τροχιάς την οποία θα κληθεί να διδάξει σε ειδικό Σεμινάριο που προγραμματίζεται για εύθετο χρόνο.


     Ο "Κανόνας του Κενταύρου", ακόμη και στην περίπτωση της υπερπηδήσεως εμποδίων τηρείται απαρεγκλίτως στη Σχολή των "Ελλήνων Κενταύρων" και η εικόνα των υπερπηδητών μας τον επιβεβαιώνει.


     Στην συνέχεια ο Αρχηγός ξεκίνησε τις καλπαστικές τοξεύσεις του επί του στίβου με βοηθό του την ...Βοηθό του και μαθήτριά του Χρυσούλα η οποία τον φρόντισε τροφοδοτώντας τον με τα σχετικά ...αναλώσιμα αλλά και με χαριτωμένες κριτικές παρατηρήσεις, εκφράζοντάς του την ...ευαρέσκειά της για τις λαμπρές επιδόσεις του.


     Άψογες οι καλπαστικές τοξεύσεις του Αρχηγού μας, όπως πάντοτε, μας έδωσαν ωραίες εικόνες υψηλότατης ευστοχίας αλλά, κυρίως, την εικόνα ενός Ίππου χαλαρού και "καλορυθμισμένου" έχοντας, σήμερα, ξεκινήσει πρώτος  τον "χορό" του προγράμματος της ημερίδος.


     Ο επίλογος της εκπαιδευτικής μας ημερίδος δεν ήταν παρά το ...απολαυστικότατο "κύλισμα" του Ίππου στο χώμα με αποτέλεσμα προ του ενσταυλισμού του να αρκεσθούμε να του καθαρίσουμε τα πόδια αλλά να τον αφήσουμε να χαρεί πάνω του το χώμα του Ιππευτηρίου όπως ο ίδιος μας ..."ζήτησε" λίγο πριν βγει από αυτό. 


     Υπέροχες ημέρες, υπέροχες εμπειρίες, υπέροχες σχέσεις με όντα αγαθώς σκεπτόμενα και συνεχώς ωφελούμενα σε έναν χώρο ψυχοπνευματικής οξυγονώσεως, όπως ελάχιστοι έχουν το προνόμιο να έχουν ανακαλύψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.