Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟ


     Λίγοι υποψιασμένοι μπορούν να φαντασθούν την πολυπλοκότητα ακόμη και μιας φτηνής φωτογραφικής κάμερας του εμπορίου η οποία, εξωτερικώς, δίνει την αίσθηση ενός ευάλωτου "πλαστικού'.


     Όσοι επεχείρησαν να αποσυναρμολογήσουν στα συνθέτοντα μέρη του ένα τέτοιο ευκαταφρόνητο, από πλευράς αντοχών, αντικείμενο, χρειάστηκαν πολλά και εξειδικευμένα εργαλεία και "βαρέθηκαν" αφαιρώντας αμέτρητες βίδες σε πάμπολλα σημεία στερεώσεως τα οποία, όμως, μαζύ με τα επί μέρους υλικά, συνθέτουν ένα "τείχος" εσωτερικών αντοχών που περικλείεται και ...καμουφλάρεται σε ένα λεπτό πλαστικό περίβλημα.


     Επιπλέον, οι ειδικές επιφάνειες των πλακετών των τυπωμένων κυκλωμάτων που μπορεί να είναι και παραπάνω από μία [όπως στη περίπτωσή μας] διαμορφώνουν ένα πολύ σκληρό εσωτερικό "σώμα" ...παρηλλαγμένο ως προς τις αντοχές του για κάθε ανυποψίαστο.



     Στο πείραμά μας θελήσαμε να διατρήσουμε την φωτογραφική, αυτή, κάμερα προσπαθώντας να φαντασθούμε εκ των προτέρων και σωστά τις αντι-διατρητικές αντοχές της. Από απόσταση 12 μέτρων, χρησιμοποιήσαμε ένα Τόξο "KASSAI Falcon II"  37# αλλά δεν σκεφθήκαμε ούτε για μια στιγμή να χρησιμοποιήσουμε ένα συμβατικό βέλος ασκήσεως αλλά επιλέξαμε κατευθείαν ένα τρίλοβο κυνηγετικό διότι κουραστήκαμε να σπάμε βέλη στις πειραματικές δοκιμές μας και ο φίλτατος βελοποιός της Ομάδος μας, Πρωτεσίλαος, βράχνιασε να γκρινιάζει για τα καμώματά μας... "Πυρ", λοιπόν και ιδού τα αποτελέσματα.


     Το βέλος διέτρησε το λεπτό μεν αλλά σκληρό κέλυφος της κάμερας, το οποίο μας ξάφνιασε με την ανθεκτικότητά του, αλλά ας μη φαντασθεί κανείς, θεαματικά αποτελέσματα...


     Η εισχώρηση ήταν ελάχιστη, παρά κάθε προσδοκία ως εκ της χρήσεως μιας τρίλοβης αιχμής.


     Το αστεροειδές ίχνος εισχωρήσεως μάλλον απογοητευτικής εικόνος.


     Όλα τα παραπάνω μας έκαναν να αυξήσουμε την απόσταση τοξεύσεως και να της προσθέσουμε μόλις δύο μέτρα ως "χάρη επιταχύνσεως" για κάποια καλύτερα διατρητικά αποτελέσματα και, ω του θαύματος...


     Η εισχώρηση πολύ βαθύτερη, η διάτρηση αποτελεσματικότερη και ..."θύμα" της και η αρκετά ανθεκτική πλακέτα των τυπωμένων κυκλωμάτων.


     Βεβαίως, ας μη φαντασθεί κανείς τίποτε το ακραίο, όμως, η διάτρηση ήταν "αξιοπρεπής".


     Τοξεύοντας, ας μη θεωρούμε τίποτε ως δεδομένο και ας έχουμε κατά νου ότι κάθε τόξευση είναι διαφορετική και έχει το δικό της αποκλειστικό "δακτυλικό αποτύπωμα". Επιφάνεια στόχου, απόσταση, γωνία βολής, Τόξο και ισχύς του, βέλος και είδος της αιχμής του, ατμοσφαιρικές συνθήκες, όλα μεταβλητά, όλα "ρευστά", όλα αστάθμητα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.