Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΩΝ 
ΚΑΙ 
...ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ


     Περίοδος εντόνων και σοβαρών διαβουλεύσεων του Επιτελείου των "Ελλήνων Κενταύρων" για πολλά και ωραία που θα ωφελήσουν κατά έναν τρόπο μοναδικό όλα τα Μέλη της Ομάδος, είναι η διανυόμενη.


     Μία περίοδος διαβουλεύσεων που προορίζεται να καταλήξει σε κάτι που ποτέ προηγουμένως δεν είχε σκεφθεί το Επιτελείο αυτής της Ομάδος που ήταν αυστηρώς προσηλωμένο στον εκπαιδευτικό τομέα και που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση σε όλη την Ομάδα.


     Η ανάπτυξη των "Ελλήνων Κενταύρων" αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη κατά την επικείμενη Ι' Προπονητική Περίοδο και το Επιτελείο της είναι έτοιμο να αναλάβει ακόμη βαρύτερες ευθύνες προκειμένου τα Μέλη μας να απολαύσουν ακόμη περισσοτέρων και υψηλοτέρων εκπαιδευτικών δυνατοτήτων σταθμίζοντας ότι διανύουμε δύστοκες "ημέρες" και η Ομάδα θα πρέπει να υποστηρίξει δραστικά ακόμη και τις, προς τούτο, οικονομικές απαιτήσεις.


     Συνεχίζοντας τις βλητικές δοκιμές, στη Γραμμή Βολής, τη φορά αυτή, προχωρήσαμε σε δοκιμές διατρητικότητος χάρτου, εν σχέσει αιχμής βέλους και αποστάσεως. Έτσι επιλέξαμε κοινό δημοσιογραφικό χάρτη με την μορφή μιας τουριστικής εκδόσεως αποτελούμενης από 475 σελίδες και με βέλη ένα κοινό μεταλλικό εκπαιδευτικό και ένα κλασικό Κορεατικό.


     Επιγραμματικά θα αναφέρουμε τα αποτελέσματα στο παρακάτω πίνακα: 




ΒΕΛΟΣ                                         ΣΕΛΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΡΗΣΕ                     ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Εκπαιδευτικό                                                 244                                            50cm
Κορεατικό                                                      189                                            50cm

Eκπαιδευτικό                                                 275                                              4m
Koρεατικό                                                      195                                              4m

Εκπαιδευτικό                                                 475+                                            7m
Κορεατικό                                                      228                                              7m

...και ο νοών ...νοήτω!


     Με τα μαθήματα Ιππασίας να συνεχίζονται ασταμάτητα στο Ιππευτήριο, μακράν της Γραμμής Βολής, ο Κωνσταντίνος ολοκλήρωσε μια πολύ έξυπνη, παράλληλη, εκπαίδευση δύο μαθητριών του ώστε και οι ίδιες να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους αλλά, ταυτοχρόνως, να 'καθησυχάσουν' και τον Ίππο της Σχολής ενώπιον των εμποδίων ώστε να τα υπερπηδά πιο άνετα.


     Αναπροσαρμόζοντας συνεχώς την "εικόνα" του εμποδίου και θέτοντας τον Ίππο ενώπιον νέων δεδομένων, ξεκινώντας με την πλέον προχωρημένη μαθήτρια, ο Κωνσταντίνος απενοχοποίησε ακόμη περισσότερο το "άρπαγμα" προ του εμποδίου που παρουσίαζε ο αγαπημένος μας Sir Oswald Mosley, καθιστάμενος ακόμη καταλληλότερος για υπερπήδηση εμποδίων.


     Ακούραστος ο Αρχηγός των "Ελλήνων Κενταύρων"  άσκησε επιτυχέστατα το ..."χαμαλίκι" που απαιτεί ένα παρόμοιο, σωστό μάθημα, προκειμένου να ωφεληθούν οι δύο μαθήτριές του και ο Ίππος μας και αυτό φάνηκε στο τέλος.


     Η Χρυσούλα ήλεγξε θαυμάσια το αγαθό τετράποδο υπεράνω της διαγωνίου βαλβίδος χαλαρώνοντάς τον αισθητά.


     Ο Ίππος όχι μόνον χαλάρωσε με τους λεπτούς χειρισμούς της Χρυσούλας αλλά και η ίδια στην ολοκλήρωση του μαθήματός της χάρηκε έναν ωραιότατον "επίλογο", παραδίδοντας το ...ευφυέστατο αλογάκι ακόμη καλύτερο απ΄ ότι ήταν στην αρχή του μαθήματος στην επόμενη μαθήτρια, την αρχάρια Ιωάννα η οποία, επίσης, ...θαυματούργησε!


     Η Ιωάννα επανέλαβε τις προηγηθείσες ασκήσεις χαλαρωτικής υπερπηδήσεως του Ίππου με αυτοπεποίθηση ...προχωρημένης Αμαζόνος και συνδέθηκε πολύ γρήγορα με την "σκέψη" του τετράποδου Δασκάλου της, συνεργαζόμενη σε όλο της το μάθημα αγαστά μαζύ του.


     Οι καλπασμοί-finale του μαθήματός της ήσαν υποδειγματικοί και δε χορταίναμε να τη χαιρόμαστε για την ακρίβεια των χειρισμών της και την άριστη διασύνδεσή της με το ζώο, αν και είναι από τις πλέον αρχάριες της Σχολής μας.


     Η κορυφαία στιγμή του μαθήματος της Ιωάννας ήταν, όμως, η πτώση της -σχεδόν εν στάσει- η οποία είναι και η πρώτη πτώση της! Η νεαρή μας μαθήτρια, χωρίς καν να ...ξεσκονιστεί επανεφίππευσε ...απτόητη και συνέχισε κανονικώς τους καλπασμούς της, αντιλαμβανόμενη ότι μία πτώση δεν σημαίνει και πολλά "πράγματα" όπως, αντιθέτως, πιστεύουν πολλοί! Εμείς της ευχόμεθα πάντοτε να τις απολαμβάνει, όπως κι εμείς απολαμβάνουμε τις δικές μας!


     Στο δροσερό Σταύλο μας μετά την κούραση των μαθημάτων οι ...διαβουλεύσεις συνεχίστηκαν, αλλά αυτή την φορά επί ελαφρών "θεμάτων" μεταξύ της πιτσιρικαρίας της Ομάδος μας, με "διευθυντή ορχήστρας" ...ποιόν άλλο...;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.