Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΙΠΠΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ
Saint Louis Leather Goods Co., Item #9805100




     Προοριζόμενη να αποσταλεί στην Ίλη Βασιλικής Φρουράς (Ι.Β.Φ.), μία πλήρης συλλογή ιππιατρικών εργαλείων αμερικανικής προελεύσεως που κατασκευάσθηκε κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, προετοιμάσθηκε με κάθε προσοχή, την 31η Οκτωβρίου 1957, στην 974 Αποθήκη Βάσεως Κτηνιατρικού Υλικού, στην ειδική θήκη από σκληρό καραβόπανο όπου μέσα της συμπεριελήφθη και ένα μονόφυλλο δισέλιδο Πρωτόκολλο συσκευασίας και αποστολής, δεόντως υπογεγραμμένο, κατόπιν προηγηθείσης διαταγής του Γ.Ε.Σ.



     Η σπουδαία αυτή συλλογή ιππιατρικών εργαλείων συντηρήθηκε λεπτομερώς και. σήμερα, φυλάσσεται μαζύ με τα μουσειακά αντικείμενα της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας", συμπεριλαμβανομένου και του παραπάνω χειρογράφου Πρωτοκόλλου.









     Το πρόσκτημα αυτό είναι ένα ελάχιστο δείγμα Τιμής στη μνήμη των στρατιωτικών Ιππιατρών εκείνης της ταραγμένης εποχής οι οποίοι προσέφεραν στον σύντροφο Ίππο περίθαλψη και υγεία, αναλογιζόμενοι τις σκληρές συνθήκες οι οποίες διακύβευαν ανθρώπινες ζωές...


     Το Μουσείο της "Ελληνικής Εφιπποτοξοτικής Εταιρείας" αναπτύσσεται συστηματικώς με σημαντικά προσκτήματα και με βασικό κριτήριο την ιστορική τους σημασία.


     Και η, εν θέματι, συλλογή ιππιατρικών εργαλείων, κατασκευασμένη σε μία εμπόλεμη περίοδο και για τον κόσμο αλλά και για την Ελλάδα και προοριζόμενη για την Ίλη Βασιλικής Φρουράς, ασφαλώς και ενσωματώνει μία μοναδική ιστορικότητα τα συμπεράσματα εκ της οποίας είναι, πράγματι, συγκλονιστικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.