Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ ΚΑΙ ...ΕΦΙΠΠΩΣ!


     Mε την δυναμική των δύο Εκπαιδευτών μας στο Ιππευτήριο αλλά και του Πρωτεσίλαου στη Προπόνηση Σπαθασκίας και του Γεώργιου στη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολλίας, ένα δυναμικότατο Σάββατο άφησε πίσω του τη βαθειά ωφέλειά του σε όλους τους Συνασκουμένους που παρακολούθησαν τις δραστηριότητές του.


     Αν και όλοι οι συμμετασχόντες στα μαθήματα και στις Προπονήσεις σημείωσαν και αυτή την εβδομάδα πρόοδο, εν τούτοις, η ατομική πρόοδος της Ειρήνης μας στην Ιππασία με Εκπαιδευτή της τον Μάριο ήταν αξιοπρόσεκτη.


     Ελάχιστα τα μαθήματά της και εντελώς αρχάρια, η Ειρήνη έδειξε ότι με σωστή διδασκαλία η πρόοδος του μαθητή προδιαγράφεται αλματώδης και σήμερα την είδαμε να υπερπηδά "Χ" γυμνιππευτικώς και άνευ στηρίξεως στα χέρια! 


     Η νεαρή Ιωάννα δείχνει -και αυτή με ελάχιστα μαθήματα- κυρίαρχη αρχηγός του Ίππου της με άψογο "κάθισμα" και διευθυντικούς χειρισμούς.


      ατί" η Ιωάννα, εφιππεύει με στρατιωτικήν έφαλση και πλήρη αυτοπεποίθηση μην αφήνοντας στον Ίππο της κανένα περιθώριο αντιδράσεως! Έτσι το παιδί γίνεται αρχηγός του ...εαυτού και κύριος της ζωής του!



     Ένα άλλο "παιδί" τώρα, ο Πρωτεσίλαος του οποίου οι επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν πολυ-επιτρέπουν τη χαρά περισσοτέρων μαθημάτων -και αυτός με ελάχιστα μαθήματα στο ενεργητικό του και, επίσης, εντελώς αρχάριος- μας έδειξε ότι βαδίζει στον ολόσωστο "δρόμο" για να εξελιχθεί σύντομα σε Εφιπποτοξότης με άριστο "κάθισμα" και χειρισμούς.


     Για τη Χρυσούλα μας δε χρειάζεται να πούμε και πολλά. Αρκεί να την απολαύσει κανείς στις αφιππεύσεις και εφιππεύσεις ενώ ο Ίππος της καλπάζει για να καταλάβει την πρόοδο και αυτής της ...αγριόγατας-Αμαζόνας!





     Η προπόνηση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας επέστρεψε και γι αυτό το Σάββατο στο γνώριμο μέρος του κέντρου των Αθηνών, μέσα στο καταπράσινο φυσικό τοπίο της!


     Υπό την διεύθυνση του Γεωργίου ως Αρχηγού Βολής και αυτή η Προπόνηση  δεν άργησε να δείξει ότι η Ομάδα διανύει μια διαδρομή ομαδικής αναπτύξεως πέραν κάθε προσδοκίας.


     Παραστατικός και αναλυτικός ο Γεώργιος βοήθησε τους Συνασκουμένους του να αποδώσουν τα μέγιστα και όλοι μαζύ να απολαύσουν μιαν ακόμη ωφέλιμη τοξευτικήν εμπειρία.


     Το καθαρώς στρατιωτικό ταμπεραμέντο του Γεωργίου "ευθυγράμμισε" θετικά τη Γραμμή Βολής διευθύνοντάς την προς τον προπονητικό σκοπό και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.


     Κυριολεκτικώς, οι Συνασκούμενοι υπό τα σφυρίγματα του Γεωργίου ..."απογειώθηκαν" και ακόμη κι εκείνοι οι οποίοι είχαν, λόγω υποχρεώσεων, καιρό να ασκηθούν κατάφεραν να κερδίσουν τον χαμένο χρόνο.


     Ποικιλία ασκήσεων και ομόθυμη απόδοση σε όλες από όλους κι όταν σε ευνοεί και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, τότε, η απόλαυση είναι δεδομένη.


     Ο Πολυδεύκης ανέλαβε και την μύηση ενός νέου Συνασκουμένου τον οποίο καλωσορίσαμε, απολαμβάνοντάς τον σε άριστες τοξεύσεις υπό τις οδηγίες του γνωστού ...αγρίου μαχητή μας!


     Ο Πρωτεσίλαος ενέπνευσε τους Συνασκουμένους μας σε ένα ακόμη θετικότατο μάθημα Σπαθασκίας εδάφους.


     Στο πάντα δύσκολο, ως επικλινέστατο, έδαφος του προπονητικού μας σημείου, οι Συνασκούμενοι έδειξαν ότι μπορούν να χειρίζονται με ακρίβεια και ασφάλεια τα ξίφη τους και όχι μόνον...


     Χαρήκαμε και ζεύξεις αληθοφανέστατες μέχρι σημείου να αναρωτιόμαστε εάν είναι στο πλαίσιο της Προπονήσεως ή αντιμετωπίζουμε ...περιστατικό!


     Φαίνεται ότι ο Πρωτεσίλαος δεν διδάσκει αλλά ...δρα!


     Έτσι, σε αυτό το μάθημα είδαμε αρκετές δυναμικές "σκηνές" και εμπλοκές όπου οι μετέχοντες δεν ενεφάνιζαν, απλώς, μαθητική ψυχολογία αλλά καθαρώς μαχητική.


     Και, βεβαίως, οι γνωστοί ..."ύποπτοι" όπως η Χρυσούλα, όπως και στο Ιππευτήριο έτσι κι εδώ εξακολούθησε να μας δείχνει πως ...πετούν οι αγριόγατες και, μάλιστα, με το σπαθί στο χέρι!


     Αυτές τις μέρες που η Ελλάδα έθαψε ακόμη έναν μητραλοία-εφιάλτη της και ο όχλος αγωνιούσε αν οι ...μοιρολογίστρες ήσαν πληρωμένες ή απλώς ηλίθιες, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ανεπηρέαστοι από τη βλακεία του πλήθους που θα ενέπνεε τον Γουσταύο Λε Mπόν για τη συγγραφή νέων τίτλων, χαρήκαμε την υπέρβαση προς την ομαδική και ατομική μας πρόοδο. Πράγματι, εκεί που η δημοκρατία δολοφονεί τους οπαδούς της, η Πλατωνική Πολιτεία κάνει ευτυχισμένους τους δικούς της συνειδητούς Πολίτες. Κι εμείς, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" ακόμη και μετά τη δραστηριότητα μιας προπονητικής ημερίδος κάποιες τελευταίες στιγμές ομαδικότητος τις χαιρόμαστε και μέσα στην έδρα της Ομάδος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.