Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ...!


     Παρά τις συνεχώς ανοδικές θερμοκρασίες της εποχής, τα μαθήματα στο Ιππευτήριο αναπτύσσονται σε πείσμα όσων επικαλούνται τη μιζέρια των ημερών μας και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" απολαμβάνουμε τη πρόοδο μέσα στην "οικογενειακή"  θαλπωρή μιας Ομάδος με όραμα!


     Ένας αστάθμητος οικογενειακός παράγοντας που μπορεί να συμβεί στη ζωή του οποιουδήποτε από εμάς, κράτησε τον Μηνά μας μακρυά από την Έφιππη Τοξοβολία για περισσότερο από μισό χρόνο και μόλις σήμερα τον ξαναχαρήκαμε μαζύ μας.


     Ο αγαπημένος μας Μηνάς, παρά τα όσα στο μεταξύ διάστημα αντιμετώπισε και εν μέρει αντιμετωπίζει, σήμερα απέδειξε ότι "Άπαξ Εφιπποτοξότης, αεί Εφιπποτοξότης!".


     Σαν να μη πέρασε όλο αυτό το πολύμηνο χρονικό διάστημα ο Εφιπποτοξότης και Εκπαιδευτής υπό επίβλεψη Μηνάς, από τη πρώτη στιγμή της επανόδου του στο Ιππευτήριο, ανέκτησε την επαφή του με το Τόξο και τον Ίππο δείχνοντας ότι οι βιωματικές εμπειρίες "εγγράφονται" ανεξίτηλα...


     Οι εφάλσεις του σαν να είχε να ιππεύσει από ..."χθες" και η ψυχολογία του αρίστη με έναν ιδανικό Ίππο, οι επανασυνδετικές ασκήσεις του ακριβέστατα εκτελεσμένες, ο Μηνάς μας, ο πρώτος ο οποίος στις πρακτικές εξετάσεις του κατέφερε 6 πλήξεις στόχου στις έξι καλπαστικές διαδρομές [100%] και πάλι όπως τον χαρήκαμε κάποτε...


     Τον Μηνά μας από σήμερα τον εμπιστευόμεθα ως πολύτιμο κεφάλαιο της Ομάδος μας στα χέρια του  Αρχηγού Ομάδος και Εκπαιδευτή μας Κωνσταντίνου ώστε σύντομα να τον αποδώσει ικανό Εκπαιδευτή αφιερωμένο στη πρόοδο των μαθητών της Σχολής μας.


     Στον ελάχιστο καιρό που είναι μαζύ μας και με τα ελάχιστα μαθήματα που έχει κάνει στη Σχολή μας η Ιωάννα δεν έχει καταφέρει μόνο να προοδεύσει ατομικώς αλλά και να εμπνεύσει την αγάπη και τον σεβασμό προς το πρόσωπό της στους Εκπαιδευτές και στους Συνασκουμένους της με έναν χαρακτήρα σπάνιο και με ένα απολύτως ομαδικό πνεύμα λες και γεννήθηκε μέσα στην Ομάδα μας Σ'  αυτό το καθοριστικό μάθημά της με τον εφευρετικότατο Κωνσταντίνο η Ιωάννα δεν προόδευσε μόνον στη τελειοποίηση του "καθίσματος" και των χειρισμών της σε εξωτερική περιίππευση, αλλά και κάλπασε εντός στίβου για πρώτη φορά.


     Ο ευστροφότατος Κωνσταντίνος βγάζοντάς την σε υπαίθριες διαδρομές, σοφότατα, της έδωσε να κουβαλά ...πέτρες προκειμένου να τις αποενοχοποιήσει την στήριξη επί των ηνιών και να της βελτιώσει την ισορροπία θέτοντάς την σε φυσικές εδαφικές διαμορφώσεις.


     Η Ιωάννα αντιμετώπισε όλες τις προκλήσεις των εξωτερικών φυσικών διαμορφώσεων με αυτοσυγκέντρωση και ψυχραιμία ξεφεύγοντας από την νεαρότατην ...ηλικία της και γενόμενη ένας αυστηρός ηγέτης του εαυτού της 


     Άλλωστε, αυτό μας προσφέρει η Ιππασία, την ανάπτυξη ηγετικού χαρακτήρος εφ'  ημών και επί των ...γύρω και η Ιωάννα έδειξε ότι βρίσκεται στον ολόσωστο δρόμο, πάντοτε με ευγένεια πνέυματος και ψυχής όπως μας υπαγορεύει η σχέση και η συνεργασία μας με τον Ίππο ο οποίος ως δυνατότερος ημών δεν μας παρέχει κανένα περιθώριο βιαίων "διεκδικήσεων" με την ήττα προδιαγεγραμμένη για μας στην όποιαν αντίθετη περίπτωση και για ευνόητους λόγους.


     Ο Εκπαιδευτής της, όπως είναι πάντοτε αναμενόμενο, εφάρμοσε και πάλι μεθοδικότατα τις ρηξικέλευθες μεθόδους του ώστε να βελτιώσει την ισορροπία και την αυτοεμπιστοσύνη της μαθήτριάς του πριν την περάσει στα δυσκολότερα. Την οδήγησε μέσα από πυκνά κλαριά που της έκοβαν την όραση και την υποχρέωναν σε αφύσικο "κάθισμα" ενώ η Ιωάννα αδιαμαρτύρητα ξεπερνούσε τα ωφελιμότατα τεχνάσματα του Κωνσταντίνου.


     Κατόπιν, ο Εκπαιδευτής της την οδήγησε στη γνωστή μας "τάφρο" δίνοντάς την την -φαινομενικώς- απλή εντολή της διαβάσεως αλλά...


...προς την έξοδο ο ωραιότατος Ίππος απολαμβάνοντας την Αμαζόνα του με τους λεπτούς χειρισμούς της και το ελαφρύ βάρος της θεώρησε πιο διασκεδαστικό να βγει με μία ημικαλπαστική αναπήδηση δίνοντας την αίσθηση στη νεαρή μαθήτρια και του καλπασμού, κάτι που ο Κωνσταντίνος αμέσως παρετήρησε, στάθμισε και ...εκμεταλλεύθηκε!


     Έτσι, όταν η Ιωάννα με τον Εκπαιδευτή της επέστρεψαν στο Ιππευτήριο, ο Κωνσταντίνος της έδωσε εντολή καλπασμού και η Ιωάννα μας ενθουσίασε με τους πρώτους ωραιότατους καλπασμούς της μέσα στον στίβο! Αξιολάτρευτοι ο Κωνσταντίνος ως Εκπαιδευτής και η Ιωάννα ως μαθήτρια, μα πιο αξιολάτρευτος ο Ίππος τους (συγγνώμη παιδιά, αλλά αδυναμίες είναι αυτές...) κατέληξαν μέσα σε ένα μάθημα στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα! ΕΥΓΕ και στους τρεις σας!


     Εξαιρετικός Εκπαιδευτής και ο αγαπημένος μας Μάριος με την μαθήτριά του Ειρήνη μας έδωσαν κι αυτοί την χαρά ενός καρποφόρου μαθήματος του οποίου ο πλέον χυμώδης καρπός ήταν η πτώση της Ειρήνης! πράγματι, στην Ιππασία όλοι πέφτουμε αλλά ο τρόπος διδασκαλίας στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι τέτοιος που η πτώση αντιμετωπίζεται ως φυσικό μέρος της ιππεύσεως και όλοι εξασκούμεθα να βγαίνουμε "νικητές" και από κάτι τέτοιο.


     Σε κάποια στιγμή, λοιπόν, η Ειρήνη μας βρέθηκε στην άμμο του Ιππευτηρίου με ένα ...διάπλατο χαμόγελο σα να παρακολουθούσε μια διασκεδαστική ταινία του βωβού κινηματογράφου. έτσι χαριτωμένα όπως κάποιες φορές όλοι βρισκόμαστε καταγής, η Ειρήνη απλώς ...σκονίστηκε και ξανά ανέβηκε στη ράχη του Ίππουτ της για να συνεχίσει ένα ακόμη πιο ωφέλιμο μάθημα.


     Κάπως έτσι, η Ειρήνη συντονίστηκε με τον Ίππο της και η θετική ψυχολογία που διεμόρφωσε αυτή η πτώση στην Ειρήνη απο-ενοχοποιώντας τους φόβους της, την βοήθησε ώστε, εν συνεχεία, να ωφεληθεί τα μέγιστα.


     Η παρακάτω φωτογραφία, με τον υπέροχο "εναγκαλισμό" του σώματος του Ίππου από τα πόδια της Ειρήνης, θα μπορούσε να είναι υπόδειγμα σε εγχειρίδιο εκπαιδεύσεως στην Ιππασία!


     Και, βεβαίως, με την διαμορφωθείσα ιππευτικήν άνεση, η Ειρήνη κατέληξε στην παρακάτω αρμονία "καθίσματος" και στάσεως, με ανάλογα τα συγχαρητήρια για την ίδια, τον Εκπαιδευτή της Μάριο και, οπωσδήποτε, τον αξιολάτρευτο Ίππο της! 


     Στην χθεσινή εκπαιδευτική "ατζέντα" των μαθημάτων της Σχολής μας εντάσσεται ακόμη ένα μάθημα του Χρήστου μας, ενός ακόμη μαθητή του Κωνσταντίνου οποίος στο, μόλις, τρίτο (!) μάθημά του κατάφερε τα όσα προβλέπονται σε ένα δραστικό μάθημα εξωτερικής περιιππεύσεως.


     Ο Χρήστος, υποβοηθούμενος από τις εκπαιδευτικές οδηγίες του Κωνσταντίνου, βρήκε την ισορροπία και το σωστό "κάθισμά" του εγκαίρως και με μία σειρά αποτελεσματικών ασκήσεων, απαραίτητων για την ασφάλεια και ωφέλεια κάθε μαθήματος.


     Τα χέρια του μαθητή υπό ιδανική σχέση με τις ηνίες (οι βραχίονες σε ευθεία με τις ηνίες και με σωστό μήκος των τελευταίων)  επέτρεψαν στον χρήστο την απρόσκοπτη εκτέλεση όλων των προβλεπομένων ασκήσεων.


     Σταθερά διδακτικός ο Κωνσταντίνος έθεσε υπό τις προβλεπόμενες δοκιμασίες τον μαθητή του ο οποίος τις ξεπέρασε με τον καλύτερο τρόπο.


     Και με κάτι τέτοια, ο Χρήστος όπως και όλοι οι μαθητές μας στο τέλος κάθε μαθήματος βγαίνουν νικητές με σταθερή πρόοδο, έτοιμοι για όλα τα "παρακάτω".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.