Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

ΑΨΗΦΩΝΤΑΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ


     Εκπαιδευτική ημερίδα των ακραίων ηλικιών η σημερινή...


     Εκπαιδευτική ημερίδα με λαμπρές εικόνες πρώτων εξωτερικών περιιππεύσεων για δύο ακόμη μαθήτριες της Σχολής μας.


     Εκπαιδευτική ημερίδα για επίσης συναρπαστικές εικόνες από τη Γραμμή Βολής.


     Εκπαιδευτική ημερίδα με αξιοπρόσεκτες επιδόσεις της Χρυσούλας μας η οποία διηύθυνε και χειρίσθηκε επιτυχέστατα τον ίππο της για πρώτη φορά σε φυσικό έδαφος.


     Εκπαιδευτική ημερίδα με, επίσης, εκπληκτικές εικόνες προόδου της Κωνσταντίνας μας που και αυτή, για πρώτη φορά, χάρηκε την πραγματική Ιππασία επί φυσικού εδάφους.


     Εκπαιδευτική ημερίδα για Συνασκουμένους που μοιράζονται την χαρά του Ίππου και του Τόξου, οπουδήποτε κι αν βρεθούν!


     Εκπαιδευτική ημερίδα με ενσυναίσθηση χειρισμών ακριβείας, πεζή.


     Εκπαιδευτική ημερίδα με ενσυναίσθηση χειρισμών ακριβείας εφίππως.


     Εκπαιδευτική ημερίδα με τη σιγουριά της παρουσίας του Εκπαιδευτή. 


     Εκπαιδευτική ημερίδα με τη σιγουριά της αυτοεμπιστοσύνης.





Καμία προπονητική ημερίδα, καμία Προπόνηση και κανένα μάθημα δεν είναι το ίδιο στoυς "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ". Όλα σε αυτή την Ομάδα ανελίσσονται επάνω σε μία συγκεκριμένη τροχιά με συγκεκριμένους φυσικούς νόμους και κανόνες, όμως, η λέξη "ρουτίνα" δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας και όλοι, κάθε φορά που συνασκούμεθα έχουμε την αίσθηση ότι το επιχειρούμε για πρώτη φορά. Κι αν κάποιοι αποτελούμε την εξαίρεση ενός γενικού κανόνος γελαστών προσώπων είναι διότι η σκέψη των Στελεχών απασχολείται με το πως θα διατηρηθεί το χαμόγελο αυτό στα πρόσωπα των Συνασκουμένων μας... Ενίοτε, πίσω από τη βλοσυρότητα κρύβεται διακριτικά η ευτυχία του να βλέπεις τους γύρω σου ευτυχισμένους και προοδεύοντες! 



     Σήμερα οι δύο Εκπαιδευτές μας, ο Κωνσταντίνος κι ο Μάριος επεφύλαξαν την ευχάριστη έκπληξη της πρώτης εξωτερικής περιιππεύσεως στις μαθήτριές τους Χρυσούλα και Κωνσταντίνα!


     Με πρωταγωνιστή έναν ιδανικό Ίππο Σχολής, οι τέσσερις "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αναζήτησαν το φυσικό οξυγόνο της ανατολικής πλαγιάς του Υμηττού για να χαρούν τη γοητεία της Ιππασίας στο φυσικό "λίκνο" της που είναι το κατάφυτο περιβάλλον ενός μικρού επίγειου ...παραδείσου, ελάχιστα χιλιόμετρα μακρυά από το κολασμένο κέντρο μιας τραγικής τσιμεντουπόλεως.


     Ιδανικός ο Ίππος, μεθοδικότατοι οι δύο Εκπαιδευτές, ικανότατες οι δύο μαθήτριες, συνδυασμός ιδανικός για μιαν ακόμη απολαυστική εμπειρία-βάπτισμα των μαθητριών στην αληθινή Ιππασία!


     Γνήσιοι φορείς του αυστηρού πνεύματος των Στελεχών της Ομάδος, οι δύο Εκπαιδευτές, βλοσυροί ως χαμένοι μέσα στη περίσκεψη για ένα άριστο αποτέλεσμα, για το έμπειρο μάτι, άστραψαν και πάλι από τη ...χαρά τους βλέποντας τις δύο μαθήτριές τους ευτυχισμένες, αναδεικνύοντας τις ικανότητές τους.


     Η Χρυσούλα, μαθήτρια του Κωνσταντίνου, όπως και στο Ιππευτήριο έτσι και στο ανοικτό φυσικό έδαφος αυτοσυγκεντρώθηκε και απέδωσε τον, πάντοτε, άριστο εαυτό της πάνω στη ράχη του ευγενούς τετραπόδου της.


     Το ίδιο και η μαθήτρια του Μάριου, η μικρή μας Κωνσταντίνα η οποία επέδειξε τέτοιαν άνεση που, σε κάποια στιγμή, έδειξε να περιφρονεί και την στήριξη επί των ηνιών!


     Στη Γραμμή Βολής, ο Αρχηγός Βολής Γεώργιος, μας ενέπνευσε στην απόκτηση μιας δυναμικής η οποία μας οδήγησε σε μία προπονητικήν ολοκλήρωση εντελώς διαφορετική -κι αυτή!- από κάθε προηγούμενη...


     Μετά τις καθιερωμένες ασκήσεις, άρχισε να "πνέει" ένας άλλος "άνεμος" διασυνδέσεως των Συνασκουμένων σε ένα διαδραστικό παιγνίδι ωθισμών ως "προθάλαμο" μιας επέκεινα εξελίξεως.


     Οι ωθισμοί δια των ώμων, γρήγορα έγιναν ένα διασκεδαστικό ομαδικό παιγνίδι με αστεία απρόοπτα ...διόλου τυχαία!


     Οι Συνασκούμενοι, μετά την εγκεφαλική διαδικασία των τοξεύσεων, χαλάρωσαν ...μεθοδικά, ώστε να οδηγηθούν στο επόμενο "σκαλοπάτι". Ένα σκαλοπάτι με βαθύτατην ιδεολογική αλλά και σωμασκητική σημασία και που λέγεται "παραδοσιακή όρχηση". "Παράξενα πράγματα για την Παραδοσιακή Τοξοβολία", θα μπορούσε να πει κανείς... Καθόλου!


       
Για τον Ιδρυτή των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» το Παρίσι δεν είναι ούτε η ‘πόλη του φωτός’, ούτε καν ένα συμπαθές αστικό περιβάλλον. Αποπνέει μια μολιερικήν αρχοντοχωριατιά και μιαν επιτηδευμένη άποψη άστεως με την αμφιλεγόμενη αισθητική μιας πουδραρισμένης περούκας, εκεί όπου το μέτρον της Αρετής μιας ολόκληρης χώρας δείχνει συναφές με ένα …ροζ ανεμόμυλο! Παρά ταύτα, στο 7ο Διαμέρισμα αυτής της πόλεως, υπάρχει το Μέγαρο των Απομάχων, χτισμένο τον 17ο αιώνα, μέσα στο οποίο συστεγάζεται και το Πολεμικό Μουσείο του Γαλλικού Στρατού. Και σε αυτό το Μουσείο ο Ιδρυτής των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» έχει βρεθεί πολλές φορές για να μελετήσει πολλά «κεφάλαια» της μεγάλης του αγάπης που είναι τα αγχέμαχα. Σε κάποιο ταξίδι, ένας έμπορος βγήκε από το κατάστημά του και τον ρώτησε ευγενικά τι προελεύσεως ήταν ο λαϊκός επενδύτης που φορούσε και ο Ιδρυτής αυτής της Ομάδος του απήντησε ότι δεν ήταν παρά ένα αυθεντικό Ελληνικό εθνικό ένδυμα μιας εποχής που οι Γάλλοι δεν είχαν ακόμη θεσμοθετήσει την δική τους …haute couture. Τι ήταν αυτό που έβγαλε τον Γάλλο έμπορο έξω από το κατάστημά του για να κάνει μια τέτοιαν ερώτηση; Το ‘διάχυτο’ ΕΘΝΙΚΟ χρώμα ενός ενδύματος, η …δακτυλοσκοπική μοναδικότητα που ταυτοποιεί την αλήθεια μιας προελεύσεως… Έτσι, η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» προερχόμενη από έναν Ουγγρικό Οργανισμό ο οποίος προτάσσει την υπερηφάνεια της εθνικής ταυτότητος, δεν είναι δυνατόν να μην υιοθετήσει (όπως κι ο Οργανισμός «KASSAI») ‘ψηφίδες’ εθνικής ταυτοποιήσεως των δραστηριοτήτων της, όπως οι Ελληνικοί λαϊκοί χοροί, κάτι που προετοιμάζεται ως μέρος των εξετάσεων των Εφιπποτοξοτών, όπως ακριβώς και στον Οργανισμό «KASSAI». 



     Kαι τότε ρωτήσαμε ποιος από τους παρισταμένους ήξερε κάποιον Ελληνικό χορό για να ακούσουμε την μικρή μας Κωνσταντίνα να μας λέει ότι γνώριζε ακόμη και καλαματιανό.


     Την παρακαλέσαμε να μας δείξει τα βήματα αυτού του παραδοσιακού μας χορού και σε λίγο βρεθήκαμε να έχουμε αφήσει τα Τόξα και να χορεύουμε καλαματιανό όπως μας τον έδειχνε η Κωνσταντίνα.


     Εμπειρία υπέροχη και ανακουφιστική για όλους και ελπίζουμε η Κωνσταντίνα μας να συνεχίσει να μας μαθαίνει αυτά τα ωραία βήματα ενός χορού που αντηχεί, παιδιόθεν, στην "ακοή" όλων μας... 


     Και τότε, ο Σταμάτης μας γύρισε και μας είπε: "Τι ωραία που θα ήταν στο ρυθμό αυτών των βημάτων να ...τοξεύαμε..." Μα πόσο όλοι είμαστε "συντονισμένοι στην ίδια συχνότητα" σ΄αυτή την Ομάδα; Πόσο...


     Στη συνέχεια ο Γεώργιος "παρέσυρε" Συνασκουμένους σε μία ωραία χαλάρωση Σπαθασκίας επαναλαμβάνοντας τα μαθήματα του αγαπημένου μας Πρωτεσίλαου ο οποίος ταξιδεύει για επαγγελματικούς του λόγους.


     Ταυτοχρόνως, κάποιοι άλλοι προτίμησαν να συνεχίσουν να τοξεύουν υπό την επίβλεψη του Συνασκουμένου Πολυδεύκη αφού, η Τοξοβολία δεν είναι κάτι που το χορταίνεις ...εύκολα!


     Σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία μας απείλησε με ...καταρρακτώδεις βροχές στις ώρες και τα σημεία των δραστηριοτήτων μας με αποτέλεσμα να απειλούμε κι εμείς, με τη σειρά μας, τα Μέλη μας με το ενδεχόμενο της αιφνιδιαστικής ακυρώσεως των δραστηριοτήτων μας λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Παρά ταύτα, ο "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αψηφίσαμε τη ...Κασσάνδρα με αποτέλεσμα ακόμη μία χαρούμενη και συναρπαστική προπονητικήν ημερίδα.


     Και αυτό επιβεβαιώνει ότι κερδισμένος αναδεικνύεται εκείνος που περιφρονεί τις Κασσάνδρες, όπως οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.