Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΗ ...ΕΠΙΓΕΥΣΗ


     Για τον πραγματικό ρέκτη ενός αντικειμένου η διαρκής έρευνα επ΄ αυτού είναι η καλύτερη επαφή που άγει στη βαθύτερην εννόησή του και, η Τοξοβολία ως ζώσα εμπειρία και βίωμα απαιτεί μία συστηματικήν εμβάθυνση και συνεχή αναδίφηση.


     αραδοσιακή" και "Ενστικτώδης", "Εξ'  επαφής" και "Μακρών αποστάσεων", "Έφιππη", "Κινητική" και "Στατική", "Ατομική" και "Ομαδική", κάθε κεφάλαιο της μιας και αγίας "Βίβλου" της Τοξοβολίας απαιτεί την δική του σπουδή και διακονία από τους πιστούς αυτής της εσωτερικής Τέχνης.


     Πάνω απ΄ όλα, η διαρκής βαλλιστική μελέτη της Τοξοβολίας ανοίγει τον ευρυγώνιο "φεγγίτη" κατανοήσεως του τοξευτικού αντικειμένου στο νου κάθε Τοξότη.


     Ας αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη σκηνοθετώντας τα αμέτρητα σενάρια που θα μπορούσαν να μας προσφέρουν μιαν αδρή οπτικοποίηση της τοξεύσεως, οδηγώντας μας σε μια βαθύτερη αντίληψη της τοξευτικής τροχιάς.


     Ξεφεύγοντας από το τυπικό του στοχαστικού "προσώπου" του κλασικού στόχου, ας βάλουμε στη θέση του ο,τιδήποτε άλλο και ας ανοίξουμε την βελοφόρο χορδή... Ήδη, έχουμε ξεχάσει το φλυτζάνι με το άσπρο τσάι μας να κρυώνει στο τραπέζι ενώ εμείς έχουμε αφιερωθεί στην αναγνώριση της επιφανείας του στόχου, στην απόστασή του από εμάς, στη στοχαστική διευθέτηση του βέλους, στην εκτίμηση του βάρους του βέλους και στην καθ΄ ύψος ρύθμιση της γωνίας τοξεύσεως, στο άνοιγμα της χορδής..., σε τόσα... και σε τόσα... που όλα μαζύ συνιστούν τον τρίτο χρόνο πριν από τον υπέροχο τέταρτο... Μαγεία..., ποιος νοιάζεται τώρα για το άσπρο τσάι...το "τσάι" μεταστοιχειώθηκε στην αιχμή του βέλους που συναρτήθηκε με τον παράξενο, νέο, και απρόσμενο, στόχο.


     Τολμήστε το! Κι ύστερα, απολαύστε -έστω και κρύο- το υπέροχο άσπρο τσάι που κάποιος Αδελφός εν ιδέαις σας έφερε από τη μακρυνή Κεϋλάνη. Αναπολήστε αυτή τη μόνη τόξευση της προπονητικής ημερίδας σας και θα διαπιστώσετε πόσο πιο εύγευστη στον ουρανίσκο θα "ηχήσει" η πρόσκρουση του βέλους στον ασύμβατο στόχο ή και η επίγευση του άσπρου τσαγιού με την οποία θα ταυτίζεται ενώ τα νοτισμένα φρύδια του Βούδα θα σας χαμογελούν λίγο πιο πέρα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.