Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

ΧΑΛΕΠΩΤΑΤΟΝ ΕΣΤΙ ΕΑΥΤΟΝ ΝΙΚΗΣΑΙ
Πολύ δύσκολο το να νικήσεις τον εαυτό σου
[Αριστοτέλης]


     Αν θέλεις να καρφώσεις το σπαθί σου όρθιο στο βράχο, θα πρέπει, προηγουμένως, να αποζητάς να κατακτήσεις το πνευματικό και ψυχικό σθένος του μαχητή, αλλά αυτό δεν κατακτάται ποτέ χωρίς την  π ε ι θ α ρ χ ί α.  Και η Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" δεν ιδρύθηκε, απλώς, για να αναδείξει άριστους Εφιπποτοξότες, άριστους Ιππείς και Τοξότες, αλλά έφιππους  μ α χ η τ έ ς που θα καταφέρουν, στη ζωή τους, να καρφώσουν ολόρθο το σπαθί τους στο βράχο της όποιας αντιξοότητος.

     Η πλατωνική μας "απαρχή" μας καθοδηγεί στη καθημερινότητά μας ώστε να έχουμε κατά νου την ρήση του αρχαίου Δασκάλου "ΤΟ ΝΙΚΑΝ ΕΑΥΤΩΝ ΠΑΣΩΝ ΤΩΝ ΝΙΚΩΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΕΣΤΙ" (Το να νικά κανείς ο ίδιος τον εαυτό του, είναι η πρώτη και η καλύτερη απ' όλες τις νίκες) και αυτό σηματοδοτεί το χρέος της πειθαρχίας δεδομένου ότι "Η ΑΓΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΟΙΚΕ ΕΙΣ ΑΓΑΝ ΔΟΥΛΕΙΑΝ ΜΕΤΑΒΑΛΛΕΙΝ" αίνεται πως η υπερβολική ελευθερία μετατρέπεται σε υπερβολική υποδούλωση).

     Η  π ε ι θ α ρ χ ί α  είναι το προαπαιτούμενο για την νίκη επί του ατελούς εαυτού μας, αυτό που θα κατανικήσει τα πάθη μας ώστε, όπως ορίζει ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος, να καταστεί πραγματικός Ήρωας.

     Ούτω πως, στην Ελληνική Ομάδα Έφιππης Τοξοβολίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" η  π ε ι θ α ρ χ ί α  απαιτείται απαρεγκλίτως από όλα τα Μέλη της και όποιο Μέλος έχει επ΄ αυτού ενστάσεις είναι καλύτερο να αποχωρεί ώστε να μη χάνει χρόνο, με εμάς υπερήφανους και για τις διαγραφές μας και με εκείνο ελεύθερο για το πλησιέστερο rave party.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.