Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΜΕ ΜΟΝΟ "ΜΕΙΟΝ" ΤΟΝ ...ΟΠΛΟΒΑΣΤΟ


     Ίπποι και Ιππείς υπέροχοι, Εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι  στο σημερινό Ιππευτήριο με τον καθένα να αξίζει εύσημα για ό,τι κατάφερε μέσα στο στίβο.


     Άψογοι οι μαθητές, καθένας με τα επιτεύγματά του αύξησαν ακόμη περισσότερο το "κεφάλαιο" της εμπειρίας που θα τους οδηγήσεις στις εξετάσεις.


     Άψογοι και οι Εκπαιδευτές με τους Ίππους να τους δείχνουν την αγάπη και την εκτίμησή τους, κάτι που επιβεβαιώνει την υπέροχη σχέση και διδασκαλία στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Και, με μεγάλη προσέλευση και η Γραμμή Βολής για την Παραδοσιακή Τοξοβολία!


     Παρά την Αθήνα να σειέται και να λυγιέται στους ρυθμούς μιας ...εμπριμέ περηφάνειας, αλλά και τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, αρκετοί κατάφεραν να εκπορθήσουν τους αποκλεισμένους δρόμους και να βρεθούν στη Γραμμή Βολής για την Προπόνηση της Παραδοσιακής Τοξοβολίας, έστω και ...αποκαμωμένοι, πέφτοντας κατάχαμα για να δροσιστούν. Παρά ταύτα, κάτι η έντονη ζέστη, κάτι ο εφιάλτης στους δρόμους με τα τούλια, οι επιπτώσεις δεν άργησαν να φανούν ακόμη και μακριά από τη χλαλοή που τραγούδαγε:

"Με χορηγό τον Donald Trump, την Embassy, τη C.I.A.
το λόμπι μας ξεχύθηκε στην άμοιρη πλατεία,
όπου τον θείο είδαμε να γίνεται μια θεία..."


     Έτσι, φτάσαμε στη "εικόνα" του ...οπλοβαστού που μας θύμισε την τραγωδία της ελλαδικής πολιτικής "ζωής" με μόνη απουσία την αρχαιοελληνική έκπαγλο ευμορφία του Προκόπη Παυλόπουλου τον οποίο, εάν τον βλέπαμε κάπου εκεί μέσα θα έπρεπε ν'  αρπάξουμε ...πυροσβεστήρα αφρού! Τόξα ...ανακούρκουδα, μπουκάλια με νερό παρατημένα, νάυλον σακούλες με ζαμπονοτυρόπιτες, τι να πούμε, μόνο τον Κασιδιάρη με μπέιμπι-λίνο δεν εντοπίσαμε μέσα σ΄ αυτή τη ...κοσμοχαλασιά, σκέτη "ελλαδική δημοκρατία" η κατάσταση! "Πρώτη φορά" ...χάλι στον οπλοβαστό των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" και ο παππούς κόντεψε να πάρει υπογλώσσιο... Αυτά συμβαίνουν όταν απουσιάζει ο Ακάδημος... αυτά!


     Όμως ο σταθερά υπέροχος Μάριος ως Αρχηγός Βολής κατάφερε και τις εντυπώσεις του οπλοβαστού να ...διασκεδάσει και να διευθύνει μία ακόμη επιτυχημένη Προπόνηση Παραδοσιακής Τοξοβολίας 


     Με αρκετά καλή σχεδίαση, ποικιλία ασκησιολογίου και γοργή εξέλιξη χωρίς "κοιλιές" αυτή η Προπόνηση  είχε ως κύριο χαρακτηριστικό της την ομαδική ευστοχία και τις αξιοπρόσεκτες συγκεντρώσεις βελών σε όλες τις τοξεύσεις.


     Αν και σύνθετες ασκήσεις που δεν τις συνηθίζουμε, σε αυτή την Προπόνηση όλοι απέδειξαν ότι μπορούν να εκτελέσουν τάχιστα ό,τι τους ζητηθεί.


     Και η εκτέλεση των σημερινών όχι και εύκολων ασκήσεων έγινε από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" ένα "παιγνίδι" καθ΄ όλο το δίωρο αυτής της Προπονήσεως.


     Ο αγαπημένος μας Μάριος επεχείρησε και τον γεωμετρικό αιφνιδιασμό  κατά την τόξευση των παρισταμένων οι οποίοι, όμως, δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται καθόλου.


     Έτσι, ακόμη και κάποιοι που μας έλειψαν τον τελευταίο καιρό λόγω των υποχρεώσεών τους, έδειξαν ότι δεν υστέρησαν καθόλου ούτε σε τεχνική, ούτε σε ευστοχία.


     Ακόμη και στις ασκήσεις με απαιτητικό συντονισμό, η εικόνα ήταν άψογη.


     Δεν παρελείφθησαν ακόμη και οι ιπτάμενοι στόχοι!


     Όχι μόνον η άσκηση αυτή ήταν πολύ καλοδεχούμενη αλλά και υπεβλήθη η επιθυμία να επαναλαμβάνεται συχνά!


    Πραγματικά χρήσιμη άσκηση για την ανάπτυξη του ενστίκτου, οι ιπτάμενοι στόχοι απαιτούν ειδικές συνθήκες πεδίου.


     Σε κάθε περίπτωση, η επιθυμία περί καθιερώσεως ως συχνότερης αυτής της ασκήσεως ήδη αντιμετωπίζεται με την σοβαρότητα που της αξίζει.


     Από τη Γραμμή Βολής δεν απουσίασε αυτή τη φορά ο γιος της Χρυσούλας μας ο οποίος δείχνει ότι σύντομα θα συναγωνίζεται την υπέροχη Μητέρα του.


     Στο Σπαθασκητικό Πεδίο και πάλι ο Πρωτεσίλαος διηύθυνε ένα ωραίο μάθημα το οποίο εξ αρχής είχε έναν αξιοπρόσεκτο δυναμισμό αλλά και μία εμφανή ρεαλιστικότητα.


     Παραστατικός ο Πρωτεσίλαος έδειξε νέους "δρόμους" και ανέλιξε ακόμη περισσότερο το εκπαιδευτικό αντικείμενο.


     Οι γνωστοί ..."ύποπτοι", κατά μόνας, φαντασιώθηκαν αρκετά σενάρια και δούλεψαν πάνω σ΄ αυτά.


     Και κάποιοι περισσότερο ...ύποπτοι δεν δίστασαν να εμπλουτίσουν τις επιθέσεις τους και με άλλα "όπλα" πλην του Ξίφους κι όποιον πάρει ο ...χάρος! Αλλά, όπως και να το κάνουμε, αυτό είναι μάχη και όχι αυτό που υπαγορεύει το τυπικόν μιας παρκεταρισμένης αίθουσας... Και στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν διδασκόμεθα την αναπαραγωγή "φορμών" αλλά μαθαίνουμε να πολεμάμε!


     Και εάν ο Συνασκούμενος Δημήτριος, τείνοντας το πόδι του, εγνώριζε ότι το ένστικτό του είχε ήδη αναπτυχθεί στο επίπεδο της εικόνας του Folio 159 του "FLOS DUELLATORUM" [1410] του Fiore dei Liberi, όπως λέγονταν ο μεγάλος Δάσκαλος Fiore Furlano de Civida d' Austria delli Liberi da Premariacco, τότε και ο ίδιος και ο Πρωτεσίλαος και όλοι οι Συνασκούμενοι θα αντιλαμβάνονταν τα μεγάλα οφέλη της διδασκαλίας της δέσμης των πολεμικών τεχνών που διδάσκονται στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".

Fiore dei Liberi : "FLOS DUELLATORUM
Folio 159 [ c.Getty]

     Ακόμη μια μέρα στο κατάφυτο περιβάλλον μας κατάφερα να μας οξυγονώσει για την εβδομάδα που έρχεται... Αν μας μείνει αυτό το οξυγόνο και ξεθωριάσει ο εφιάλτης του ...Πάκη, μπορούμε να πούμε ότι ακόμη μια ωραία εβδομάδα θα ανατείλει στη ζωή μας! Rendez-vous το άλλο Σάββατο και τα άλλα Σάββατα μιας και όλο το καλοκαίρι θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.