Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

ΣΦΗΝΑ ΣΤΟΝ ΑΤΑΦΟ ΒΡΥΚΟΛΑΚΑ


     Οι ατέλειες που υποφώσκουν ακόμη και στον καλύτερον Ιππέα είναι κάτι σαν τον βρυκόλακα που δραπετεύει από το κιβούρι του και μπορεί να ταράξει τον οποιονδήποτε. Σήμερα, καταφέραμε να μπήξουμε μια σφήνα στον άταφο βρυκόλακα που ταλαιπωρεί τον Κωνσταντίνο μας προξενώντας του "άτακτες χείρες". Με λίγα λόγια -και με πολύ έξυπνο τρόπο- καταφέραμε να του αποενοχοποιήσουμε τα χέρια στο ανακουφιστικό τροχάδην και να τον κάνουμε να αντιληφθεί ότι αυτός ο "βρυκόλακας" δεν θα τον ξανα-ενοχλήσει ποτέ...


     Βεβαίως, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας της Σχολής μας, πρωτίστως επιχειρήσαμε να κάνουμε τον Ίππο μας να αποδεχθεί τη πελώρια ..."σφήνα" που θα πρωταγωνιστούσε στη σημερινή μας Προπόνηση και της οποίας το μέγεθος δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητο.


     Ακολουθώντας την, πάντοτε αποτελεσματική, διδασκαλία της "στρογγυλής κινήσεως" η οποία αποτελεί την ραχοκοκκαλιά της τεχνικής μας, ο αρχικώς λίαν επιφυλακτικός Ίππος άρχισε να την αποδέχεται.


      Αρχικώς με δυσπιστία αλλά σύντομα με πλήρη εμπιστοσύνη προς το ογκώδες ..."παλούκι", ο Ίππος μας τελικώς συνεργάσθηκε μαζύ μας (όχι, που δε θα το έκανε...) και ο Κωνσταντίνος μας άρχισε να εκτελεί ανακουφιστικούς τροχασμούς με τη ..."σφήνα" στην ημιανάταση!



     Ο άταφος βρυκόλακας δέχθηκε τη σφήνα βαθιά στη καρδιά του και ο Κωνσταντίνος βελτίωσε ακόμη περισσότερο τον ανακουφιστικό τροχασμό του επί αναβολέων, μια "αίσθηση" απολύτως νέα για κάποιον που έμαθε να ιππεύει γυμνιππευτικώς. Παρά ταύτα, η σημερινή Προπόνηση δεν έληξε εδώ. 

     Με γνώμονα την ευημερία του Ίππου και λόγω των θερινών θερμοκρασιών που επικρατούν στο ευήλιο Ιππευτήριό μας, αφήσαμε τον πρώτο Ίππο να αναπαυθεί και προσφύγαμε στις υπηρεσίες ενός δευτέρου Ίππου ώστε να συνεχίσουμε... 
  

     Επισεσαγμένος ο πρώτος Ίππος, ανεπίσακτος ο επόμενος και ο Κωνσταντίνος αφού άθροισε και "πήρε" μαζύ του την πρόοδο της πρώτης ιππεύσεώς του, τώρα, αυτή την πρόοδο θα την "κεφαλαιοποιούσε" στην Γυμνιππευτική που αποτελεί και το δικό μας πεδίο δράσεως.


     Σε αυτό το δεύτερο ...ημιχρόνιο της σημερινής Προπονήσεώς του ο Κωνσταντίνος όχι μόνον εξετέλεσε ακριβέστατο ανακουφιστικό τροχασμό με τα χέρια ...σταυρωμένα επί του στήθους αλλά και έφθασε μέχρι σημείου καλπαστικής και υπερπηδητικής ...ανέσεως ώστε να βγάζει το καπέλλο του στον υπέροχο Ίππο του!


     Με την ίδια στάση και με τα χέρια σταυρωμένα επί του στήθους, έκανε προσέγγιση και επί του εμποδίου εκτείνοντας στην κορυφή της υπερπηδητικής τροχιάς και τα δύο χέρια του λίαν ...πτητικώς! Πάντα έτσι, με ασφάλεια και ωφελιμότητα, καταλήγει μια πετυχημένη εκπαιδευτική ημερίδα και στη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όλες οι εκπαιδευτικές ημερίδες καταλήγουν ασφαλείς και ωφέλιμες. Κυρίως δε, αποχαιρετώντας κάθε λογής βρυκόλακες με τη σφήνα καρφωμένη και στον ...αγύριστο, κάνοντας τον σαμάνο προστάτη μας να μειδιά κει πάνω, στη γη των Tsaatan στη μακρυνή Khovsgol.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.