Τρίτη 23 Μαΐου 2017

ΤΡΟΦΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΜΥΙΚΗ ΜΝΗΜΗ


     Για την Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" τα επιτεύγματα των προχωρημένων αποτελούν, απλώς, πρόσκαιρα σημεία αναφοράς προς ...υπέρβαση. εκείνο που έχει για μας σημασία είναι η πρόοδος των αρχαρίων. Και η νεαρή Ιωάννα μας, με μονοψήφιο αριθμό μαθημάτων, δικαιώνει πλήρως τις προσδοκίες μας για μια μέλλουσα δυναμική Αμαζόνα.


     Η Ιωάννα, δεν διευθύνει, απλώς, με αξιοπρόσεκτην άνεση τον Ίππο της αλλά, πλέον, εκτελεί και το προβλεπόμενο ασκησιολόγιο της Σχολής μας που προετοιμάζει τον ασφαλή Ιππέα, μαθαίνοντάς του να εφιππεύει και να αφιππεύει με ασφάλεια, κάτι το ιδιαιτέρως χρήσιμο σε καταστάσεις ανάγκης.


     Υπό την διδασκαλία του Εκπαιδευτή της Κωνσταντίνου, η Ιωάννα "ανεβοκατεβαίνει" με χάρη ...μπαλλαρίνας από τη ράχη του Ίππου της στο έδαφος και αντιστρόφως, παίζοντας και τροφοδοτώντας την μυική μνήμη της με όλες εκείνες τις "πληροφορίες" οι οποίες "σώζουν" σε στιγμή κινδύνου.


     Έτσι, η Ιωάννα επεχείρησε και τις πρώτες αφιππεύσεις της εν κινήσει του Ίππου της με άνεση και επιτυχία.


     Και απόλαυση δική μας να βλέπουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής μας να συνεργάζονται με τον Ίππο τους όπως δείχνει στη φωτογραφία που ακολουθεί η νεαρή Ιωάννα! Κι αυτή είναι η ανταμοιβή μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.