Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Η ΑΞΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΜΑΣ


     Η αξιοσύνη των Εκπαιδευτών μας προάγει κατά τον καλύτερο τρόπο τους μαθητές και τη Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" με αποτέλεσμα να αρχίσει να δημιουργείται μία ..."λίστα αναμονής" μαθητών και μαθητριιών υπό εξέταση διαπιστεύσεως.


     Η Μαριλένα μας διεκδικεί τη δική της θέση σε αυτή τη ..."λίστα" και προετοιμάζεται γοργά από τον Εκπαιδευτή της τον Μάριο για να ακολουθήσει την -σήμερα, μόλις- αριστεύσασα Marion. Και η Μαριλένα διεκδικεί τα πάντα με την αέρινη χάρη μιας χορεύτριας, επάνω και κάτω από τον Ίππο διατηρώντας τη δική της χάρη με την οποία ξέρει να κατακτά ό,τι την ενδιαφέρει.


     Η ευγενική μας, Μαριλένα, λοιπόν, πλησιάζει σταθερά τη στιγμή που θα ενταχθεί στη χορεία των Ελλήνων Εφιπποτοξοτών-Εφιπποτοξοτριών δίνοντας, μάλιστα, το δικό της "χρώμα" ως Αμαζόνα.


     Προσφάτως, επιμένοντας στη χορευτικότητα των κινήσεων και χειρισμών της, υπερεπήδησε εμπόδια υπό την διδασκαλία του Εκπαιδευτή της κι ενώ ξεκίνησε την υπερπηδητική ημερίδα της με δείγματα προ-Caprilli "καθισμάτων" συνέχισε με άψογα "καθίσματα" και χειρισμούς.


     Την ίδια χορευτικότητα η Μαριλένα διατηρεί και στις εξωτερικές περιιππεύσεις της όπως έδειξε το σχετικό οπτικό υλικό της τελευταίας εξόδου της που  θα μπορούσε να προέρχεται και από κάποια παράσταση της "Appassionata".


     Mε τον Εκπαιδευτή της Μάριο σταθερά στο πλευρό της η Μαριλένα δείχνει άνεση και στην εξωτερική περιίππευση με ό,τι αυτό συνεπάγεται, απλουστεύοντας τις δυσκολίες εντός Ιππευτηρίου.


     Διόλου τυχαίο ότι ο Μάριος δεν αφήνει στιγμή να πάει χαμένη και, ακόμη εις βάρος των δικών του Προπονήσεων, προάγει τους μαθητές του ακολουθώντας τον αλτρουιστικό κανόνα της Ομάδος όπου η χαρά όλων είναι η χαρά του άλλου.


     Και η ψυχική διάθεση της έφιππης Μαριλένας να χαίρεται τον Ίππο σε κάθε στιγμή και να προοδεύει στην Ιππική, δεν χαροποιεί μόνον τον Εκπαιδευτή της αλλά και όλους μας όταν την απολαμβάνουμε στα μαθήματά της και στο υλικό που κάθε ένα από αυτά αφήνει πίσω του πιστώνοντας τον Μάριο ως άξιο Εκπαιδευτή της Σχολής μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.