Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

ΟΠΟΥ ΠΑΙΔΙΑ 
ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


     Mε τον προχωρημένο Γεώργιο να επιχειρεί εφάλσεις σε καλπασμό υπό την διδασκαλία του Kωνσταντίνου και με την αρχάρια Ιωάννα να διδάσκεται από την Μάριον διεύθυνση ακριβείας, η καθημερινή πρόοδος των μαθητών της Σχολής των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" συνεχίσθηκε στο Ιππευτήριο και κατά την τελευταία εκπαιδευτικήν ημερίδα.


     Δείγμα δημιουργικής αλληλοδιδακτικής το διευθυντικό αποτέλεσμα της Ιωάννας με την βοήθεια της Μάριον και επιβεβαίωση του "εμείς" που παραμερίζει το "εγώ" για την επίτευξη ομαδικής προόδου.


     Και η χαρά μιας, ...εκκολαπτόμενης, νέας Αμαζόνας υλοποιείται για όλους μέσα από ένα ομαδικό πνεύμα, παρατηρώντας την Ιωάννα στο τρίτο μάθημά της να τροχάζει ...ούτω πως τον Ίππο της!


     Οι ανατομικές επιπτώσεις από το φοιτητικό διάβασμα στην ευθυτένεια του Γεωργίου δεν πέρασαν απαρατήρητες από την προσοχή του Κωνσταντίνου ο οποίος έσπευσε να τις διορθώσει. Πολλοί νομίζουν ότι ιππεύοντας, απλώς, μας πάει ...βόλτα ο Ίππος αγνοώντας ότι η Ιππασία είναι μία πλήρης γυμναστική που βελτιώνει ακόμη και την στάση ενός σώματος και αυτό τηρείται και στη Σχολή μας. Έτσι, ο Κωνσταντίνος εφάρμοσε τα ...δέοντα!


     Η "συνταγή" ...δοκιμασμένη μέσα στο χρόνο και ο Κωνσταντίνος άρχισε να επαναφέρει επιτυχώς την ευθυτένεια του κορμού του Γεωργίου με τον σίγουρο τρόπο της παλιάς στρατιωτικής διδασκαλίας!


     Έτσι, ο Γεώργιος ξαναβρήκε τα όσα του "έκλεψε" το σκύψιμο στο γραφείο του ανακτώντας την άριστη στάση κορμού που του επέτρεψε να καλπάσει με άνεση και χωρίς στήριξη επί των ηνιών, όπως προβλέπεται ιδανικά για κάθε Ιππέα.
     

     Και, απ΄ ό,τι φάνηκε, ο Κωνσταντίνος δεν του διόρθωσε μόνον τη στάση του κορμού αλλά και τον ώθησε ώστε να εκτελέσει και εφιππεύσεις με τον Ίππο σε καλπασμό, μιας και ο Kωνσταντίνος έχει πάντα κατά νου την Djigitovka


     Απολαμβάνοντας τους "καρπούς" της μυητικής εξοικειώσεως με το Τόξο που μόλις είχε καταφέρει ο Κωνσταντίνος, η Μάριον ασκήθηκε στην Έφιππη Τοξοβολία με αρμονικές καλπαστικές διαδρομές.


     Καμία αμφιβολία για την επιτυχία της Μάριον στις επικείμενες εξετάσεις της παρακολουθώντας την στις Προπονήσεις της να τα καταφέρνει υπό ακόμη δυσκολότερες συνθήκες από εκείνες των εξετάσεων και σύντομα θα έχουμε ακόμη μία ικανή Εφιπποτοξότρια και Εκπαιδεύτρια. 


     Όπου ...παιδιά εκεί Παιδεία και εκπαίδευση! Το ίδιο και στην Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" όπου η παιδικότητα δεν αποτελεί απλό ηλικιακό πλαίσιο αλλά προϋπόθεση καθαρότητος ψυχών και ομαδικής προόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.