Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΙΔΟΣ


     Η προσήλωση στην ευημερία του Ίππου αποτελεί βασικό προσανατολισμό της Φυσικής Ιππικής της οποίας τους κανόνες ακολουθεί η Σχολή των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ». Εν μέσω των κανόνων αυτών κυρίαρχη θέση κατέχει η απόρριψη της χρήσεως της στομίδος η οποία συνιστά ακόμη ένα διαχρονικό καθοριστικό λάθος της προσεγγίσεως του Ίππου από τον Άνθρωπο.


     Ο ευγενής, σύγχρονος «σταυροφόρος» της ευημερίας του Ίππου, Alexander Nevzorov, πριν ήδη από πολλά χρόνια και βάσει των παρατηρήσεων του ειδικού ερευνητικού εργαστηρίου του Οργανισμού του έχει αναφερθεί τεκμηριωμένα στις επώδυνες επιπτώσεις της στομίδος όχι απλώς στην στοματική κοιλότητα του Ίππου αλλά και στην κινητική και στην όλη συμπεριφορά του. Το παρακάτω βίντεο αποτελεί, πλέον, κλασική «διδασκαλία περί στομίδος» και η περιγραφικότητά του έχει αλλάξει τον «ρου» σκέψεως πολλών ακόμη και εκ των άλλοτε φανατικών υπερμάχων της χρήσεώς της.


     Αυτές τις οδυνηρότατες επιπτώσεις της στομίδος στην υπερώα, στα ούλα αλλά και στη γλώσσα του Ίππου μας τις τεκμηριώνει και το ακόλουθο βίντεο του οποίου η «εικόνα» σε κάθε καρέ αποτελεί κι έναν κόλαφο εναντίον όσων ακόμη χρησιμοποιούν στομίδα.


     Τέλος, μία αναλυτικότερη προσέγγιση της φυσιοπαθολογίας του αντικειμένου μας «σκιαγραφείται» στο εν συνεχεία βίντεο για όσους θα ήθελαν μία βαθύτερη γνώση επί των επιπτώσεων της στομίδος στη στοματική κοιλότητα του Ίππου.



     Η Σχολή των «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ» είναι υπερήφανη διότι εκ της ιδρύσεώς της έχει ταχθεί, φανατικώς και αμετακινήτως, κατά της χρήσεως της στομίδος! Και παρά το ότι οι Ίπποι της Σχολής μας είναι ξένοι μη ανήκοντες σε μας, αν και από τους Ιππαγωγούς τους ιππεύονται με στομίδα, στη Σχολή μας η στομίδα αφαιρείται και παραδίδονται ακόμη και στους πρωτοείσακτους μαθητές μας ανενστόμιστοι ακόμη και για το εισαγωγικό μάθημά τους, αποδεδειγμένης της ασφαλείας χειρισμού τους με το σύστημα Φυσικής Ιππασίας που ακολουθούμε. Και αυτό αποτελεί ακόμη μία επιβεβαίωση ότι η στομίδα, πέραν των δυσμενών επιπτώσεών της επί του Ίππου, ουδεμία άλλη αξίαν έχει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.