Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ


     Συνεχείς "γόνιμες" ημέρες στο Ιππευτήριο με πολύωρη ιππική εργασία είναι το καλύτερο "γιατρικό" για να κάνει ευτυχισμένο και τον πιο δύσθυμο άνθρωπο αυτής της τσιμεντουπόλεως που λέγεται, κατ'  ευφημισμόν, "Αθήνα" και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" είμαστε προνομιούχοι έχοντας ανακαλύψει προ χρόνων τα οφέλη της Ιππικής. Κι αυτή η ημέρα, απλώς, πολλαπλασίασε τη χαρά μας με την εισαγωγή του τετράποδου Ηρακλή στην Έφιππη Τοξοβολία, με το μάθημα της νεαρής Ιωάννας η οποία συνεργάσθηκε άριστα με τον Enbarr αλλά και με την ανέλπιστα γρήγορη πρόοδο εκπαιδεύσεως ενός νεολέκτου Ίππου που κατάφερε ο Αρχηγός της Ομάδος μας Κωνσταντίνος κάνοντάς τον ιππεύσιμο στη δεύτερη, μόλις, εκπαιδευτική συνεδρία που είχε μαζύ του.


     Ο Ηρακλής, ήδη από το προηγούμενο μάθημα, έδειξε να θέλει να συνεργασθεί άψογα με τον Κωνσταντίνο και τον Μάριο και σήμερα, ο Μάριος έδειξε ότι μπορεί, πλέον, ο Ηρακλής να τον ακολουθεί ως ...pet, ακόμη και χωρίς καθοδήγηση. Έτσι, ο Κωνσταντίνος, με την βοήθεια του Μάριου, ανέλαβαν την "μύηση" του Ηρακλή στην Έφιππη Τοξοβολία. 


     Για πολλοστή φορά η Ομάδα μας αναλαμβάνει την εισαγωγή ενός νέου Ίππου στη Πολεμική Τέχνη μας και αυτό της επιπροσθέτει σημαντική τεχνογνωσία στη Σχολή μας και στα Στελέχη μας. Και ο Ηρακλής ανταποκρίθηκε με την αναμενόμενη επιτυχία στις προσπάθειες του Κωνσταντίνου και του Μάριου.


     Η εφίππευση δι εφάλσεως με τον ...οπλισμό του Κωνσταντίνου εντυπωσιακή των ικανοτήτων του και με τον Ηρακλή απολύτως ήρεμο να δέχεται για πρώτη φορά Τόξο στη ράχη του...


     Το ίδιο ήρεμος παρέμεινε ο Ηρακλής ακόμη και όταν τα βέλη "σφύριζαν" κάτω από την κοιλιά και ανάμεσα στα πόδια του.


     Έτσι ήρθε η ώρα της πρακτικής Έφιππης Τοξοβολίας για τον Κωνσταντίνο με τον καμαρωτό Ηρακλή να δείχνει ότι και αυτή τη νέα "γνώση" την απολαμβάνει με αφοσίωση ...νεοφώτιστου!


     Εξαιρετικός και ο Μάριος στην Έφιππη Τοξοβολία με τον Ηρακλή! Για τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" δεν υπάρχει τίποτε το "αδύνατον" στην Ιππική και στις Έφιππες Πολεμικές Τέχνες.


     Η Αμαλία, μέσα στο πλαίσιο της αποκτήσεως εμπειρίας εν όψει εξετάσεων για την διαπίστευση της, ανέλαβε από τον Μάριο την εντολή να διεξαγάγει το σημερινό μάθημα της αγαπημένης μας Ιωάννας.Πραγματικά ταλαντούχος και εμπειρότατη Αμαζόνα  η Αμαλία, κρίθηκε από τον Μάριο -και πολύ σωστά, όπως απεδείχθη- να διδάξει σήμερα την νεαρή Ιωάννα και η συνεργασία και των δύο υπήρξε ιδανική.


     Η ικανότατη Ιωάννα ξεκίνησε με την συνήθη σταυλική Ιπποκομία και περιποιήθηκε προσεκτικά τον Enbarr δίνοντας την απαιτούμενη έμφαση στα πέλματά του, ανασηκώνοντας δυναμικά τις οπλές του υπό την καθοδήγηση της Αμαλίας και την επίβλεψη, ασφαλώς, του Μάριου. 


     Με την συνεχή καθοδήγηση της Αμαλίας η Ιωάννα κατάφερε να εφιππεύσει δι εφάλσεως, όπως προβλέπει το σύστημα διδασκαλίας της Σχολής μας.


     Και ο Μάριος δεν έπαυσε ούτε για μια στιγμή να βοηθά την μαθήτριά του μεταφέροντάς της την εμπειρία του με τον γνωστό, ευγενέστατο, τρόπο του.


     Η Ιωάννα, κατάφερε εύκολα να συνεργασθεί με τον Ίππο της και να εκτελέσει άψογα τις ασκήσεις που της υπεδείχθησαν.


     Με άνεση χειρισμών που φανερώνει έναν διαυγέστατον εγκέφαλο η Ιωάννα διηύθυνε τον Ίππο της απολαμβάνοντας την κίνησή του ενώ βελτίωνε ολοένα και περισσότερο την φυσική ισορροπία της.


     Στο τέλος του μαθήματός της η Ιωάννα τα κατάφερε εξίσου άνετα και στις υψηλότερες ταχύτητες δείχνοντας ότι πολύ σύντομα θα καλπάσει και θα τοξεύσει, όπως αναμένεται!


     Δεύτερη εκπαιδευτική συνεδρία του Κωνσταντίνου με τον νεόλεκτο Ίππο που μόλις χθες ανέλαβε να αναδείξει ιππεύσιμο κι ενώ υπολογίζαμε σε πολύ μεγαλύτερο βάθος χρόνου, τα προσδοκώμενα αποτελέσματα έφτασαν πολύ νωρίτερα απ΄ όσο τα περιμέναμε...


     Με τον δικό του λεπτό και ευφυή τρόπο, ο Κωνσταντίνος, σήμερα ανέλαβε τον τετράποδο "tabula rasa" και τον εισήγαγε στο πνεύμα της ιππικής εργασίας ξεκινώντας, βεβαίως, από την ενδεδειγμένη εργασία εδάφους.


     Όταν ο Κωνσταντίνος θεώρησε ότι ο Ίππος του ολοκλήρωσε επιτυχώς τις απαιτήσεις της εργασίας εδάφους, επεχείρησε να τον ιππεύσει παρά το ότι, μόλις χθες, ο Ίππος έδειχνε ότι ως ανίππευτος δεν δέχονταν εύκολα αναβάτη παρά το ότι είχε χρησιμοποιηθεί και σελλίσκη. Σήμερα, όμως, ο Κωνσταντίνος επεχείρησε την έφαλσή του απολύτως γυμνιππευτικώς, χωρίς καν σελλίσκη και η κρίση του απεδείχθη σωστή διότι παρά τις αρχικές μικρές αντιδράσεις και μικρο-ανορθώσεις, ο Ίππος τελικώς δέχθηκε ως αναβάτη του τον Κωνσταντίνο.


     Με την βοήθεια του Μάριου ο Κωνσταντίνος ανέλαβε τις ηνίες και άρχισε να δίνει τις πρώτες εντολές βηματισμών ενώ ο συραγωγών Μάριος διατηρούσε σε κύκλο τον Ίππο. Αφού διαπιστώθηκε ότι ο Ίππος άρχισε να εννοεί τις εντολές του αναβάτη του και, κυρίως, να ακινητοποιείται ομαλώς όταν του εζητείτο, ο συραγωγέας αφαιρέθηκε και ο Κωνσταντίνος άρχισε να διευθύνει κανονικώς τον Ίππο του.


     Ο Ίππος στα χέρια του Κωνσταντίνου μας ανταποκρίθηκε πολύ καλύτερα απ΄ ό,τι περιμέναμε. Παρά τις αρχικές αντιδράσεις του (τινάγματα) στις εντολές εκκινήσεως του βάδην, σύντομα εμπιστεύθηκε τον ήρεμο αναβάτη του και συνεργάσθηκε ομαλά.


     Ο Κωνσταντίνος, μετά από κάποιες αρχικές δυσκολίες, κατάφερε να περάσει τον Ίππο και από βαλβίδες εκτελώντας υποδειγματική διαδρομή ως προς την διεύθυνση και τον ρυθμό.


     Τέλος, η εμπιστοσύνη προς τον νεόλεκτο Ίππο αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Κωνσταντίνος τον διηύθυνε υπεράνω βαλβίδων άνευ ηνιών!


     Χωρίς καμία αμφισβήτηση ως προς την ορθότητα των εκπαιδευτικών μας μεθόδων, αυτή τη φορά εξεπλάγημεν με την ταχύτητα των θετικών τους αποτελεσμάτων απολαμβάνοντας έναν νεόλεκτο Ίππο να καθίσταται ιππεύσιμος μετά από μία εργασία τεσσάρων (!) μόλις ωρών φυσικής διδασκαλίας! Και όλα τούτα, χωρίς μαστίγια, χωρίς πτερνιστήρες, χωρίς στομίδα, χωρίς κανένα βασανιστικό και εκβιαστικό "μέσο" από αυτά που χρησιμοποιούν οι πλείστοι ανόητοι για να "επιβληθούν" στον Ίππο! 


     Και ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", εφαρμόζοντας τους κανόνες εκπαιδεύσεως της Ομάδος μας, πιστώνεται και με αυτή την επιτυχία χάρη  στο θάρρος του και στον φίλιππο χαρακτήρα του που τον κάνει να αντιμετωπίζει τον Ίππο ως αγαπημένο μαθητή και όχι ως αντίπαλο ανταγωνιστή!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.