Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ 
ΚΑΙ ...ΟΛΟΗΜΕΡΟΣ ΜΟΧΘΟΣ 


     Με το σταθερό της χαμόγελο και μετά από ελάχιστα μαθήματα, σήμερα, η μαθήτρια του Μάριου, Μαριλένα, μας έδωσε τη χαρά να απολαύσουμε τους πρώτους καλπασμούς της και όχι μόνον... Η Μαριλένα επεχείρησε και τις πρώτες της προσομοιώσεις Έφιππης Τοξοβολίας δείχνοντας ότι στο επόμενο μάθημα ακόμη ένα Μέλος της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" θα τοξεύσει σε καλπασμό


     Στο Ιππευτήριο και ο ..."συνήθης ύποπτος" Γεώργιος, παρά τις φοιτητικές υποχρεώσεις του και την εξεταστική που αρχίζει σε λίγες ημέρες, βρίσκει πάντα χρόνο για την αγαπημένη του Έφιππη Τοξοβολία.



     Μαθητής του Mάριου, ο Γεώργιος, απ΄ ό,τι φαίνεται πρώτα θα δώσει εξετάσεις για να διαπιστευθεί ως Εφιπποτοξότης και κατόπιν ως φοιτητής για το εξάμηνό του στις Πολιτικές Επιστήμες, με όλους μας να είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του και στα δύο μιας και πρόκειται για ένα ιδιαιτέρως ικανό Συνασκούμενο.



     Και σε αυτό το μάθημά του ο Γεώργιος έδειξε ότι είναι έτοιμος για τις εξετάσεις του και χάρηκε τις καλπαστικές τοξεύσεις του μαζύ με όλους τους Συνασκουμένους του στο Ιππευτήριο.


     Όμως, ο Γεώργιος δεν αρκέστηκε να επενδύσει το πρωινό του στο Ιππευτήριο, αλλά, παρά τις υποχρεώσεις του συνέχισε το ίδιο απόγευμα και στο μάθημα του Προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" μαζύ με άλλους Συνασκουμένους, μιας και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" δεν σταματούν ούτε για μιαν "ανάσα" την εκπαίδευσή τους.



     To πρώτο εισαγωγικό μάθημα για την αντιμετώπιση των Nunchaku (κροτάλων) που είχε γίνει προ δύο εβδομάδων στα Μέλη μας στο πλαίσιο του Προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" ήλκυσε το ενδιαφέρον των Συνασκουμένων μας ώστε ο Εκπαιδευτής μας Νίκος Καπλατζής να επιμείνει και πάλι στην εξάσκηση πάνω σ' αυτό το αντικείμενο.


     Με γρήγορη αλλά και συναρπαστική "ροή" το συγκεκριμένο μάθημα δείχνει να αποτελεί όχι απλώς μάθημα Αυτοάμυνας αλλά και θετικής σωμασκίας.


     Η εμβάθυνση στα σενάρια χρήσεώς του από επιτιθέμενους και στα αντίστοιχα σενάρια αντιμετωπίσεώς τους, κρατά σε ζωηρή κινητικότητα χειρών και κορμού, δευτερευόντως δε και ποδών, ώστε στο τέλος του μαθήματος όλοι να αισθάνονται και γυμνασμένοι .
                                      

     Στο συγκεκριμένο μάθημα αναλύθηκαν πολλά περισσότερα όχι μόνον για την αντιμετώπιση του Nunchaku αλλά και τον τρόπο που οι κακόβουλοι το μεταφέρουν ώστε να μπορούμε, παρακολουθώντας τα χέρια τους να μπορούμε να τους αντιμετωπίζουμε εγκαίρως και αποτρεπτικώς.


     Ο Νίκος Καπλατζής εν όψει θερινής απασχολήσεώς του εκτός Αττικής ενημερώνει ότι τα μαθήματα του Προγράμματος "ΠΟΛΕΜΩΝ" θα ενταθούν μέχρι την αναχώρησή του και καλό θα ήταν να τα παρακολουθήσουν όσοι μπορούν διότι θα επαναληφθούν μετά τον Αύγουστο, από την νέα Προπονητική Περίοδο αφού διακοπούν για την καλοκαιρινή περίοδο.


     Η Έφιππη Τοξοβολία, όπως και κάθε Τέχνη Πολέμου, υπηρετείται από αφοσιωμένα άτομα τα οποία μοχθούμε καθημερινώς. Ο συνεχής μόχθος μας για την αυτοβελτίωσή μας αποτελεί την μόνη "ταυτότητα" της εφιπποτοξοτικής ιδιότητός μας και η σεμνότητα της αλληλέγγυας συμπεριφοράς μας την "πιστοποίησή" μας ως Μελών των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Ευτυχώς που οι μηχανισμοί-Κανόνες λειτουργίας της Ομάδος μας σε κάθε δύσκολη στιγμή διαφαίνονται και σοφοί και ...αποτελεσματικοί για την διασφάλιση της προόδου μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.