Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΗΘΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ


     Ανήμερα 25ης Μαρτίου και οι γραικύλοι σπεύδουν ομοθυμαδόν σε κρασοπουλειά να καταπιούν μπακαλιαράκια με σκορδαλιά, ενώ οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" υπερηφάνως ανήμεροι κατακλύσαμε το Ιππευτήριο για να ασκηθούμε ως μαχόμενοι δια βίου και μακράν επετειακών αγκυλώσεων υπέρ μιας ψευδεπίγραφης "Επαναστάσεως" που παραμένει ανολοκλήρωτη ελέω δημοκρατικού εκφυλισμού!


     Τέτοιαν υπαινικτικήν ημέρα, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" σκεφθήκαμε να διανθίσουμε με λυρισμό ανάλογο της φυλετικής Αισθητικής μας η οποία αποτελεί και την δική μας "Ηθική"! Και η κιθάρα μπήκε στο Ιππευτήριο και όχι μόνον...


     Με τον Υπαρχηγό της Ομάδος μας Μάριο αυτοδίδακτο κιθαρωδό, τα αρπίσματά του έδωσαν σήμερα έναν άλλο "τόνο" στο Ιππευτήριό μας αλλά και στον χώρο αναψυχής όπου η κιθάρα ήχησε στα χέρια πολλών Συνασκουμένων.


     Με αρπίσματα ...Emile Pujol έγινε ακόμη και η συραγώγηση του τετράποδου Sir Oswald Ernald Mosley ο οποίος μας έδειξε ότι η κιθάρα δεν τον ...πολυσυγκινεί αλλά έχει πολύ διαφορετικές προτιμήσεις...


     Διότι, πράγματι, μόλις ο Μάριος ανέλαβε την φλογέρα ο Sir Oswald Ernald Mosley όχι μόνον έδειξε ότι την απολαμβάνει αλλά επέτρεψε και στον Μάριο να μας προσφέρει μία καταπληκτικήν "εικόνα" καλπάζοντας ενώ συνέχιζε να παίζει τη φλογέρα, "εικόνες" που μόνο στο Ιππευτήριο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" ...συνηθίζονται. 


     Σε μία όμως εφιπποτοξοτική Ομάδα η Έφιππη Τοξοβολία αποτελεί πάντοτε το επιστέγασμα της καθημερινής δράσεως και ο Μάριος στην τελική καλπαστική έξοδό του μας "φιλοδώρησε" με την "εικόνα" μιας άριστης τεχνικής η οποία κατέληξε με το βέλος στο "μάτι του βοδιού". ΕΥΓΕ ΜΑΡΙΕ!



     Υπόδειγμα "καθίσματος" και αλματώδους προόδου, στο δεύτερο μόλις μάθημά του και ο Πρωτεσίλαός μας, ο οποίος εξελίσσεται σε μοναδικό Ιππέα-πολεμιστή. Τον βοηθά η μαχητική ευφυία του αλλά και η προσπάθειά του.


     Και, ήδη, από το δεύτερο μάθημά του δείχνει ότι ακολουθεί πιστά τη διδασκαλία του Κωνσταντίνου με εμφανή τα χνάρια της στις ...τακτικές του.


     Πέντε χρόνων ο Αχιλλέας, γιος της αγαπημένης μας Αμαλίας, δεν υστέρησε καθόλου σε γενναιότητα των "μεγάλων" της Ομάδος, διευθύνοντας με χαμόγελο τον Enbarr κάνοντας όλους μας να τον καμαρώσουμε.


     Η αρχάρια Χρυσούλα μας πραγματοποίησε καλπαστικές διαδρομές εκπληκτικής τεχνικής φθάνοντας σε σημείο να βοηθά -εξ ενστίκτου- τον Ίππο της να ξεπερνά ακόμη και φυσικές αδυναμίες του και στη σημερινή της άσκηση μας έκανε να την καταχειροκροτήσουμε στο τέλος όλοι.


     Με άνεση "καθίσματος" και χειρισμών, από μάθημα σε μάθημα γίνεται συνεχώς και καλύτερη κάτι στο οποίο την προάγει το "προχωρημένο" ασκησιολόγιο που εφαρμόζει  για την περίπτωσή της ο Εκπαιδευτής της Κωνσταντίνος.


     Μάλιστα, η Χρυσούλα εμπνέει πια τόση εμπιστοσύνη που ο Εκπαιδευτής της μπόρεσε σήμερα να την εμπιστευθεί ως χειρίστρια του Ίππου κατά την διαδικασία εξοικειώσεως του τελευταίου με την Σπάθη, κάτι το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στη διευθυντική σταθερότητά της.




     Και με την αξιοπρόσεκτη άνεσή της με τον Ίππο, ήδη η Χρυσούλα πλησιάζει κι αυτή στη djigitovka που απ΄ ό,τι φαίνεται, σύντομα θα αποτελέσει προέκταση των ιππικών δραστηριοτήτων μας.


     Ευγενής "προσφορά" της, όπως την αποκαλούμε, "κολώνας του Σταύλου μας" κ. Ολυμπίας, ο υπέροχος πανύψηλος "Πίπης" φιλοξένησε και σήμερα στην πολύπειρη ράχη του τον Αρχηγό της Ομάδος μας Κωνσταντίνο ο οποίος τον ιππεύει με απόλυτη γυμνιππευτική τεχνική ως μεσογειακός ...Ινδιάνος με τον τετράποδο ξενιστή του υπερήφανο και άνετο να καλπάζει σαν σε ...παιδική χαρά!


     Με τον Πίπη, ο Κωνσταντίνος εξελίσσεται σε έναν Ιππέα djigitovka και οι εικόνες δύο καταχαρούμενων πλασμάτων στο Ιππευτήριο είναι μοναδικές! 


     Και στην κυρία Μελίνα Π. η οποία, εξ ενδιαφέροντος, μας απέστειλε μήνυμα με την (...σιτεμένη) συμβουλή να φοράμε ...κράνος, η δωδεκαετής εμπειρία της Σχολής μας αντιπροτείνει την επαύξηση των ικανοτήτων του Ιππέως ώστε, πράγματι, να προστατεύεται και όχι να βαυκαλίζεται ότι μπορεί να επαφίεται στην ...ασφάλεια του κράνους, του θώρακος ή και της ...πανοπλίας όπως σε λίγο θα ιππεύουν όσοι παραβλέπουν την ίδια την εκπαίδευσή τους! 


    Σήμερα τον Πίπη τον ίππευσε επιτυχέστατα, με τον ίδιο απόλυτο γυμνιππευτικό τρόπο όπως και ο Κωνσταντίνος αλλά και με την γνωστή "εγκεφαλικότητα" των χειρισμών του και ο Μάριος, ενώ ο υπέροχος τετράποδος διασκέλιζε με ...αρχοντιά το Ιππευτήριο.


     Ημέρα διαμφισβητουμένων "παρελάσεων" η σημερινή κι επειδή εμείς χαιρόμαστε με κάθε εκδήλωση μαχητικής ουσίας, χαρήκαμε και με την πρωτοβουλία του Γεωργίου μας να παρελάσει ...μόνος του με άψογο βηματισμό (όχι σαν τους συγχρόνους παραπληγικούς που σέρνονται μεταξύ πλατείας Συντάγματος και Πανεπιστημίου...). Και δεν είχε καμία σημασία που ο Γεώργιος εκπροσωπώντας όλους μας παρήλασε μόνος διότι  "εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι" όπως μας λέει και ο Ηράκλειτος.


     Άλλωστε ο Γεώργιος μαζύ με την Αμαλία, από μόνοι τους αποτελούν "στρατό κατοχής" του ...Ιππευτηρίου αν ξεχαστούν και επιδίδονται σε σπαθασκητικές ζεύξεις, όπως έγινε και σήμερα. 


     Ας μη ξεχνάμε ότι ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος χειρίζονταν μία σπάθα ενώ ο Γεώργιος δε συμβιβάζεται με τίποτε λιγότερο από δύο! τέτοιους μαθητές δημιουργεί ο Πρωτεσίλαος...


     Και με τον κάθε Κένταυρο, υλοποιώντας το ρηθέν υπό του Ηρακλείτου, να αποτελεί ολόκληρο στρατό, δεν θα μπορούσε κι ο Ιδρυτής της Ομάδος να αποτελεί, έστω, έναν λόχο πολεμικών ανταποκριτών (Kriegsberichter-Kompanie, όπως θα λέγονταν στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο) να απαθανατίζει διακριτικά τα αγαπημένα "εγγονάκια" του . Και η σημερινή ...συγκομιδή του -όπως κατά κανόνα- απέδωσε μια καλή "ψαριά" συνεπικουρούμενη και από μια σειρά υπέροχων φωτογραφιών που προσέθεσαν με τις κάμερες των φορητών τους οι υπόλοιποι Συνασκούμενοι.


     Έτσι, διάφοροι "φακοί" απαθανάτισαν και σήμερα διάφορα στιγμιότυπα αυτής της επετειακής ημερίδος μας για να τα μεταφέρουν, όπως συνηθίζουμε, στα "υπ΄ όψη" των απόντων Συνασκουμένων μας ώστε να μην υστερούν σε ενημέρωση στα "intra muris" της Ομάδος μας.


     Και, βεβαίως, σε όλα αυτά τα στιγμιότυπα κυριαρχεί η χαρά των διαπροσωπικών σχέσεων των Μελών μας και η μεταξύ μας άριστη ..."χημεία", στοιχεία απαραίτητα της ομαδικής μας προόδου.


     Α! βεβαίως ακόμη ένα στοιχείο της καθημερινότητός μας στο Ιππευτήριο είναι η ...όρεξη που μας ανοίγει από τη δράση και τον καθαρό αέρα με αποτέλεσμα το γέλιο μας να συναγωνίζεται το ...μάσημα στο χώρο αναψυχής.


     Στον ίδιο χώρο η αναψυχή συχνά "μεταφράζεται" και σε στοχασμό ή και σε μελέτη θεωρίας που σε λίγο κάποιοι θα αντιμετωπίσουν στις εξετάσεις τους.


     Ενώ ο αεικίνητος Αρχηγός δε παραλείπει να κρατά συνεχώς σημειώσεις, καταγράφοντας πολύ σημαντικές για την λειτουργία της Ομάδος μας, παρατηρήσεις τις οποίες ανασύρει προς διευθέτηση της καλοδιοικούμενης Ομάδος μας της οποίας οι διευθυντικοί "οιακισμοί" επαφίενται αποκλειστικώς στη βούληση και υπευθυνότητα του νεαρού Αρχηγού μας.


     Απότοκος των παρατηρήσεων και σημειώσεων του Αρχηγού μας ήταν και το αντικείμενο της συγκλήσεως "Κύκλου Ομάδος" στον οποίο ο Κωνσταντίνος ανεκοίνωσε την διαγραφή Μέλους το οποίο, εν γνώσει του, παρεβίασε πολύ σημαντική διακοίνωση με την οποία, από τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε ρυθμισθεί πολύ σημαντική παράμετρος εύρυθμης λειτουργίας των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ". Όντας γνωστό ότι η Ομάδα μας λειτουργεί με κάθε σοβαρότητα στα πρότυπα του Οργανισμού "KASSAI" από τον οποίο προέρχεται, είναι φυσικό κάποιοι να δυσανασχετούν με την σοβαρότητα της εκπαιδεύσεως την οποία τηρούμε θέλοντας να "δηλώσουν" ...Δάσκαλοι, κάτι που εμείς ουδόλως ενθαρρύνουμε άνευ των προβλεπομένων εξετάσεων, με αποτέλεσμα να "δραπετεύουν" προς άλλα λαθρόβια στέκια εμπορίας "Έφιππης Τοξοβολίας", όμως, ευτυχώς, ο Κωνσταντίνος μας ξέρει να περιφρουρεί τη σοβαρότητα της πολεμικής τέχνης μας! Έτσι στον "Κύκλο", ο Κωνσταντίνος ανέλυσε το περιεχόμενο και την σημαντικότητα αυτής της διακοινώσεως, κάτι που -όπως εδήλωσε- θα επαναλάβει και στην επόμενη Προπόνηση προς ενημέρωση όλων αφού στην καλοδιοίκητη Ομάδα μας "άγνοια Νόμου" δεν συγχωρείται σε κανέναν, όπως δεν συγχωρείται και σε καμία ευνομούμενη Κοινωνία και η αυστηρότητα όπως και η δικαιοκρισία των Κωνσταντίνου είναι γνωστή σε όλους! 



     Την δυσάρεστη για όλους διαγραφή, ήρθε να ισορροπήσει η υποδοχή στην Ομάδα μας ενός νέου Μέλους με ιδιαίτερη καλλιέργεια αλλά και ικανότητες οι οποίες φάνηκαν αμέσως μετά από μια σύντομη μύηση που επεφύλαξε ο Ακάδημος στη Τοξοβολία. Καλωσήλθες Ειρήνη στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ"!


     Αρχηγός Βολής στη κυρία Προπόνηση Τοξοβολία, ο Υπαρχηγός της Ομάδος μας Μάριος!


     Ακολουθώντας τη κλασική ..."κασσαϊκή" συνταγή, ο Μάριος προέταξε άοπλη, κινητική, συντονιστική άσκηση με ομαδική κραυγή η οποία αντιλάλησε στον μεσημεριάτικο Υμηττό τρομάζοντας τις ...αλεπούδες.


     Αρκετή συμμετοχή Συνασκουμένων, παρά την 25η Μαρτίου, έδειξε ότι υπάρχουν Έλληνες που δεν αρκούνται σε σκορδαλο-μπακαλιαράκια και προτιμούν την άσκηση ακόμη και μια τέτοια μέρα.


     Το προπονητικό πρόγραμμα του Μάριου περιείχε αρκετές κινητικές ασκήσεις και οι Συνασκούμενοι έδειξαν καλό συντονισμό και αρμονική κίνηση η οποία τους οδήγησε και στην ευστοχία.


     Εκτός από την κίνηση ο Μάριος εισήγαγε και το στοιχείο της διασποράς και αποκρύψεως που έκανε "κάποιους" να ξαναθυμηθούν το καταδρομικό ...παρελθόν τους!


     Εξαιρετική στα γυναικεία καθήκοντά της η Επιστήμη μας, αφιέρωσε τον χρόνο της στη φροντίδα του πεντάχρονου Αχιλλέως, όσο η Μητέρα του γυμνάζονταν στη Γραμμή Βολής και ο αλτρουισμός των Κενταύρων για άλλη μια φορά φάνηκε λαμπρός ανάμεσά μας χάρη στην αγαπημένη μας Επιστήμη.


     Και στο τέλος της προπονητικής ημερίδος ευτυχείς ο Ιδρυτής της Ομάδος με τον Αρχηγό Βολής, όπως πάντοτε να χαίρονται τα εύστοχα αποτελέσματα των τοξευτικών ομοβροντιών των Συνασκηθέντων μας. 


     Ικανοποιητική και η συμμετοχή στο καθιερωμένο, καταληκτικό, μάθημα Σπαθασκίας το οποίο αφιλοκερδώς προσφέρει ο ευγενής Πρωτεσίλαος στα Μέλη μας.


     Η "τάξη" του, πια, συντονίζεται ολοένα και καλύτερα κάθε φορά και αυτό βοηθά στην ανάπτυξη των σπαθιστικών ικανοτήτων όσων παρακολουθούν αυτά τα μαθήματα.


     Υπομονητικός και αναλυτικός ο Πρωτεσίλαος ετοιμάζεται για μία παρουσίαση της μέχρι τώρα δουλειάς των μαθητών του και θα αναμένουμε με ανυπομονησία τον προσδιορισμό της ημερομηνίας.


     Απ΄ όσα παρατηρούμε, ήδη, "κάποιοι" μαθητές του Πρωτεσίλαου βρίσκονται, ήδη, σε πολύ καλό "δρόμο"...


     Όπως σε πολύ καλό "δρόμο" βρίσκονται όλοι οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" που με Ήθος, Παιδεία και ικανότητες πορευόμεθα σε ένα καθημερινό "μονοπάτι" αυτοβελτιώσεως και υπαρξιακής ανατάσεως με τον Ίππο, το Τόξο  και το Ξίφος που δεν προορίζονται, ασφαλώς, για "όλους" αλλά σίγουρα προορίζονται για τους εκλεκτούς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.