Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ 
ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ


     Στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" η εκπαίδευση αποτελεί μία συνεχή υποχρέωση όλων και, πρωτίστως, των ιδίων των ...Εκπαιδευτών οι οποίοι πάντοτε πρέπει να είναι πολύ πιο "μπροστά" από τους μαθητές τους. Έτσι, η τελευταία προπονητική ημερίδα είχε ως στόχο της την εκπαίδευση των Εκπαιδευτών και όχι μόνον αφού αυτή η εκπαίδευση είχε ως ουσιαστικό της στόχο τη βελτίωση των συμπεριφορών του Ίππου-Δασκάλου, επιτρέποντας στους Εκπαιδευτές να εμβαθύνουν στην διδασκαλία του τετράποδου συνεργάτη τους. Μία διάδραση η οποία, τη φορά αυτή, είχε ως επιδίωξη την απενοχοποίηση του φόβου της ..."σακούλας" στον Ίππο, καθώς και την εκ μέρους του αποδοχή του ειδικού σάγματος Έφιππης Τοξοβολίας όπως και της Σπάθης.


    Με δικό τους οικονομικό κόστος αλλά και διάθεση εργατωρών, ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Ομάδος μας, μυήθηκαν στην εισαγωγή του Ίππου στα προαναφερθέντα αντικείμενα ανοίγοντας περισσότερο τους "ορίζοντές" τους.


    Οι κλιμακωτές "διδαχές" στον Ίππο και η ανάλυση των αντιδράσεών του καθώς και οι ενδεδειγμένοι διορθωτικοί χειρισμοί κατεδείχθησαν στα δύο στελέχη μας διεξοδικώς και χωρίς φειδώ χρόνου. 


     Οι αντιδράσεις του Ίππου κατεγράφησαν και με αναβάτη και χωρίς και διαπιστώσαμε ότι ο Ίππος αδιαφορούσε, σχεδόν πλήρως, για το ερέθισμα.


     Ακολούθησε η συραγώγηση με το σάγμα στερεωμένο στη ράχη του Ίππου δείχνοντας ότι το αποδέχεται.


     Η εξοικείωση με τη Σπάθη, επίσης, δεν έδειξε σοβαρές αντιδράσεις.


     Έτσι, σύντομα, ο Ίππος δέχθηκε σπαθηφόρο αναβάτη και εξετέλεσε απρόσκοπτες διαδρομές εν μέσω Σπαθών οι οποίες εκινούντο εγγύτατα και εκατέρωθεν των πλευρών του. 


     Όχι, σε αυτή την εκπαιδευτική ημερίδα ο Ίππος δεν έγινε τέλειος, δεν τα έμαθε όλα και κάποιες φορές αντέδρασε και έντονα. Όμως, ήταν μια πολύ καλή αρχή για την εκπαίδευσή του αλλά και για την εκπαίδευση του Κωνσταντίνου και του Μάριου ώστε να εμβαθύνουν στη ψυχολογία και τη συμπεριφορά του τετράποδου συνεργάτη τους επ΄ αγαθώ της προόδου των μαθητών τους.


     Η άριστη διάθεση μιας ωραίας ημέρας με έντονη ιππική δράση δε θα μπορούσε να αφήσει στο απυρόβλητο και τη δίψα για τοξεύσεις και, σήμερα, προτιμήθηκε η μύηση στην Τοξοβολία εξ΄επαφής των δύο Στελεχών μας που λόγω αυξημένων υποχρεώσεων, μέχρι τώρα, δεν είχαν την ευκαιρία να τη βιώσουν.


     Tο πρώτο πράγμα που παρατηρήθηκε και στους δύο ήταν η εξ΄ αρχής γρήγορη κατανόηση του αντικειμένου της Τοξοβολίας εξ'  επαφής και η άνεσή τους κατά τις τοξεύσεις τους. Μάλιστα, ο Μάριος ήταν και ο πρώτος από την έναρξη των σχετικών μαθημάτων του Σχολείου μας, ο οποίος αυτοβούλως επεχείρησε πάρθιες τοξεύσεις. 


     Εκπληκτική διαπίστωση και για τους δύο η επιτυχία των βολών τους.


     Μπορεί αυτή να ήταν η πρώτη φορά και για τους δύο, όμως, σκανδαλωδώς, σημειώθηκαν οι καλύτερες και περισσότερες τοξεύσεις από την έναρξη των μαθημάτων Τοξοβολίας εξ'  επαφής.


     Τυχαίο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.