Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ 
ΠΡΟΣ Ο,ΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ


     Αιφνιδιαστική στροφή προς την πολιτισμική ποιότητα δείχνει να κάνει η ταλαίπωρη κοινωνία μας, μετά από την οδυνηρή τελμάτωση της τελευταίας πενταετίας και την έσχατη κρίση Αξιών στην οποία υπέκυψε. Το δρόμο προς τον Πολιτισμό τον οποίο επέλεξαν, προ δωδεκαετίας, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" φαίνεται ότι, τελικώς, τον ανακαλύπτουν πολλοί Συνέλληνες ώστε, πλέον, να παραμερίζει σιγά-σιγά η κομματική βαρβαρότητα η οποία μόνον σε αδιέξοδα οδηγεί και το ελλαδικό κοινό να αντιλαμβάνεται την πολιτισμική φωταύγεια που αποκαλύπτει και την έξοδο εκ του "σπηλαίου".


     Αιφνιδιαστική, λοιπόν και η παρούσα ανάρτηση του απολογισμού των εμπειριών της Ομάδος μας κατά την λήξασα εβδομάδα με πρώτη την παραβίαση του κανόνος να παρουσιάζουμε, απλώς, το έργο μας το οποίο απολαμβάνουν όχι μόνον τα Μέλη μας αλλά και οι πάμπολλοι επισκέπτες του παρόντος Ιστολογίου τους οποίους ευχαριστούμε. έτσι, δεν θα ξεκινήσουμε με περιγραφή των ωραίων στιγμιοτύπων από τις Προπονήσεις και τα μαθήματά μας αλλά από την εξαιρετική εμπειρία ακόμη μιας ενδιαφέρουσας ομιλίας που παρακολουθήσαμε το απόγευμα της τελευταίας Παρασκευής στην αίθουσα της Εθνικής Θρησκευτικής Κοινότητος "Ιερά Φιλενθέων Ιστίη" με ομιλήτρια την Πρόεδρό της και διακεκριμένη επιστήμονα κ. Αμφιτρίτη Βασιλείου και με θέμα "Μικρόκοσμος -Μεγάκοσμος". 


     Το απόγευμα της επόμενης ημέρας, στη Γερμανική εκκλησία Αθηνών, παρακολουθήσαμε ένα εξαιρετικό κονσέρτο με το τρίο εγχόρδων "ΙΕΡΑΞ" σε ατμοσφαιρικότατες συνθέσεις λογίας μουσικής του ιδρυτή του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου. Κατά την διάρκεια αυτής της υπέροχης μουσικής πανδαισίας φαντασθήκαμε πόσο θα ταίριαζε χορογραφημένη με μία ιππική θεατρική παράσταση, όπως αυτές του Bartabas σε ένα υπαίθριο σκηνικό περιβάλλον... 


     Τέλος, σήμερα το πρωί, στην ιστορική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου "Παρνασσός" και με ευγενή χορηγό την Ε.ΥΔ.ΑΠ. η οποία ορθότατα [επί τέλους] απεφάσισε να στέρξει στη παραγωγή Πολιτισμού, απολαύσαμε υπέροχο Mozart από την Ορχήστρα "Mobile" υπό την διεύθυνση του Θεοδώρου Ορφανίδη και με σολίστα [κλαρινέτο] τον Ζαχαρία Φώτη.


     Κι ενώ η ευρύτερη κοινωνία δείχνει εμφανώς τη μεταστροφή της, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" παραμένουμε σταθεροί στην, προς τον Πολιτισμό πορεία μας, υπηρετώντας και αυτή την εβδομάδα τις ίδιες υψηλές πολιτισμικές Αξίες τις οποίες διακονούμε επί δώδεκα χρόνια, από την ίδρυση της Ομάδος μας.


     Σε μία ακόμη καλοσχεδιασμένη μέθεξη με την τέχνη του Απόλλωνος, ο Πρωτεσίλαος βοήθησε τους Συνασκουμένους μας να προχωρήσουν σε μία ακόμη πιο βελτιωμένη τοξευτική προσέγγιση με γνώμονα το στοιχείο της αρμονίας που άγει στην ευστοχία και που αναγνωρίσθηκε 


     Εκ παραλλήλου, ο Νικόλαος επιμελήθηκε της μυήσεως στη Παραδοσιακή Τοξοβολία δύο νέων Μελών μας, της Επιστήμης και του Ανδρέα οι οποίοι, όπως συνηθίζεται, στο τέλος αυτής της προπονητικής ημερίδος ετόξευσαν στη Γραμμή Βολής με όλους τους παρόντες Συνασκουμένους.


     Οι απίστευτοι ήχοι της σιωπής του δάσους αναμεμειγμένοι με τις συνθέσεις του Σωτήρη-Νικόλα Κάσσου, του Wolfgang Amadeus Mozart αλλά και με την φωνή της κ. Αμφιτρίτης Βασιλείου αναφερομένης στις υπέροχες μυθολογικές αλληγορίες της με άξονα τη Θεογονία του Ησιόδου, και σ' αυτή τη προπονητική ημερίδα, μας πρόσφεραν ψυχοπνευματικό "οξυγόνο" υψηλών αναζωογονητικών ...προδιαγραφών. Και βεβαίως η δράση μας δε σταματά εδώ...


     Εν συνεχεία, η τακτική εβδομαδιαία Προπόνηση Σπαθασκίας στο πεντακάθαρο καταπράσινο περιβάλλον μας, μας χειραγώγησε σε ένα ακόμη υψηλότερο επίπεδο ψυχοπνευματικής αλλά και σωμασκητικής ωφελείας.


     Ο Πρωτεσίλαος, με πραγματικήν αυταπάρνηση συνδράμει τη πρόοδο μιας Ομάδος που φαίνεται μάλλον ευλογημένη από τους Θεούς μέσα σε έναν κόσμο που, επί χρόνια, ξέχασε τι πάει να πει "ευλογία".


     Στο Ιππευτήριο της Ομάδος μας πρωταγωνίστησαν οι αμαζόνες μας σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ αρμονικής γυμνιππευτικής που υλοποίησε "καρεδάκια" από παράσταση του Bartabas υπό την εκπληκτική διδασκαλία του Αρχηγού της Ομάδος μας και Εκπαιδευτή Κωνσταντίνου.


     Με έναν άριστα εκπαιδευμένο Ίππο, πλέον, μπορούμε να προαγάγουμε τους μαθητές μας κατά τον ασφαλέστερο και καλύτερο τρόπο, εφαρμόζοντας τις πλέον προηγμένες ασκήσεις Υψηλής Ιππικής αλλά και Ιππηλασίου.


     Όλες αυτές οι θετικές προδιαγραφές Ιππικής Σχολής παράλληλα με την ευψυχία των μαθητών μας, πλέον, συντελούν στη καταγραφή μοναδικών στιγμών ιππικής εκπαιδεύσεως που θα ζήλευαν και οι αρχαιότερες Ιππικές Σχολές της Ηπείρου μας.


     Και είναι γεγονός ότι ο νεαρότατος Αρχηγός και Εκπαιδευτής μας Κωνσταντίνος Δαμιανάκης, είναι απολύτως φερέγγυος ώστε το ποσοστό ατυχημάτων κατά την δωδεκαετή λειτουργία της Σχολής μας να παραμένει αμελητέο παρά την επικινδυνότητα του εκπαιδευτικού μας ασκησιολογίου.


     Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" έχουμε πολλούς λόγους να αποδεχόμεθα την κρίση όχι μόνον του ελλαδικού κοινού αλλά και του διεθνούς ότι βρισκόμαστε στη κορυφή του εφιπποτοξοτικού αντικειμένου και στο ζενίθ της ιππικής εκπαιδεύσεως.


     Δική μας υπόσχεση είναι όχι μόνον να μην αρκεστούμε στα "κεκτημένα" μας αλλά και να επιδιώξουμε την υπέρβασή τους.


     "'Αμες δε γεσόμεθα πολλώ κάρρονες", σε μία συνεχή διεκδίκηση κι εφαρμογή για όλους μας, μέσα στο Ιππευτήριο αλλά και στη Γραμμή Βολής.  


   Αλλά και το Παράρτημα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" έκλεισε την εβδομάδα με ένα θετικότατο πρόσημο.


     Καλωσορίζοντας ένα ακόμη καινούργιο Μέλος, στο γνωστό πανέμορφο φυσικό τοπίο, οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" ολοκλήρωσαν ακόμη μία γόνιμη προπονητική ημερίδα με εμφανέστατο το στοιχείο της αρμονίας.  


     Και στο τέλος της προπονητικής ημερίδος τους, οι Αδελφοί μας Χαλκιδείς άφησαν το χαμόγελό τους να περιγράψει τα συναισθήματά τους μετά από την επαφή τους με την Τοξοβολία.


     Έτσι, ο Αρχηγός του Παραρτήματος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ" Ιφικράτης δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του αποτιμώντας τη τελευταία προπονητική ημερίδα της Σχολής του με ένα ωραιότατο κείμενο που δημοσίευσε στο Ιστολόγιο των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ".


     Το ίδιο δημιουργικοί και οι Αδελφοί μας "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΥΠΡΟΥ", οι οποίοι για την τελευταία προπονητική ημερίδα τους επέλεξαν το εγκαταλελειμμένο μεσαιωνικό χωριό της πανέμορφης Κύπρου, τον Άγιο Σωζόμενο όπου πριν δύο χρόνια είχαμε τιμήσει τους Έλληνες Στρατιώτες της Αναγεννήσεως σε μία βιωματική διημερίδα.


     Eίναι γνωστό ότι η Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" επιλέγει με πολλή προσοχή τους χώρους των δραστηριοτήτων της και με γνώμονα την υψηλήν ενεργειακότητά τους ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ψυχωφέλιμα τα αποτελέσματα των ασκήσεών μας και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΚΥΠΡΟΥ" παραμένουν σταθεροί σε αυτό τον κανόνα.


      Στο ενεργειακότατο, ιστορικό περιβάλλον του Αγίου Σωζομένου, οι Κύπριοι Αδελφοί μας ασκήθηκαν στη Παραδοσιακή Τοξοβολία βιώνοντας την ίδια υπέροχη εμπειρία την οποία είχαμε την ευχή όλοι να νοιώσουμε προ διετίας και για την επιλογή αυτού του εκπληκτικού τόπου είναι άξια η ανήλικη Αρχηγός του Παραρτήματος Αναστασία Φ. Φωτίου δια των προσπαθειών της οποίας ο τοξευτικός Πολιτισμός διακονείται επιτυχώς στην Ελληνική Μεγαλόνησο.


     Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιτυχείς πρωτοβουλίες της αγαπημένης μας Αναστασίας θα συνεχισθούν ώστε οι μαθητές της Σχολής της να ωφελούνται διαρκώς και να οδηγείται ο ευγενής ψυχισμός τους σε ανάταση.


     Εν τω μεταξύ, στον περιρρέοντα κοινωνικό ...μεγάκοσμο, η ασκήμια του κομματισμού και η συνεπαγόμενη κοινωνική εξαθλίωση εξακολουθεί να μας ανακατεύει το στομάχι υπενθυμίζοντάς μας ότι ηλίθιοι θα εξακολουθούν να υπάρχουν.


     Αυτή την ασκήμια του μαζοκρατικού κομματισμού και της μικροπολιτικής που καθιστά δυστυχή τον άνθρωπο και καταρρακώνει τα σύμβολά του, κρατάμε συστηματικά έξω από τη Κοιλάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" εις πείσμα των όσων ακόμη τα ανέχονται μη εννοούντες το μέτρο της ανθρώπινης ανελίξεως.


     Η αμφίδρομη κλίμακα των Αξιών της ζωής οδηγεί είτε προς τα άνω  α ν ε λ ί σ σ ο ν τ α ς  τα όντα, είτε προς τα κάτω  υ π ε λ ί σ σ ο ν τ ά ς  τα. Στις ελεύθερες επιλογές ενός εκάστου εναπόκειται και η κατεύθυνση διασχίσεως της κλίμακος...


     Και οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" από ιδρύσεώς μας επιλέξαμε την ανοδική πορεία προς την ανέλιξη δια της υπηρετήσεως του Πολιτισμού.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.