Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΑΡΜΟΝΙΑ & ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ


     Aρμονική σαν τους ρόδακες μιας ανθεμωτής παραστάσεως η σημερινή Τοξοβολία εξ' επαφής μας θύμισε τις αντίστοιχες ημερίδες της Α' Προπονητικής Περιόδου της Ομάδος μας όταν πρωτονοιώθαμε τα ωραία σκιρτήματα των, τότε, ομαδικών συνασκητικών εμπειριών μας αλλά και βγαλμένη, λες, από ανατολίτικη μινιατούρα με τη λεπτότητα αλλά και την περιγραφικότητα της ακίδος ενός εκστασιασμένου καλλιτέχνη. 


     Στη σημερινή ημερίδα δεν πρωταγωνίστησαν ούτε τα Τόξα ούτε τα βέλη αλλά ένα ακόμη εκπαιδευτικό μέσο, το τόπι, το οποίο διεκδικεί τη μεγάλη του ωφελιμότητα στην ανάπτυξη ανθρωπίνων δεξιοτήτων όπως και στην Ιππασία και στη Τοξοβολία.


     Συχνά το τόπι εμφανίζεται στις εκπαιδευτικές ημερίδες μας, είτε εφίππως είτε αμίππως ..."σύροντας" τους εκπαιδευομένους μας προς την πρόοδο.


     Έτσι και σήμερα, στο παγωμένο ορεινό τοπίο της Προπονήσεώς μας, το τόπι μας βοήθησε καθοριστικά να συνειδητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο μιαν επιπλέον τοξευτική παράμετρο.


     Και, όπως ήταν φυσικό, ούτε τα απρόοπτα έλειψαν αλλά ούτε και η απόλαυση μερικών σπουδαίων στιγμών μέσα στη κατάφυτη χειμωνιάτικη Φύση που κοκκίνισε μάγουλα και θέρμανε αισθήσεις έστω και με παγωμένα τα χέρια.


     Ίσως, η σημερινή προπονητική ημερίδα να αναδεικνύονταν περισσότερο εάν γι αυτήν δεν γράφονταν ούτε μία λέξη, όπως θα αναδεικνύονταν με τον ίδιο τρόπο το έργο ολόκληρης της Ομάδος των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ", αφού το Σχολείο Σιωπής διδάσκει την ηχηρή φωνασκία της ...σιγής. Όμως, το δικαίωμα των απόντων των Προπονήσεών μας στην ενημέρωση -και αυτή τη φορά- πληκτρολογεί αυτό το κείμενο και αναρτά τις φωτογραφίες...


     Κι ενώ εμείς χαρήκαμε την ελληνικότατην αρμονία εντός μας και γύρω μας, λίγα μέτρα πιο κάτω, η αχρεία μαζοκρατία βυσσοδόμησε ακόμη και εναντίον της προσόψεως ενός από τα ιστορικότερα κτήρια της Ευρώπης, του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, κρύβοντάς το πίσω από ένα μοντερνίζον εξάμβλωμα με γλυπτικές, δήθεν, ...αξιώσεις. Αυτά είναι τα οικτρά εγκλήματα καθοσιώσεως μιας δημοκρατικότατης βαρβαρότητος η οποία, αντί να γιατρευτεί μετέχουσα του Πολιτισμού αρκείται να τον ...κατεδαφίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.