Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ, 
ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΦΥΣΙΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΟΠΟ


     Αν ο πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου ήξερε ότι οι φοιτητές του μελετούν ...έφιπποι τα πανεπιστημιακά συγγράμματα ...υπερπηδώντας εμπόδια, θα είχε καταλάβει ότι πρέπει να κλείσει το μαγαζάκι του και να το κάνει Σταύλο. 


     Για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ισορροπήσουν ακόμη και με "κλειστά μάτια", ξεπερνώντας με ασφάλεια τα εμπόδια της ζωής που η βλακεία ημών των πρεσβυτέρων τους θέτει ώστε να καταντήσουν το ίδιο αφύσικοι σκλάβοι της περιρρέουσας μαζοκρατικής ανοησίας η οποία αποτελεί το μόνο επίτευγμα των δυτικών μεταπολεμικών κοινωνιών. 


     Και, κυρίως, να χαρούν ανέμελα τη ζωή όπως δικαιούνται ως ελεύθερα, φυσιοκεντρικά, άτομα.


     Όλα τούτα τα καταφέρνουμε στους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" με "εφαλτήριο" την Έφιππη Τοξοβολία και τα χαμόγελα των Μελών μας τα επισφραγίζουν.


      Και θα συνεχίσουμε να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο κόντρα στους παρακμιακούς καιρούς με το δικό μας ...αιφνιδιαστικό τρόπο απολαμβάνοντας το δικό μας οξυγονωμένο περιβάλλον
με τον τρόπο που μόνον εμείς ξέρουμε.


     Ωστόσο και αυτό το σαββατοκύριακο, τα μαθήματα και οι Προπονήσεις μας έδωσαν τη χαρά και νέων μαθητών αλλά και τη σταθερή απόλαυση της ομαδικής συνασκήσεως.


     Στο Ιππευτήριο η εξαιρετική Επιστήμη "βαφτίστηκε"  σε πρώτο μάθημα στη τέχνη των Αμαζόνων από τον Κωνσταντίνο μας, η Χρυσούλα μαζύ με τη Μαριλένα μας προχώρησαν ακόμη περισσότερο στην ίδια τέχνη, ενώ ο Γεώργιος δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε από το μάθημα που του έκανε ο Μάριος μέχρι σημείου να λύνει ...sudoku πάνω στη ράχη της Άριας.


     Εκ παραλλήλου, στη Γραμμή Βολής κι αυτό το σαββατοκύριακο μια παράταξη ευτυχών τοξοφίλων πέτυχε τους ...στόχους ενός ψυχωφέλιμου διώρου.


     Πρόσωπα με όψη και θρέψη αρίστη, ροδοκόκκινα, μακράν της καφετέριας και του πληκτρολογίου που αυξάνει τα πελατολόγια των ιατρών, κατακτούμε την ευημερία μας όπως ταιριάζει σε απογόνους ευφυών Προγόνων που επέλεξαν τον ηρωικό τρόπο ζωής από την εξάχνωση στη καθημερινή συστημική ματαιότητα.


     Με την σοφία της αρμονίας όπως απεικονίζεται στα υπέροχα βέλη που χειροτεχνεί ο δικός μας Πρωτεσίλαος, η Ομάδα των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" σημαδεύει όχι απλώς τους ψάθινους στόχους του πεδίου βολής μας, αλλά όλους τους, μικρούς ή μεγάλους, καθημερινούς στόχους της ζωής μας.  


     Και, ασφαλώς, με το χιούμορ και τη χαλαρή διάθεση που μόνον οι Πολεμιστές μπορούν να διαθέτουν υποβοηθούμενοι να παίρνουν γρήγορες και σωστές αποφάσεις χωρίς ολέθριους ψυχαναγκαστικούς περιορισμούς.


     Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η αρχέγονη πολεμική τέχνη της Έφιππης Τοξοβολίας, της, ιστορικώς, πρώτης εφαρμογής του δόγματος του πυρός και της κινήσεως, καταφέρνει επί έντεκα χρόνια να μας κρατά υγιείς και δυνατούς ώστε να επιβιώνουμε εν μέσω ενός αυτοκαταστρεφόμενου κόσμου. 


     Η "παρακμή της Δύσεως" δεν μπορεί να αγγίξει όσους επιλέγουμε να ζήσουμε οξυγονωμένοι ως "λέοντες εν ερήμω", αντί ως "σιωπώντες αμνοί" εν μέσω συστήματος ερειπίων. Και, αυτό το "Tramonto del Occidente" δε μπορεί να μας αγγίξει όπως δε μπορούν να κρεμάσουν σα σκυλί αυτόν που μαθαίνει να πολεμά σαν λιοντάρι, λόγος για τον οποίο κι αυτό το σαββατοκύριακο ασχοληθήκαμε και με τη Σπαθασκία, όπως συχνά επιλέγουμε να κλείσουμε κάθε ομαδική μας προπονητική ημερίδα.


     Κι αυτό το σαββατοκύριακο μας άφησε μιαν αναζωογονητική "επίγευση" ενός καλοσχεδιασμένου προπονητικού προγράμματος που έκλεισε με άφθονους σπαθισμούς.


     Τι σύμπτωση, όμως... Οι "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ" αποτελούν μιαν ολοζώντανη κοινωνία λεόντων μέσα σε ένα ευρύτερο κενοτάφιο αμφιλεγόμενων νεκροζώντανων... "Σύμπτωση" λέει...; Καθόλου, όσο ο νόμος της αιτιοκρατίας δεν αναγνωρίζει συμπτώσεις. Διόλου τυχαίο ότι ο Αρχηγός των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ" είναι ...λέων, όπως και ο προκάτοχός του αναπληρωτής Αρχηγός, όπως κι ο προκάτοχός τους Αρχηγός Ομάδος, όπως κι ο ίδιος ο Ιδρυτής αυτής της Ομάδος. Λέοντες, φύσει και θέσει, αεί "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.