Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ 2017


     Το ξεκίνημα του 2017 σηματοδότησε ακόμη έναν χρόνο ανιδιοτελούς μυήσεως στη μαγεία της Έφιππης Τοξοβολίας πολλών Συνασκουμένων, από την Σχολή των "ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΝΤΑΥΡΩΝ".


     Και σε ό,τι αφορά στη Παραδοσιακή Τοξοβολία το "ποδαρικό το έκανε η Αμαλία με τον Σύζυγό της και τον γιο τους Αχιλλέα, ενώ στο Ιππευτήριο το "ποδαρικό" έγινε από τον Συνασκούμενο Γεώργιο ο οποίος "άνοιξε" τον κύκλο των μαθημάτων Ιππασίας με ένα ωραιότατο μάθημα που κατέληξε σε υπερπήδηση άνευ χειρών!


     Με την εύστοχη διδασκαλία του Υπαρχηγού της Ομάδος Μάριου, ο μεν Γεώργιος κατέληξε σε μία ακόμη βαθύτερη κατανόηση του καλού καθίσματος και ο Μάριος συνέχισε να δρέπει "δάφνες" επιτυχημένου Εκπαιδευτή αλλά και επιμελούς φροντιστή Συνασκουμένων, με την γνωστή δεξιότητα αλλά και αφοσίωσή του στη ιππική τους πρόοδο.


     Με ισοτιμία φύλου, η Αμαλία μας εφίππευσε δι εφάλσεως, όπως και οι άνδρες Συνασκούμενοί της, για να συνεχίσει αυτή τη πρώτη ημερίδα με ασκήσεις βελτιώσεως του καθίσματός της υπό την διδασκαλία του Αρχηγού της Ομάδος Κωνσταντίνου.


     Έτσι, ο Κωνσταντίνος της είχε επιφυλάξει μια σειρά ασκήσεων με τη μπάλλα υπό τον απτόητο βηματισμό της συνεργάσιμης Άριας.


     Και μπορεί στο τέλος του μαθήματός της η Αμαλία να ήταν ευχάριστα εξουθενωμένη αλλά  η ευεργεσία των ασκήσεων που της υπαγόρευσε ο Κωνσταντίνος ήταν εμφανής.


     Πριν να τελειώσει, όμως, τις ασκήσεις της η Αμαλία, ο Κωνσταντίνος με το Μάριο οι οποίοι αποτελούν, πλέον, αδιαίρετο δίδυμο κεφιού και προόδου, απεφάσισαν να πειράξουν την Άρια και να της δείξουν ότι και οι άνθρωποι μπορούν να καλπάσουν...


     Αμ έπος αμ έργον, λοιπόν και η απορημένη Άρια έβλεπε γύρω της το κεφάτο δίδυμο να της κάνει ...αντίπραξη και αντιποίηση ...ιδιότητος!


     Εξιταρισμένη η Άρια δε μπορούσε να φαντασθεί ότι ο Κωνσταντίνος μπορούσε να καλπάζει καλύτερα από αυτήν και άρχισε ο ...συναγωνισμός.


     Μετ' ου πολύ, η Άρια πήρε το ...αίμα της πίσω και προσπέρασε τους δύο ...περίεργους αλλά το κέφι για τη δική μας ...παιδική χαρά ποτέ δε τελειώνει και συνεχίζεται αμείωτο ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκτελέσεως των πλέον σοβαρών ασκήσεων. ίσως, διότι η σχολή μας συστηματικώς προάγει τους μαθητές της χωρίς σοβαροφάνεια αλλά με πολύ κέφι και παιγνίδι.


     Με τη σειρά του ο Μάριος επιστρέφει, μετά τη στρατιωτική θητεία του, στα ιππικά καθήκοντά του και ξαναβρίσκει τις δεξιότητές του με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου....



     ...Ενώ ο ίδιος ο Κωνσταντίνος έχει το δικό του τρόπο να προπονεί εαυτόν και να δείχνει ότι είναι έτοιμος για μεγάλα "άλματα" σε διεθνείς στίβους.


     Καλή χρονιά από τους "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΕΝΤΑΥΡΟΥΣ" σε όλα τα Μέλη και τους φίλους μας και δε βλέπουμε τίποτε καλύτερο από το Ιππευτήριό μας για μια νέα χρονιά αντάξια των καλύτερων προσδοκιών μας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.